Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kdo so poraženci in zmagovalci leta 2006 Poraženci Zmagovalci
Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
sporočil: 5
Če bi ga bilo kaj(g.Mrkaić)v... bi vztrajal, ne pa se umaknil v
varne vode takoj ko mu je bila vzeta igračka in vse ostale
davkoplačevalce, ki nimajo kam, pustil v ...
sporočil: 174
Zadnja sprememba: JaniL 29.12.2006 20:35
Kekec. Najlažje se je hvaliti iz varne državne luknje.Srečno in zdravo '07 vsem.
Lp, J.
sporočil: 121
Ojla, pavel pavle doma imam zbirko klasike, ki se je ne bi sramoval
nihče, in je redno navijam. Ljubim stare mojstre, ljubim klasiko,
ljubim Milčinskega.Ker danes ste vsi revčki, podpovprečneži in
Butalci, ki nam prodajate slaboumje zavito v pozlačen
celofan in ki ga raja kupuje, ker je to videla po televiziij,
megaplakatih itd.Samo da je profit. Beda. Če primerjaš Mozarta
ali Beethovna z Atomic Harmonic, je to prav tako, kot da bi
primerjal Friedmana z Mrkaićem, se strinjaš? Chopin, Faure,
Čajkovski, Debussy, Grieg, ...da ne navedem vseh, so pomembni
zaradi občutja, ki nam ga vzbujajo, ko jih poslušamo.Zame je Mićo
Atomic Harmonic,kar je zelo žalostno, saj je pameten
fantina. Brizgalna brizga. A je zato študiral, da nas
razočaruje s tako bednimi sestavki?
lp peter
lp peter
sporočil: 72
Mićo seveda ni slovensko ime in Mrkaić ni slovenski priimek. Vendar
je to popolnoma irelevantno in ne vem, zakaj postavljaš to
vprašanje na forumu. Mene na primer prav nič ne briga, ali se za
tvojim uporabniškim imenom "brafex", ki očitno ni slovensko, skriva
Slovenec, Anglež, Bosanec ali kdo drug. Ljudi se sodi po dejanjih.
sporočil: 5.777
Pavle ti ne prodaja nič slabega. samo povedati ti je hotel, da
sodimo napisano ne podpisanega. Ostalo so nianse. Žal je velika
večina napadov bila na podpisanega. Redki komentatorji so se lotili
napisanega. mnogi med njimi zadnjega izbranega. samo toliko. Upam,
da se s tem strinjava. Sploh pa, ko se mnogi spuščajo na raven, ki
jo postavlja(lahko tudi namerno), zgubljajo bitke na samem začetku.
The show must go on. Hehe, omenil si milčinskega. To mi je
pomenljivo. Vzemimo si čas za dobro godbo te dni. Kot pa me mogoče
poznaš, sem na both sides now.
Zadnja sprememba: anon-28225 23.07.2007 09:18
Opomba: skladno s pobudo "mesec sprave na forumu" sem izbrisal ta
komentar, ki je bil žaljive narave in se je nanašal na g. M.
Mrkaića. 23.7.2007
sporočil: 17.846
dominikr je napisal(a):
Mićo seveda ni slovensko ime in Mrkaić ni slovenski priimek. Vendar je to popolnoma irelevantno in ne vem, zakaj postavljaš to vprašanje na forumu. Mene na primer prav nič ne briga, ali se za tvojim uporabniškim imenom "brafex", ki očitno ni slovensko, skriva Slovenec, Anglež, Bosanec ali kdo drug. Ljudi se sodi po dejanjih.
Oh, dovoli, da se ne strinjam. Priimek Mrkaić (Mrkajić, Mrkaič ali kakorkoli se že piše Mićo) JE slovenski priimek enako tako in vsaj enako toliko kolikor je to priimek (Hugo) Wolf, (Tone) Rop(weiler), (Aurelio) Juri, (Lovro) Šturm, ali celo, če hočeš, Kovač, Kopač, itn. Slovenski je vsaj zato, ker je Mićo državljan Republike Slovenije in je priimek kot tak vpisan v matičnem registru. O etnogenezi ali čistosti krvničk pa, upam, da nisi nameraval pisati.
LP
Darko
sporočil: 5.625
brafex je napisal(a):
A je ime MIČO sploh slovensko, in priimek MRKAIČ?????????
a si iz Ambrusa?
Dragi Mićo, to je bolj prošnja, prejkone nasvet. Imaš dovolj pameti
v glavi, pa tako slab izplen.Tvoj odgovor ni vreden tvojega uma.
Kakšen bo tvoj naslednji udarec? Sestavi ga, akademskemu
naslovu primernega,koder.
OK, se strinjam, želim tebi in tistim, ki jih imaš rad, vse
dobro in najboljše. Pa da bi tudi tebe kdo rad imel v letu 2007, in
ne samo Mićota.
lpp
lpp
sporočil: 72
Zadnja sprememba: dominikr 23.07.2007 23:35
0219K21 je napisal(a):
Oh, dovoli, da se ne strinjam. Priimek Mrkaić (Mrkajić, Mrkaič ali kakorkoli se že piše Mićo) JE slovenski priimek enako tako in vsaj enako toliko kolikor je to priimek (Hugo) Wolf, (Tone) Rop(weiler), (Aurelio) Juri, (Lovro) Šturm, ali celo, če hočeš, Kovač, Kopač, itn. Slovenski je vsaj zato, ker je Mićo državljan Republike Slovenije in je priimek kot tak vpisan v matičnem registru. O etnogenezi ali čistosti krvničk pa, upam, da nisi nameraval pisati.
LP
Darko
Potemtakem bi lahko trdili tudi, da je npr. priimek O'Sullivan slovenski, ker recimo nekje obstaja en slovenski državljan s tem priimkom, čeprav je priimek očitno irski. Po tej logiki je tudi naslednje poglavje iz Wikipedie brezpredmetno: http://en.wikipedia.org/wiki/Irish_people#Surnames
Skratka, priimek Mrkaić očitno ni slovenski, vendar to ne pomeni nič slabega.
sporočil: 16.531
dominikr je napisal(a)Nomen est omen lahko razumeš le, če dobro poznaš jezik, kulturo in zgodovino naroda, v katerem je ime nastalo, da bi lahko sklepal na značajske lastnosti tistega, kateremu so dali predniki in starši ime in priimek
Skratka, priimek Mrkaić očitno ni slovenski, vendar jasno to ne pomeni nič slabega.
Seveda pa v današnji sodobni družbi, ki se vse bolj vrača na cigansko nomadstvo, ne moreš na osnovi samega imena sklepati kar tako, iz prve, več nič.
Če bi se Mićo Mrkaić slučajno pisal kako drugače, bi njegovo znanje ne bilo nič drugačno, niti bi ne bil stil njegovega pisanja bolj prijazen do figur, ki jih tako duhovito obdeluje v svojih kolumnah.
Tak pač je in meni je všeč, čeravno s svojim trdovratnim zanikanjem temelja in začetka ekonomije, soli, sam postavlja v out vso svojo bogato nadgradnjo znanja ekonomije in fizike.
sporočil: 35
dominikr je napisal(a):Samo tako se mi je porodilo nekaj vprašanj brez slabih misli:
Bluziš. Potemtakem bi lahko trdili tudi, da je npr. priimek O'Sullivan slovenski, ker recimo nekje obstaja en slovenski državljan s tem priimkom, čeprav je priimek očitno irski. Po tej logiki je tudi naslednje poglavje iz Wikipedie brezpredmetno: http://en.wikipedia.org/wiki/Irish_people#Surnames
Skratka, priimek Mrkaić očitno ni slovenski, vendar jasno to ne pomeni nič slabega.
Slovenščina pozna 25 črk ne pozna ć, đ ...drugih ni na yu tipkovnici. Angleščina ima tudi omejeno število črk. Ali so za MM dodali nove črke ?
Pride arabec ali kitajec s svojimi oblanci. Jih dodamo med slovenske črke ? Za USA sem prepričan da ne.
Tudi to je Slovenija ali bolje EX Yu hlapec.
V USA si "stranger", za šerifa dvojna kazen. V Sloveniji policaj: OK, can I help you.
Srečno in brez zamere
sporočil: 5.625
joro je napisal(a):
Samo tako se mi je porodilo nekaj vprašanj brez slabih misli:
Slovenščina pozna 25 črk ne pozna ć, đ ...drugih ni na yu tipkovnici. Angleščina ima tudi omejeno število črk. Ali so za MM dodali nove črke ?
Pride arabec ali kitajec s svojimi oblanci. Jih dodamo med slovenske črke ? Za USA sem prepričan da ne.
Tudi to je Slovenija ali bolje EX Yu hlapec.
V USA si "stranger", za šerifa dvojna kazen. V Sloveniji policaj: OK, can I help you.
Srečno in brez zamere
saj itak nismo razumeli, kaj hočeš povedati, tako da se ne sekiraj. pa malo na angleščini delaj čez praznike, besedo stranger namreč uporabljaš narobe. pa brez zamere.
sporočil: 17.846
shaman je napisal(a):
Bravo Dominik. Good point!.
Zavoljo natančnosti: Mićo in Mrkaić sta s trenutkom, ko je Mićo Mrkaić postal državljan Repulike Slovenije postala slovensko ime in slovenski priimek. Zato o neslovenskosti (o Bog!) Mićotovega imena in primika, lahko razumen človek govori, le če v pogovoru želi debatirati o izvoru slovenskega priimka Mrkaić, pa recimo reče: "Slovenski priimek Mrkaić izvira s Hrvaške, med tem ko Slovenski priimek Kreigher izvira iz Nemčije, slovenski priimek Jelinčić prav tako s Hrvaške, Bolka iz Češke, Rop, Budala, Ovca, Volk, Vovk, Kučan, Kacin, Keber, Strojan, pa iz XYZ.
LP shaman
Mislim, da se ne motim, če rečem, da je Mićo Mrkaić postal slovenski državljan tisti hip, ko je zavekal na enem koncu popkovine.
D.
sporočil: 3.657
Zadnja sprememba: anon-28836 29.12.2006 22:46
http://www.project-s...y/fischer8< /a> The Curse of Unilateralism Joschka Fischer
The UN, NATO, the IMF and the World Bank, the law of nations and international criminal law, even today’s free and united Europe – all are crowning achievements of US foreign policy.
Naber, z delom tvoje kritike MM se strinjam ampak malo razmisli o novejsi EU zgodovini.
LP MMM
P.S. Ali je slovenscina sprejela x, y in w? Prekleti MM ima kar dva mehka c' :-)
shaman je napisal(a):Shaman, v jezikoslovju si enako bos, kot v ekonomiji. Ne porivaj svojega liberalizma, ki ga v slovenščino lahko prevedeš tudi kot prostaštvo, v vsa področja človekovega razumevanja naravnih zakonov.
Bravo Dominik. Good point!.
Zavoljo natančnosti: Mićo in Mrkaić sta s trenutkom, ko je Mićo Mrkaić postal državljan Repulike Slovenije postala slovensko ime in slovenski priimek. Zato o neslovenskosti (o Bog!) Mićotovega imena in primika, lahko razumen človek govori, le če v pogovoru želi debatirati o izvoru slovenskega priimka Mrkaić, pa recimo reče: "Slovenski priimek Mrkaić izvira s Hrvaške, med tem ko Slovenski priimek Kreigher izvira iz Nemčije, slovenski priimek Jelinčić prav tako s Hrvaške, Bolka iz Češke, Rop, Budala, Ovca, Volk, Vovk, Kučan, Kacin, Keber, Strojan, pa iz XYZ.
LP shaman
sporočil: 139
shaman je napisal(a):Če je to vse, kar meniš, da je MM naredil za Slovenijo, potem je to jako malo. Slovenci so še pred časom MM vedeli veliko o različnih poteh napredka, a so se raje držali družbenega konsenza, ki je vladal v tistih časih. Oblasti so pustili, da je delala, kar je hotela, oblast pa je delovnemu ljudstvu pustila, da je delal, kar je hotel. Ker je DEMOS leta 1992 hotel uvesti tržno-poslovno logiko, je že leta 1994 na volitvah izgubil, saj je tradicija samoupravljanja še kar držala. Takrat je MM doktoriral v USA kot mladi raziskovalec. In ko bi se resno moral spopasti z izzivom, ki ga je pred njega postavila vlada je rekel, da vidi, da reform ne bo, namesto, da bi program prilaodil. Tudi New Deal ni bil čisto #straight".
In končno odgovor na vaše vprašanje, Kaj je Mićo naredil za Slovenijo. Ogromno, tako veliko, da je nepojmljivo. Le videti in priznati si je treba. Slovencem je odstranil črno ruto, ki so nam jo marsovci povezali čez oči. To pa je, morate priznati kar veliko za one ki želijo in upajo gledati in videti. Ne more pa Mićo in Mićoti nič pomagati onim, ki so se na status slepega in vodenega, tako navadili, da ven v širni svet ne upajo brez rutke povezane čez oči. In asistence nevidne rokce, ki jih vodi, seveda.
LP shaman
sporočil: 1.074
Zadnja sprememba: anon-9303 23.07.2007 23:25
1010Naber je napisal(a):
Dragi Mićo, to je bolj prošnja, prejkone nasvet. Imaš dovolj pameti v glavi, pa tako slab izplen.Tvoj odgovor ni vreden tvojega uma. Kakšen bo tvoj naslednji udarec? Sestavi ga, akademskemu naslovu primernega,koder.
Ti me zmerjaš s pisunom inpodgano, potem pa hliniš presnečenje, ker s tabo ne polemiziram akademsko?!
MM
Zadnja sprememba: anon-9303 23.07.2007 23:23
ver je napisal(a):
Še več bi naredil, če bi jarek za (nad) seboj tudi zasul. Slovenska patologija, ki jo bogatiš s svojim načinom mišljenja, se z razdalje vidi še veliko očitneje, zato je MM kar usposobljen pisati o tem. Svoboda izražanja pa menda v tej državi tudi še velja ali pač po tvojem morda ne?
A mogoče veš, kdo je ta naber?
MM
lukav je napisal(a):
saj itak nismo razumeli, kaj hočeš povedati, tako da se ne sekiraj. pa malo na angleščini delaj čez praznike, besedo stranger namreč uporabljaš narobe. pa brez zamere.
Vsaj nekdo je dojel vprašanje.
Izkušnja z dvojno kaznijo in slabim znajem angleščine je iz študentskih let. A misliš, da je za to podvojil.
Zadnja sprememba: anon-9303 23.07.2007 23:22
1010Naber je napisal(a):Torej, ti me zmerjas s podgano, od mene pa pricakujes prijaznost in akademski slog. Res ne razumem, zakaj hoces, da sem v SI, ce sem po tvojem navadna podgana?
Mićota potrebujemo v SI in v EU, ne v USA. Zato je čisto ena navadna podgana.
MM
Opažam, da se je število tistih forumašev, ki imajo s terciarnim
sifilisom prizadete možgane, v zadnjem času močno povečalo.
Slovensko javno zdravstvo je spet odpovedalo :))
MM
MM
Dvojnost klenih Slovencev je unikat brez primere. V nasprotju z
vsem civiliziranim svetom se gredo prave in neprave Slovence.
Istočasno se ne znajo odločit ali ima slovenščina še vedno 25
črk. Švedi niso spremenili število črk kljub temu, da imajo veliko
priseljencev. So pa ponosni na svojega Ibrahimoviča.
Zadnja sprememba: anon-79735 30.12.2006 00:20
micom je napisal(a):Mićo, ne skrivaj se za zmerjanjem anonimcev, ker so tudi tvoji navidezni prijatelji sami anonimci.
Opičnjak, ti me zmerjaš s pisunom, potem pa hliniš presnečenje, ker s tabo ne polemiziram akademsko. Sodrga tvojega tipa si zasluži zgolj pljunek v obraz. Če bi imel kaj hrbtenice, bi se predstavil, tako pa uživaš v vlogi anonimnega cucka, ki laja izza vogala. S takimi pa jaz polemiziram v enaki meri, kot polemiziram s hlevskim gnojem. Si zdaj zadovoljen, ali bi rad "kaj bolj akademskega"?
MM
sporočil: 2
DRAGI MRKAIČ, ŽAL NE OPAZITE DA IZ VAŠIH REAKCIJ IN PISARIJE TUDI
SLEPCI PREPOZNAJO PORAŽENCA.
ZANIMIVO, DA SI TAK ZMAGOVALEC, KOT SE OCENJUJETE IN KONSTRUKTIVEN TER USPEŠEN NA SVOJEM NOVEM PODROČJU DELOVANJA, SPLOH VZAME TOLIKO ČASA ZA KOMUNIKACIJO Z "SODRGO" KOT JI PRAVITE. OSTANITE TAM KJER STE, KOLIKOR PLJUVATE PO SLOVENIJI JE NISTE VREDNI IN TUDI V NJEJ NISTE ZAŽELJENI.
NEOPREDELJENA DRŽAVLJANKA SLOVENIJE
ZANIMIVO, DA SI TAK ZMAGOVALEC, KOT SE OCENJUJETE IN KONSTRUKTIVEN TER USPEŠEN NA SVOJEM NOVEM PODROČJU DELOVANJA, SPLOH VZAME TOLIKO ČASA ZA KOMUNIKACIJO Z "SODRGO" KOT JI PRAVITE. OSTANITE TAM KJER STE, KOLIKOR PLJUVATE PO SLOVENIJI JE NISTE VREDNI IN TUDI V NJEJ NISTE ZAŽELJENI.
NEOPREDELJENA DRŽAVLJANKA SLOVENIJE
Svoboda izražanja nemara velja tudi zame, mar ne? MM je bržkone
usposobljen pisati o tem na kar se razume, vseprek soliti pamet iz
akademske višine na primitivni način pa zame ni sprejemljivo.
Če bi ga bilo kaj v hlačah bi lepo priznal, da so ga
JJ&company nategnili in natresel še kup podrobnosti, ne pa da
nam se je zjokal na ramenih in vse, ki se z njim ne strinjajo polil
z gnojnico. V prenesenem pomenu sem hotel povedati, da je kdorkoli,
ki v tej državi vztraja, živi in vsaj nekaj naredi,
n.pr. nova pekarna, ki začenja s peko zelenih, rdečih ali
modrih hlebčkov kruha, več vreden kot psovke
MMa. Slog izražanja, ki ga goji MM kaže na kulturo MMa in tega
foruma. Če bi bil dovolj moder, bi vztrajal na moči argumentov
in se ne bi spuščal na raven plebsa. Če pa sodrgi poveš z njenimi
besedami, kaj si o o njej misliš, si še slabši od nje. Pravi
znanstvenik, kar bi MM lahko bil, tega ne bi nikoli storil. Ker pa
so MMu očitno prirasle k srcu ameriške vrednote,ki nimajo z etiko
nobene zveze, on pa je še njihov glavni propagator, se z njim ne
morem strinjati. Res me zanima, ali bi se MM na takšen način
izpostavljal tudi v USA in pljuval po ameriških ministrih ,
ekonomistih in strokovnjakih, ki bi drugače mislili od
njega. Ali pa bi vseeno vzpostavil kulturo dialoga? To kar MM
propagira je instant kultura, kultura McDonaldsa in CocaCole,
jezik ulice, pokanja petard in nasilja. Vsaj jaz tako razumem.
lep pozdrav in srečno p
lep pozdrav in srečno p