Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek \'Ostal sem brez prtljage! Kaj zdaj?\'

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

Johanes von Feldes sporočil: 1.963
Samo primer: potnik prijavi izgubo kufra. Z dokumentom gre domov 200km daleč. Prtljaga se najde ob naslednjem letu. Ali mora Lost/found organizirati in plačati prevoz 200km?

Neposredni odgovori na sporočilo št. 313022

Strani: 1

anon-118875 sporočil: 193
Ja, morajo ti ga pripeljati!
anon-127927 sporočil: 2
Ob povratku z lanskega dopusta so mi založili kovček. Na zagrebškem letališču so najprej predlagali, da ga pridem iskat k njim ko ga najdejo, s čimer se nisem strinjal... potem so predlagali, da mi ga dostavijo do meje, kar tudi ni bilio sprejemljivo. Na koncu so ga poslali preko Ljubljane v Maribor, dostava seveda na dom, brez dodatnih stroškov zame...
anon-31362 sporočil: 7
Zadnja sprememba: anon-31362 10.09.2008 11:19
Ampak ne gre vedno gladko. Ravnokar sem v Ameriki. Zgubili so mi prtljago in ko sem prijavil pri zadnjem prevozniku American Airlines mi ti sploh niso hoteli izdati zapisnika, češ da nimajo pogodbe o prtljagi z Adrio Airways, ki je bil moj začetni prevoznik.
Kaj naj storim v takem primeru?
Govoril sem s približno 10 ljudmi pri American Airlines (delavci, na šalterju, s šefi), pa se jim ne da nič. American Airlines je ena gnila družba. Vem da s tem kršijo določila nekih konvencij ali nekaj takega, pa kaj potem. Prtljage nisem dobil in to je glavno. Po 4 dneh so se me usmilili pri Adrii Airways in oni poiskali prtljago, ki pa bo šla nazaj v Ljubljano in je sploh ne bom dobil (tako sem se zmenil, ker že pojutrišnjem odpotujem domov).

So se pa barabe pri American Airlines s tem sijajno izognili kakršnikoli odgovornosti za mojo prtljago, saj od njih ne morem zahtevati nikakršne odškodnine.
Ali pač? Ali kdo ve?

Strani: 1