Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Naložba, ki ji ne želim uspeha

Strani: 1

MF-503973 sporočil: 2
[#3088227] 30.09.26 12:30
Odgovori   +    0
Mogoče boljši primer za takšne situacije bi bila delnica Flow traders?
crt sporočil: 28.984
[#3088228] 30.09.26 12:47 · odgovor na: MF-503973 (#3088227)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: crt 30.09.2026 13:06
[MF-503973]
Mogoče boljši primer za takšne situacije bi bila delnica Flow traders?
- po mozni vlogi v portfelju je okvirno sorodna, vendar v sirsem, ohlapnejsem in manj izrazitem smislu
- ni enako "japonska" situacija v smislu stanja bilance, ustaljenosti osnovnega posla in tudi buybackov (pri apt so bile delnice doslej dosledno umikane, pri flowu po mojem vtisu ne)
- "boljsi" lahko glede na stanje in potrebe zmeri vsak po svoje, vsekakor ni brez veze
zofic sporočil: 1
[#3088304] 09:22
Odgovori   +    1
Iskreno, ne vem zakaj bi riskiral - to je eno izmed mnogih mini podjetij, riziko propada je prevelik - pa tudi če ni. Mogoče če imaš portfelj vreden nekaj mio eur, vložiš v to mogoče nekaj k eur.

Ukvarjat se z dividendami, aktivno spremljat tako majhno naložbo, bilance, delo, strategijo podjetja, ki nima velikega upsida - po moje boljše in veliko lažje kupit akumulacijski ETF, ... pa naj jo ima v naložbenem portfelju neka družba, ki ima za spremljanje takšne naložbe usposobljene strokovnjake in temu primerno zvišuje in zmanjšuje obtežitev delnice v portfelju.

Po mojem mnenju je zelo podobna zgodba s slo delnicami,...z to razliko, da te mi vsak dan občutimo, vemo kaj je krka, kaj dela, kakšen vpliv ima, koliko ljudi zaposluje, vsak posredno ali nesporedno pozna koga, ki tam dela,...in občuti sentiment v podjetju, vidimo kaj kupujejo, kaj vlagajo, kaj gradijo,... in še davčno ugodno je. V vsakem primeru, pa bi v osnovi moralo predstavljat majhen % v celotnem portfelju naložb.
crt sporočil: 28.984
[#3088308] 10:18 · odgovor na: zofic (#3088304)
Odgovori   +    0
v clanku izrecno pise, da gre za posebno vlogo v portfelju (ki je splosni etf ne more pokriti) in za (vlogi ter velikosti/likvidnosti primerno) majhen odstotek.

Strani: 1

vm-kiva