Izbrani forum: Nepremičnine
Izbrana tema: članek Bo moje stanovanje kmalu manj vredno?
Teme v drugih forumih o teh vsebini: Borza (6) Glavni forum (14)
Strani: 1 2
Nesmiselno je v Ljubljani graditi nova stanovanja! Dovolj je:
Mislis da so ta stara komunisticna povojna naselja, ko slisis soseda z WCja, zadosten standard za naslednjih 20-30 let?
enmiso je napisal(a):
Privzeto se vsakemu verjame, da živi na naslovu ki ga navede ali na naslovu stalnega bivališča. Finančna motivacija in anonimnost "špeckahel" pa lahko zagotovi primerno samokontrolo "zavezanca".
V redu, ampak jaz sem spraseval za po speckahli, kdo bo meni dokazal, da ne zivim 4 dni na teden v stanovanju? Anonimna speckahla, ki si ne upa na sodisce?
enmiso je napisal(a):
Če imaš v mislih bogaboječe sosede imaš prav. Vendar sem imel v mislih finančno motivacijo, ki bi pripeljala profesionalce v "špeckahlanje". Pri njih sodišče in anonimnost nista ovira. Povedano drugače, tvoj sosed bo za pivo namignil" Veselinu", da je tisto stanovanje prazno, ti pa kar prepusti svojo usodo sodišču in se zanašaj na anonimnost, če želiš. Najverjetneje boš kar "Vesotu" plačal polovico zagrožene kazni in se izognil nadaljnjim zapletom.
Anonimnost se da prodat. Tudi zastonj, če greš komu na k.
Cisto navdusen sem nad tvojim predlogom, ki bi nas vsekakor popeljal v novo poglavje civilizacije in svobode. Posebej nad prepuscanju usode sodiscu (kriv dokler ne dokazes nedolznosti), vohljajocimi sosedi in verodostojnostjo raznih Veselinov skoraj orgazmiram.
enmiso je napisal(a):
Plačuj davke in takse in ne boš srečal nobenega "Veselina". Sodišča tudi ne. In boš večno nedolžen. Če davkov in taks ne zmoreš, oddaj stanovanje. Lahko ga tudi prodaš in se tegob znebiš za zmeraj. Če pa želiš kaj prihranit ali na črno zaslužit, ti želim dober orgazem. Vprašanje je le, kdo bo nevesta.
Mah, u kakih davkih to sanjate, pet busancov na njivo pa gasa!
enmiso je napisal(a):
Plačuj davke in takse in ne boš srečal nobenega "Veselina". Sodišča tudi ne. In boš večno nedolžen. Če davkov in taks ne zmoreš, oddaj stanovanje. Lahko ga tudi prodaš in se tegob znebiš za zmeraj. Če pa želiš kaj prihranit ali na črno zaslužit, ti želim dober orgazem. Vprašanje je le, kdo bo nevesta.
Brez skrbi, jaz davke placujem. Ampak da se mi bo pa kar nekdo anonimno spomnil delat stalo zato, ker jo lahko, mi pa ni vsec.
enmiso je napisal(a):em... to je ze?
- obdavčiti lastno nepremičnino v kateri dejansko ne živiš vsaj štiri dni na teden z isto stopnjo kot druge kapitalske naložbe,
enmiso je napisal(a):Zelo smiselno je v Ljubljani graditi stanovanja, ker jih je premalo. Stanje si lahko predstavljaš takole:
- imaš bazen nekaj sto kupcev, ki si jih lahko privoščijo po sedanjih cenah in
- imaš bazen nekaj deset tisoč kupcev, ki bi potrebovali bistveno znižanje cen
Sedanje znižanje cen (10%) ni zadostno, da bi se "dotakniil" drugega bazena. Zanj potrebujemo čimveč gradenj, pri čemur je kvaliteta manj pomembna od obstoja široke ponudbe stanovanj (od bolj dosegljivih in zelo poceni do luksuznih). Kar moramo zdaj storiti je sprostiti zazidljive parcele in znižati standarde gradnje, da se bo smelo graditi tudi manj kvalitetna in cenena stanovanja (teoretično, v praksi se jih že), da se izkoristi bazen kupcev pri spodnjem koncu. Potrebujemo liberalne zakone, ki ne bi več prepovedovali affordable housing, kajti cenena stanovanja so zdaj tisto, kar bi lahko trgu pomagalo nazaj na noge. Saj politiki to podpirajo, ko govorijo o krepitvi srednjega razreda, samo da tega nekako ne znajo izpeljati. Tako se krepi srednji razred.
Crni je napisal(a):T2-jevci ki te že pol leta iščejo glede soglasja za optiko ampak te ne najdejo ker si "doma" samo 3 dni na teden :)
V redu, ampak jaz sem spraseval za po speckahli, kdo bo meni dokazal, da ne zivim 4 dni na teden v stanovanju? Anonimna speckahla, ki si ne upa na sodisce?
tstih je napisal(a):
Zelo smiselno je v Ljubljani graditi stanovanja, ker jih je premalo. Stanje si lahko predstavljaš takole:
- imaš bazen nekaj sto kupcev, ki si jih lahko privoščijo po sedanjih cenah in
- imaš bazen nekaj deset tisoč kupcev, ki bi potrebovali bistveno znižanje cen
Sedanje znižanje cen (10%) ni zadostno, da bi se "dotakniil" drugega bazena. Zanj potrebujemo čimveč gradenj, pri čemur je kvaliteta manj pomembna od obstoja široke ponudbe stanovanj (od bolj dosegljivih in zelo poceni do luksuznih). Kar moramo zdaj storiti je sprostiti zazidljive parcele in znižati standarde gradnje, da se bo smelo graditi tudi manj kvalitetna in cenena stanovanja (teoretično, v praksi se jih že), da se izkoristi bazen kupcev pri spodnjem koncu. Potrebujemo liberalne zakone, ki ne bi več prepovedovali affordable housing, kajti cenena stanovanja so zdaj tisto, kar bi lahko trgu pomagalo nazaj na noge. Saj politiki to podpirajo, ko govorijo o krepitvi srednjega razreda, samo da tega nekako ne znajo izpeljati. Tako se krepi srednji razred.
in kdo bo v času nepremičninske krize in recesije gradil ogromno količino stanovanj?
enmiso je napisal(a):
- obdavčiti lastno nepremičnino v kateri dejansko ne živiš vsaj štiri dni na teden z isto stopnjo kot druge kapitalske naložbe,
- kriminalizirat sivo in črno oddajanje nepremičnin do roba rubrža nepremičnine, hkrati pa finančno nagraditi "špeckahlo" in ji zagotoviti anonimnost,
- uvesti dodatno takso zaradi obremenjevanja okolja za vsa stanovanja, kjer nihče ne živi vsaj štiri dni na teden.
Brez panike! Ni treba pisati žolčnih odzivov na ta post. Sponzorji vseh političnih strank, ki so prišle v parlament, bodo poskrbeli, da se vsaj ena točka zgoraj ne bo uresničila.
Aja, svoje staro stanovanje ne zamenjam za nobeno betonsko knavfarsko novogradnjo. Vi pa, izvolite.
Črno oddajanje stanovanja v najem je utaja davkov in je kriminalno dejanje. Kako se imenuje tisti, ki dela kriminalno dejanje ni potrebno posebej povedati? Ali pač?
Največji problem v tej Sloveniji je, da se te kriminalne igrice gredo predvsem tisti, ki so na oblasti. Če bi jim bilo v interesu zadevo urediti, bi jo lahko takoj, tako pa je vse skupaj...
Bob je napisal(a):
in kdo bo v času nepremičninske krize in recesije gradil ogromno količino stanovanj?
stanovanjski sklad + sct
dalex je napisal(a):veš, nikjer na svetu se v času nepremičninske krize ne poveča število gradenj, tudi recesija in cvetoč gradbeni sektor ne gresta ravno z roko v roki. če upoštevamo še finančno krizo, mi pa sploh ni jasno o čemu vidva govorita.
Tisti, ki se bodo sprijaznili z dobicki, nizjimi za 10% ali 20% celotnega posla. Menda pa jih je se kaj?
gregor666 je napisal(a):
stanovanjski sklad + sct
no to smo pa enkrat že imeli. cena stanovanj pa + 100%.;)
gregor666 je napisal(a):
stanovanjski sklad + sct
+vegrad +gradis +stavbenik ...
... ker ne morejo kar tako nehati poslovati.
Bob je napisal(a):Saj nikjer ni noben trdil, da se poveča število gradnje. Itak, da se ne poveča, ampak ustavi se pa tudi ne.
veš, nikjer na svetu se v času nepremičninske krize ne poveča število gradenj, tudi recesija in cvetoč gradbeni sektor ne gresta ravno z roko v roki. če upoštevamo še finančno krizo, mi pa sploh ni jasno o čemu vidva govorita.
Vinci je napisal(a):
Saj nikjer ni noben trdil, da se poveča število gradnje. Itak, da se ne poveča, ampak ustavi se pa tudi ne.
tstih bi v ljubljani zgradil 100k stanovanj.
Vinci je napisal(a):
+vegrad +gradis +stavbenik ...
... ker ne morejo kar tako nehati poslovati.
imho jih v recesiji komot zna resiti drzava z narocili in/ali javnimi deli, samo vprasanje, ce ravno z gradnjo stanovanj.
Bob je napisal(a):
tstih bi v ljubljani zgradil 100k stanovanj.
to bi bila mala šala, če bi le kreativni destrukciji v ZDA in Evropi pustili svojo pot. brez bank in kreditov bi bilo to res enostavno.
100K novih mostiščarskih stanovanj press. pa jame bi (bodo?) tudi prav prišle.
scorpio je napisal(a):
G.Petra ne ga srati z davkom na nepremičnine.Že včeraj sem v enem forumu napisal da bomo z davkom na nepremičnine tepeni pridni , tisti ki smo delali , da nekaj imamo in smo plačali tudi davek pri izgradnji torej izvajalcu del. Medtem ko tisti, ki so vse sproti zapravili ne bodo plačali nič.
saj so tudi tisti, ki so denar zapravili plačali davke. še več davka, ker za gradbeni materjal je bil včasih 5% davek, na potrošne dobrine pa 20%. za bosance in šiptarje pa tudi vemo koliko davka ste plačali.
največ davka je plačal dejansko tisti, ki je vse prihodke sproti vlagal v bife in cigarete.
davek na nepremičnine se tiče tistih stanovanj, ki jih imaš še poleg svojega...
Torej če si magnat in imaš v lasti 2 in več stanovanj, živiš pa samo v enemu... to je fora, in to so zagovarjali.. ne pa da bi se vse čez in čez nabil davek.
In tak način obdavčenja je smiseln, za vsako naslednje stanovanje plačaš tok in tok več davka. Ravno zato da bogatuni ne bi kupovali stanovanj, ker imajo dnarja k dreka za poceni... potem pa ko ni ponudbe (ker so magnati vse pokupli) jih drzali prazne in čakali da se najde en kupec ki jih bo kupil za veliko denarja-predvsem za veliko kredita.
Kar se dogaja...
zdaj pa ti meni reci, če si priden delaven in oh in sploh, kar rabiš 5 stanovanj, od katerih v enemu živiš ostala pa so prazna?!... Če si priden in delaven imaš eno stanovanje dovolj, že tako po definiciji pridnega in delavnega ne boš živel od najemnin, oziroma drage preprodaje, in bil družbeni neproizvodni parazit, ki živi na račun dela drugih ljudi.
lakotnyk je napisal(a)::) vzrok izida volitev na Primorskem mi je kristalno jasen. No, že nekaj časa :)).
Kar se dogaja...
zdaj pa ti meni reci, če si priden delaven in oh in sploh, kar rabiš 5 stanovanj, od katerih v enemu živiš ostala pa so prazna?!... Če si priden in delaven imaš eno stanovanje dovolj, že tako po definiciji pridnega in delavnega ne boš živel od najemnin, oziroma drage preprodaje, in bil družbeni neproizvodni parazit, ki živi na račun dela drugih ljudi.
Škoda, da naši Primorci niste recimo hmmmm ... Benečani, al pa Monačani, tudi Provansalci bi se nam izšli :).
lakotnyk je napisal(a):aja, zakaj pa se potem ne imenuje "davek na odvecna stanovanja"?
lakotnyk je napisal(a):
ma ti mešaš hruške in jabolke...
Torej če si magnat in imaš v lasti 2 in več stanovanj, živiš pa samo v enemu... to je fora, in to so zagovarjali.. ne pa da bi se vse čez in čez nabil davek.
In tak način obdavčenja je smiseln, za vsako naslednje stanovanje plačaš tok in tok več davka. Ravno zato da bogatuni ne bi kupovali stanovanj, ker imajo dnarja k dreka za poceni... potem pa ko ni ponudbe (ker so magnati vse pokupli) jih drzali prazne in čakali da se najde en kupec ki jih bo kupil za veliko denarja-predvsem za veliko kredita.
Kar se dogaja...
Jaz pa menim, da bi morali oprostiti davka na nepremičnine do 500m2 po personi, če pa personi smrdijo noge, pa do 1m2. Potrebovali bi torej tudi inšpekcijsko službo, ki bi ovohavala noge (kar je super - nove zaposlitve!).
Kako bomo zdaj uskladili ta pluralizem interesov, menda ne bomo izvajali avtoritarnih prijemov mračne dobe princa teme in podobnih?
gregor666 je napisal(a):
imho jih v recesiji komot zna resiti drzava z narocili in/ali javnimi deli, samo vprasanje, ce ravno z gradnjo stanovanj.
Yup, nov paket nacionalnega interesa v obliki posodobitve železnic je že na lagerju.
lakotnyk je napisal(a):
ma ti mešaš hruške in jabolke...
Kar se dogaja...
žau ta davek nebo dobr ker bom jz meu 4stanovanja in v enem bom živeu jz v drugem žena v tretjem hčerka v četretem sin in bom kr zadovoljen z tremi najemninami v resnici bomo pa vsi živeli v enem hmmm čist faljeno res!!!
aja če bom pa meu dost dnarja si bom pa še eno stanovanje ubodu ampak bom tud ženo napiču da bom meu koga za prijavt v stanovanje ane!!!
pomoje je kr kul 20m2 bivalne površine po osebi +wc in kopalnica ostalo kar je več je pa treba plačat
Strani: 1 2