Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Slovencev je vse manj. Pa kaj?
Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 20
sporočil: 17.846
bricktop je napisal(a):Kateri organ je pa zdaj?
Ampak pod črto pa Srbov na Kosovem kmalu ne bo več, a ne? In čez 100 let bo morda Kosovo srce Evrope, kdo bi vedel...
sporočil: 801
Pa poglejmo še z druge strani. Res lahko uvozimo Kitajce, pa
bližnje sosede itd...in navsezadnje bo to treba narediti, ker se
prebivalsttvo zaradi premajhne rodnosti stara. Eden od razlogov pa
je ravno ta miselnost, da so otroci zadeva posameznika in ne
države. Pa to ni res, današnji otroci so bodoči davkoplačevalci,
boljše pogoje za izobrazbo bodo imeli, več davka bodo lahko
plačevali, več koristi bo od njih. (Saj rabimo tudi smetarje, ampak
inženir pa vseeno več prinese k BDP)V tej tezi, da družine
potrebujejo pomoč države, se strinjam z Drobničem.
Navsezadnje smo še v socializmu poslušali stavke kot, mladina je naša prihodnost. Zdaj, ko je ta mladina odrasla, je pa prihodnost samo še njena? Mogoče, vendar ni daljša od človeškega življenja, pa potem?
Navsezadnje smo še v socializmu poslušali stavke kot, mladina je naša prihodnost. Zdaj, ko je ta mladina odrasla, je pa prihodnost samo še njena? Mogoče, vendar ni daljša od človeškega življenja, pa potem?
sporočil: 1
gospod pezdir ne ve, da se miljon balkancev v nasi drzavi plodi kot
zajci in uziva vso podporo drzave, obenem pa je splosno jasno,
katera dva naroda iz bivse juge sta krepko nacisticno razpolozena,
pocistila pol bosne in hercegovine.
gospod pezdir, ker v vas ocitno ni niti malo domoljuba, se mi zdi da je to pisanje zgolj se eno "lajanje" proti "slovenckom"..vas odnos pa enkratno demonstrira odnos, ki so ga imeli nasi veliki bratje iz velike srbije ob osamosvojitvi in so zato danes tam, kjer so. resnica zal boli.
gospod pezdir, ker v vas ocitno ni niti malo domoljuba, se mi zdi da je to pisanje zgolj se eno "lajanje" proti "slovenckom"..vas odnos pa enkratno demonstrira odnos, ki so ga imeli nasi veliki bratje iz velike srbije ob osamosvojitvi in so zato danes tam, kjer so. resnica zal boli.
sporočil: 10.178
rit mi bo brisala luštna, dolgonoga, 26 letna medicinska sestra, ki
jo bom plačal na roko brez davka. mogoče ji bo celo ime mojca, bolj
verjetno pa je, da bo svetlana.
sporočil: 2.011
menges je napisal(a):
a ves zakaj, ker bojo njen otroci , če dobro seksa in ce jih bo veliko, plačevali za tvojo pokojnino, he,he.
preberi si članek gradišnika- če boš imel več otrok boš imel višjo pokojnino, ker bo za tvojo pokojnino delalo vec otrok,
he,he,
Kak clanek, katerega gradisnika in kako je to povezano? Kaj pa ce bom jaz imel enega otroka, ki bo zaradi boljsih pogojev zasluzil 3x toliko kot omenjeni, ki jih ne bo mogla niti dobro vzgajati, niti dobro izobraziti?
Aja. Saj odgovor je znan. Bodo pa mojemu placo omejili navzdol, da ne bo prevelikih socialnih razlik, a ne?
(Rado, bravo. Car si da si upas napisat tak clanek.)
sporočil: 16
Že pokojni Kardelj je med 2. sv. vojno širil ideologijo za katero
"ni važno če vsi Slovenci pomremo, bomo pa tu naselili ljudi izza
Karpatov. Važno je da živi ideja proletariata..."
V razmislek: Nemci so z novim letom povišali pomoč staršem novorojencev iz 7 na 28 tisoč evrov. Vladi evropskega gospodarskega motorja se zdi vredno investirati v dvig rodnosti.
Po podatkih ZN bo leta 2300 na tem planetu živelo le še 15000 Slovencev. Hvala Bogu! Ne bomo več imeli problemov, ker nas itak ne bo več. Itak smo najbolj gnil narod na svetu in je boljše če nas ne bo več. Tudi na račun Pezdeta, ki je napisal zgornji članek in ne čuti želje po ustvarjanju novega življenja.
Še dobro, da tak ljudek ni nikomur starš.
Iz boljševizma v amerikanizem s Pezdetom naprej!
V razmislek: Nemci so z novim letom povišali pomoč staršem novorojencev iz 7 na 28 tisoč evrov. Vladi evropskega gospodarskega motorja se zdi vredno investirati v dvig rodnosti.
Po podatkih ZN bo leta 2300 na tem planetu živelo le še 15000 Slovencev. Hvala Bogu! Ne bomo več imeli problemov, ker nas itak ne bo več. Itak smo najbolj gnil narod na svetu in je boljše če nas ne bo več. Tudi na račun Pezdeta, ki je napisal zgornji članek in ne čuti želje po ustvarjanju novega življenja.
Še dobro, da tak ljudek ni nikomur starš.
Iz boljševizma v amerikanizem s Pezdetom naprej!
sporočil: 154
O čemu govori ta članek?
- če govori o denarju, je zgrešil naslov in še kaj
- če govori o osebah, je kiksnil večino teksta
Avtorju predlagam, naj ne tava sem ter tja, pač pa se odloči kaj sploh želi povedati - razen če je članek narejen izključno zato, da pritegne veliko bralcev, vsebina pa tu ni pomembna (potem so vsi komentarji brezveze).
- če govori o denarju, je zgrešil naslov in še kaj
- če govori o osebah, je kiksnil večino teksta
Avtorju predlagam, naj ne tava sem ter tja, pač pa se odloči kaj sploh želi povedati - razen če je članek narejen izključno zato, da pritegne veliko bralcev, vsebina pa tu ni pomembna (potem so vsi komentarji brezveze).
sporočil: 737
zanimiv članek. zanimivo je, da imamo ministrstvo,ki globoko tuhta
nekaj na kar že ima odgovor. vprašanje je, ali subvencije otrok
pripomorejo k "boljši?" sloveniji? odgovor se glasi isto kot
odgovor na vprašanje: ali ste pripravljeni rojevat otroke za denar?
odgovor so že prejeli v USA, ko je pri 2,5 otroku braking point za
nepismeno črnko, da lahko še nadlje uživa na drogah brez potrebe po
zaposlitvi. In dodajam še eno vprašanje: kakšno subvencijo
potrebujem za otroka jaz, ki delam 10 ur na dan, mu nameravam
nuditi najboljše pogoje šolanja (ocenjeni stroški do 18 leta
100.000 EUR), država pa mi za vrtec zaračuna 350 EURov, medtem ko
drugi za ta isti vrtec plačajo 0 EUR. kakšne bodoče državljane
hočete?
sporočil: 12
Spajderman - Praviš, da je na svetu preveč ljudi. Prosim te,
zmanjšaj število ljudi na zemlji za enega in se ubij. Boš aktivno
"sodeloval" v izboljšanju tega sveta. Spajderman - Lahko je s tujim
k*****(življenji) po koprivah opletat.
Drugače pa mislim, da je pisec pozabil upoštevati eno najhujših posledic zmanjševanja št. prebivalcev. POKOJNINE. Pustimo ob strani njegove idelološko obarvana vprašanja SLOVENSTVA in morebitno povečevanje BDP-ja (glede tega ima verjetno prav).
Naš sistem pokojnin (podobno kot večina evropskih) je zasnovan na sistemu Catch the cash (bolj proti koncu kot si, bolj ga boš na*****). Ko bomo vsi v penzijah, od kje bo prihajal denar za penzije.
Poleg dviga rodnosti res obstaja tudi imigracijska politika. Pač eni se odločijo za eno politiko, drugi za drugo. Do sedaj ni še nobenim uspelo.
Kar zmrazi me, kakšno penzjo bom mel čez 40 let ob današljih predpostavkah - okoli 130 EUR. To ni niti za prehrano. Aja pa še kakšen obrok posojila za stanovanje bo verjetno ostal.
Pri praznem želodcu izginejo vse ideologije, takrat ostane samo ena - kako preživeti.
Drugače pa mislim, da je pisec pozabil upoštevati eno najhujših posledic zmanjševanja št. prebivalcev. POKOJNINE. Pustimo ob strani njegove idelološko obarvana vprašanja SLOVENSTVA in morebitno povečevanje BDP-ja (glede tega ima verjetno prav).
Naš sistem pokojnin (podobno kot večina evropskih) je zasnovan na sistemu Catch the cash (bolj proti koncu kot si, bolj ga boš na*****). Ko bomo vsi v penzijah, od kje bo prihajal denar za penzije.
Poleg dviga rodnosti res obstaja tudi imigracijska politika. Pač eni se odločijo za eno politiko, drugi za drugo. Do sedaj ni še nobenim uspelo.
Kar zmrazi me, kakšno penzjo bom mel čez 40 let ob današljih predpostavkah - okoli 130 EUR. To ni niti za prehrano. Aja pa še kakšen obrok posojila za stanovanje bo verjetno ostal.
Pri praznem želodcu izginejo vse ideologije, takrat ostane samo ena - kako preživeti.
sporočil: 13
Končno nekdo!!!! Se popolnoma strinjam! Žal je komentar sprožil
celo vrsto komentarjev, ki sem jih morala prebrati in mi je spet
slabo ;)
sporočil: 467
večkrat ko preberem ta članek in komentarje, bolj se mi zdi, da
želi v svoji majhnosti Pezdir nastopati kot druga usta Mića Mrkaića
(ali obratno)
oh, FOV! (v stilu: skupaj sva že dva)
oh, FOV! (v stilu: skupaj sva že dva)
sporočil: 10.568
s56a je napisal(a):
: Takle izliv pa lahko napiše vsak, prav vsak, brez osnovnega občutka za dostojnost.
In kaj je bilo dostojnega v dogajanjih v Ambrusu z izjemo reakcije Hanzeka?
LP MMM
Še posebej omenjanje Ambrusa v tem kontekstu je popolnoma nesmiselno in populistično.
sporočil: 2.820
s56a je napisal(a)::-))))) Hvala! (Domnevam tudi, da si študijo seveda prebral...)
Meni je bolj zanimiv njegov mentor fizik/ekonomist z multidisciplinarnim pristopom raziskavami: Reinnervation of anal sphincter muscle by low and high-treshold motor neurones.
LP MMM
Otac
sporočil: 6.657
spiderman je napisal(a):
Bravo!!! Se popolnoma strinjam z avtorjem. Odličen članek. Tistim, ki se pa pizdite pa vprešenje: Koliko pa mora biti Slovencev, da boste zadovoljni? 5, 10, 15, mogoče 20 milionov??? Ljudi je na svetu itak preveč in. Da v današnjem svetu, ob današnjem zdravstvu, nekdo zaplodi 10 otrok se mi zdi pa najmanj neodgovorno, kajti vsi ti pamži bodo hoteli imeti svoje avtomobile, proizvajali bodo odpadke..., skratka navadna prevelika obremenitev za okolje. Ne razumem, kako primitivno domišljavi so lahko nekateri, da mislijo, da je njihova dedna osnova tako enkratna, da jo morajo replicirati najmanj desetkrat. Kar se mene tiče, bi bilo treba otroke, od drugega naprej, obdavčiti.
Želim ti, da bi umrl v 105 letu starosti. Ta čas bi seveda preživel od 78 leta dalje v domu starostnikov, zate pa naj skrbijo visoko obdavčeni tuji otroci, ker svojih tako ali tako ne boš imel. Pa ne zaradi davka ali česa podobnega. Zato, ker imaš v sebi le še trohico prvinskega nagona in se ti zdi vse, kar je človeškega, umazanega. Torej, želim ti dolgo starost brez radosti in topline ter veliko materialnega uspeha s čim manj davki v življenju.
sporočil: 3.657
Trenutno je na pohodu globalna vojna proti terorju namesto
pricakovanega nihilizma po padcu Berlinskega zidu.
Pri ponovnem branju clanka sem ugotovil, da sem neumnosti okrog stroskov otrok podzavestno preskocil. Verjetno se niti Rado ne zaveda svojega "bias" v tem pogledu.
Sse bolj vesel sem, da se Rimsko pravo ne izvaja v 21 stoletju.
LP MMM
Pri ponovnem branju clanka sem ugotovil, da sem neumnosti okrog stroskov otrok podzavestno preskocil. Verjetno se niti Rado ne zaveda svojega "bias" v tem pogledu.
Sse bolj vesel sem, da se Rimsko pravo ne izvaja v 21 stoletju.
LP MMM
dani14 je napisal(a):Zelim ti, da vse svoje prihranke nalozis v kaksno ponzijevo shemo, bankrotiras in ostanes klosar na cesti.
Želim ti, da bi umrl v 105 letu starosti. Ta čas bi seveda preživel od 78 leta dalje v domu starostnikov, zate pa naj skrbijo visoko obdavčeni tuji otroci, ker svojih tako ali tako ne boš imel.
Ker tocno to zahtevas od nasih otrok. Da jih bo cim vec in da bodo se naprej furali s svojimi vplacili sistem, pri katerem lahko "znova zazivis" pri 55 letih z penzijo, ki znasa 70% place.
sporočil: 27.956
Zadnja sprememba: crt 15.01.2007 10:29
mummychicken je napisal(a):
Eden od razlogov pa je ravno ta miselnost, da so otroci zadeva posameznika in ne države. Pa to ni res
stvar koga konkretno so tvoji otroci?
pa da ne bo na suho, evo odgovor zame: moja hcerka je sprva stvar naju starsev, zlagoma pa vedno bolj sama sebe in moja naloga je ravno to, da jo cimbolj naucim samostojnega zivljenja brez zanasanja, da bodo tkoaltko drugi poskrbeli ("bo drzava uredila").
je pa res, da mi ni jasno, ali ji s tem delam skodo ali korist. ker sama ideja je sicer ok, je pa vprasanje, ali potem nimas v egalitaristicni sloveniji z njo vec skode kot koristi -- ker poskrbis zase sam, se nate obesi se znj drugih, ces saj ti pa lahko, pa zato "moras" se zanje. (v tej kaci berem, da to zato, ker bodo baje oni poskrbeli za tvojo penzijo, haha)
ce bi se pa naredil reveza, bi pa pac "drzava poskrbela" - oziroma vzela tisitm drugim naivcem, ki se jim se vedno zdi vrednota biti sposoben stati na lastnih nogah.
pa ko smo ze pri zeljah... vsem ljubiteljem stancanja otrok zelim, da bi res prislo do bistvene spremembe demografske strukture. kajti potem bi se naravno spremenilo tudi razmerje volilnih glasov tako, da bi ga upokojenci politicno najebali in bi sle te morske ideje, kako da bo masovna proizvodnja poskrbela za penzije, zelo nazorno v maloro.
sporočil: 17.846
Poglej, če to (da so nedoletni otroci tudi dejanski strošek)
spregledata "žičkarja" S56A in S56ZDB je to eno. Lahko celo
pričakovano, saj nista ekonomista (čeprav vsak, ki ima ali je imel
otroke pozna finančne učinke).
Če pa to "spregleda" ekonomist Rado, tedaj gre za zelo neznanstneni "bias", ki bi se ga on kot znanstvenik moral sramovati.
Če pa to "spregleda" ekonomist Rado, tedaj gre za zelo neznanstneni "bias", ki bi se ga on kot znanstvenik moral sramovati.
kzupanc je napisal(a):Zelo je relaventan za stevilna oglasanja novih clanov foruma na to temo! Pa sse druzina Strojanovih je stevilcna...
Še posebej omenjanje Ambrusa v tem kontekstu je popolnoma nesmiselno in populistično.
LP MMM
sporočil: 107
x0 je napisal(a):za nepoucene- vcasih je treba tud kaj drugega brati kot finance - gradišnik( ce ne ves kdo je to ti pač ne morem
Kak clanek, katerega gradisnika in kako je to povezano? Kaj pa ce bom jaz imel enega otroka, ki bo zaradi boljsih pogojev zasluzil 3x toliko kot omenjeni, ki jih ne bo mogla niti dobro vzgajati, niti dobro izobraziti?
Aja. Saj odgovor je znan. Bodo pa mojemu placo omejili navzdol, da ne bo prevelikih socialnih razlik, a ne?
(Rado, bravo. Car si da si upas napisat tak clanek.)
pomagat) je v svojem clanku ( seveda za stos ) pisal, kako bi povecali rojevanje v sloveniji.
in sicer tako, da bi pac tisti , ki bi imel več otrok imel večjo pokojnino, ker bo zanj placevalo vec otrok- če pa seveda mislis,da bo tvoj " genij " imej samo enega !! verstanden , he,he.
p.s. slovenska prepotentnost resnično nima meja, najprej je preprican za vnaprej, da bo njegov otrok " genij" in
da mu bodo omejili placo navzdol- kaj pa ce bo glih TVOJ SOCIALEN problem ???! he,he,
no takoj za tem pa Pezdirja povzdigne v " CARJA " - pa mi res ni jasno ZAKAJ SI GA NE BI UPAL ????!!!
sporočil: 5.397
kdo pa misliš, da ti zdaj čisti ulice, gradi hiše, popravlja
vodovod, ravna zlomljene kosti...? uvoženi delavci, ki pa niso nič
bolj primitivni, od okolja, v katerega so prišli! in koliko takih
ljudi poznaš osebno, da blebetaš kar tako na pamet?
novica
novica
sporočil: 12
Aja pa še nekaj sem pozabil. A ne njegov šef Mićo govori ravno
nasprotno - potrebno je povečati rodnost, ker bomo tako rešili
zdravstveno blagajno.!!!!
sporočil: 7.339
Zadnja sprememba: anon-105466 15.01.2007 10:40
0219K21 je napisal(a):
Kateri organ je pa zdaj?
Niso še na spisku.
x0 je napisal(a):Sstromar, bolj natancne stevilke bi pricakoval od tebe: 62 let in 82% place! Sreca imas bolj zdrave poglede na Rome...
Zelim ti, da vse svoje prihranke nalozis v kaksno ponzijevo shemo, bankrotiras in ostanes klosar na cesti.
Ker tocno to zahtevas od nasih otrok. Da jih bo cim vec in da bodo se naprej furali s svojimi vplacili sistem, pri katerem lahko "znova zazivis" pri 55 letih z penzijo, ki znasa 70% place.
LP MMM
sporočil: 6.084
"Odločitev za otroke je vaša osebna stvar in jo zato plačajte s
svojim denarjem, in ne z denarjem drugih. "
V principu v redu. K temu je treba prišteti tudi študij na FOV, če ni že zdaj samoplačniški.
lp.m
V principu v redu. K temu je treba prišteti tudi študij na FOV, če ni že zdaj samoplačniški.
lp.m
sporočil: 6.657
x0 je napisal(a):
Zelim ti, da vse svoje prihranke nalozis v kaksno ponzijevo shemo, bankrotiras in ostanes klosar na cesti.
Po tehtnem premisleku sem spoznal, da sem prej preostro reagiral na komentar.
Popravljam: za x0 in spidermana
Podpiram vajino stališče, saj sem mnenja, da je narava pri vaju s tem naredila naravni izbor s tem, da ne bosta imela otrok, saj bi oni imeli enak način razmišljanja. To, da sta danes živa, je posledica nedemokracije, ker vajina očeta in dedki vaju prav tako niso želele imeti, a včasih niso imele besede pri oblikovanju družine (bili posiljeni od žena). Brez skrbi, to se vama ne more zgoditi (posilstvo da, a ona ne bo zanosila, zaradi vajine neplodnosti).
Toliko o vajinih pozivih k zmanjšanju rodnosti.
Čeprav mi je na misel padla še ena stvar. Dobro, če nimata vidva že vsak po sedem otrok in vidita, da ni dobro, če bi jih vsi imeli veliko, ker bi se posledično vajini dohodki zelo zmanjšali (socialna podpora, otroški dodatki, štipendije otrok, ...).
sporočil: 27.956
menges je napisal(a):a pa se ne bi potem zmenil kar s svojimi otroci, da ti morajo dajati zepnino, namesto da nastopa se posrednik?
in sicer tako, da bi pac tisti , ki bi imel več otrok imel večjo pokojnino, ker bo zanj placevalo vec otrok!!!
sporočil: 339
micom je napisal(a):
Glede na opicnjaske napade, ki jih dozivljam z vseh strani, sem dosti prevec prijazen. Zato mi ne pridigaj o bontonu, lepo prosim.
MM
Ne gelede na vse napake, bi moral ti Mico biti zgled ostalim "opicam", ne pa da se s svojimi izbruhi spuščaš na njihov nivo in na koncu še sam izpadeš takšna "opica". Če se z njimi ne strinjaš jim raje to lepo povej kot pa da jih žališ. Verjemi, učinek bo večji.
LP, MP
menges je napisal(a):
za nepoucene- vcasih je treba tud kaj drugega brati kot finance - gradišnik( ce ne ves kdo je to ti pač ne morem
pomagat) je v svojem clanku ( seveda za stos ) pisal, kako bi povecali rojevanje v sloveniji.
in sicer tako, da bi pac tisti , ki bi imel več otrok imel večjo pokojnino, ker bo zanj placevalo vec otrok- če pa seveda mislis,da bo tvoj " genij " imej samo enega !! verstanden , he,he.
p.s. slovenska prepotentnost resnično nima meja, najprej je preprican za vnaprej, da bo njegov otrok " genij" in
da mu bodo omejili placo navzdol- kaj pa ce bo glih TVOJ SOCIALEN problem ???! he,he,
no takoj za tem pa Pezdirja povzdigne v " CARJA " - pa mi res ni jasno ZAKAJ SI GA NE BI UPAL ????!!!
Ne vem kaksna referenca je tale gradisnik, ampak idejo je predlagal ze nemec (ekonomist), Hans Werner Sinn. Ideja je neumna (v sloveniji, za nemcijo ne morem sklepati) zato, ker je nas pokojninski sistem zasnovan tako, da ljudje hodijo v penzijo prezgodaj (socialna darila nekdanjega socializma), in tak sistem je funkcioniral samo v casih ko je bila v sloveniji (70ta) prava eksplozija otrok, na dolgi rok pa enostavno ne more, ker ce hoces prisiliti ljudi da imajo vsak 3-4 otroke da postane financiranje zgodnjih odhodov v penzijo vzdrzno (na strani pokojninskih prispevkov) imas cez 30 let problem da rabi vsak od teh 3-4 otrokov se 3-4 svoje, da pokrije svojo penzijo.
Tebi se mogoce ne zdi (igras tudi sicer v ponzijevih shemah?) a to je tocno "catch the cash", saj je treba vedno vec otrok za spodobne penzije.
In tisti, ki se usajate nad radotovim clankom spadate tocno v kategorijo igralcev catch the cash, in tudi vasa mentaliteta (zakrivanje oci do bridkega konca) je podobna. S to razliko, da not ni samo vas denar, ampak tudi moj, zato vas sladko posiljam (z lepimi pozdravi) v pm, ker kot je znano, se udelezencem v ponzijevih shemah oci nikoli ne odprejo do bridkega konca.
sporočil: 21
Temelj ekonomije je potrošništvo, za to pa so potrebni ljudje, ki
jih lahko vlečeš za nos, več kot jih je, boljši je tvoj profit. In
rojevaš Dobiček...
Ko bodo ljudje sami bolj zreli, pametni, inteligentni bodo začeli razmišljti s svojo glavo. To pa hkrati pomeni, da jim ne bo mogel vsak prodajati kamnite bruse za sol (Martin Krpan)in seme za sol(Butalci)...
Skupaj z ženko imava tri otroke, pa mogoče se bova odločila še za kakšnega. Zanje sva se odločila skupaj, ne zaradi gmotnega položaja, niti ne zaradi politike temveč zato, ker se nama zdi, da se imava tako še bolj rada.
Kar se tiče primera izrabljanja sistema naše ljube domovine pa tole. Sistem je nalašč narejen tako, da si ga lahko iskalci lukenj privoščijo in to na vseh področjih. Saj bi lahko pisal pisec tudi o drugih luknjah v zakonu, ki obstajajo vendar ga je po mojem strah, da bi se komu zameril in dregnil v osje gnezdo, kjer je rojenega več Dobička.
Na žalost se pri nas nihče ne ukvarja s krpanjem lukenj v vreči naše skupne blagajne, vsi jih vidimo, nekateri jih izrabijo za preusmeritev vsebine na privat račune, pri čemer pa se postavlja vprašanje katera luknja je večja, tista skozi katero se vreča polni ali tista skozi katero se vreča prazni.
Konec koncev pa avtor s svojo raziskavo ni odgovoril ali prazen žakel stoji pokonci....
lp
Andrec
Ko bodo ljudje sami bolj zreli, pametni, inteligentni bodo začeli razmišljti s svojo glavo. To pa hkrati pomeni, da jim ne bo mogel vsak prodajati kamnite bruse za sol (Martin Krpan)in seme za sol(Butalci)...
Skupaj z ženko imava tri otroke, pa mogoče se bova odločila še za kakšnega. Zanje sva se odločila skupaj, ne zaradi gmotnega položaja, niti ne zaradi politike temveč zato, ker se nama zdi, da se imava tako še bolj rada.
Kar se tiče primera izrabljanja sistema naše ljube domovine pa tole. Sistem je nalašč narejen tako, da si ga lahko iskalci lukenj privoščijo in to na vseh področjih. Saj bi lahko pisal pisec tudi o drugih luknjah v zakonu, ki obstajajo vendar ga je po mojem strah, da bi se komu zameril in dregnil v osje gnezdo, kjer je rojenega več Dobička.
Na žalost se pri nas nihče ne ukvarja s krpanjem lukenj v vreči naše skupne blagajne, vsi jih vidimo, nekateri jih izrabijo za preusmeritev vsebine na privat račune, pri čemer pa se postavlja vprašanje katera luknja je večja, tista skozi katero se vreča polni ali tista skozi katero se vreča prazni.
Konec koncev pa avtor s svojo raziskavo ni odgovoril ali prazen žakel stoji pokonci....
lp
Andrec