Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Tesla FSD: za volanom avta, ki vozi sam

Strani: 1

leben1 sporočil: 942
[#3087739] 18.09.26 08:57
Odgovori   +    1
Takole po malem prihaja prihodnost.
Nollem sporočil: 1.146
[#3087751] 18.09.26 11:44
Odgovori   +    0
mene pa zanima ali imajo FSD vse Tesle Y ali je to posebna vrsta opreme?

kolikor sem seznanjen tudi BMW precej samostojno vozi...
sliposek sporočil: 153
[#3087798] 19.09.26 14:30 · odgovor na: leben1 (#3087739)
Odgovori   +    1
Samo volan je treba še odšraufat.
OgnjenAnto sporočil: 728
[#3087815] 20.09.26 09:53 · odgovor na: Nollem (#3087751)
Odgovori   +    2
[Nollem]
mene pa zanima ali imajo FSD vse Tesle Y ali je to posebna vrsta opreme?

kolikor sem seznanjen tudi BMW precej samostojno vozi...
FSD je na mesečni naročnino. 99€/mesec
Strojno opremo pa imajo vsi Teslini avtomobili proizvedeni od konca leta 2023 naprej - Tesla HW4 kamere in računalniki.

Starejši avtomobili z HW3 strojno opremo pa tudi morda dobijo podobne zmožnosti, če se bo EU premaknila spremeniti regulativo, ki je sedaj pisana za neke čase 25 let nazaj.

Sedaj AI napredek tako divja naprej, da za vsako spremembo strojne opreme in softverja delati 18 mesečni test z birokrati, kot narekujejo EU predpisi, ne pride več v poštev.
V 18 mesecih se pri AI cel svet že dvakrat obrne na glavo. Ne pa da zapraviš ta cajt za test ene softverske nadgradnje, ki je potem, ko je odobrena že 18 mesecev odzadaj tehnološko.
odvisnik sporočil: 4.938
[#3087822] 20.09.26 13:28 · odgovor na: OgnjenAnto (#3087815)
Odgovori   +    0
[OgnjenAnto]
> [Nollem]
> mene pa zanima ali imajo FSD vse Tesle Y ali je to posebna vrsta opreme?
>
> kolikor sem seznanjen tudi BMW precej samostojno vozi...

FSD je na mesečni naročnino. 99€/mesec
Strojno opremo pa imajo vsi Teslini avtomobili proizvedeni od konca leta 2023 naprej - Tesla HW4 kamere in računalniki.

Starejši avtomobili z HW3 strojno opremo pa tudi morda dobijo podobne zmožnosti, če se bo EU premaknila spremeniti regulativo, ki je sedaj pisana za neke čase 25 let nazaj.

Sedaj AI napredek tako divja naprej, da za vsako spremembo strojne opreme in softverja delati 18 mesečni test z birokrati, kot narekujejo EU predpisi, ne pride več v poštev.
V 18 mesecih se pri AI cel svet že dvakrat obrne na glavo. Ne pa da zapraviš ta cajt za test ene softverske nadgradnje, ki je potem, ko je odobrena že 18 mesecev odzadaj tehnološko.

To zna bit resni stalni prihodek ai in avtoindustrije..avtonomna voznja na narocnino.
OgnjenAnto sporočil: 728
[#3087884] 18:49 · odgovor na: odvisnik (#3087822)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: OgnjenAnto 21.09.2026 18:50
[odvisnik]
> [OgnjenAnto]
> > [Nollem]
> > mene pa zanima ali imajo FSD vse Tesle Y ali je to posebna vrsta opreme?
> >
> > kolikor sem seznanjen tudi BMW precej samostojno vozi...
>
> FSD je na mesečni naročnino. 99€/mesec
> Strojno opremo pa imajo vsi Teslini avtomobili proizvedeni od konca leta 2023 naprej - Tesla HW4 kamere in računalniki.
>
> Starejši avtomobili z HW3 strojno opremo pa tudi morda dobijo podobne zmožnosti, če se bo EU premaknila spremeniti regulativo, ki je sedaj pisana za neke čase 25 let nazaj.
>
> Sedaj AI napredek tako divja naprej, da za vsako spremembo strojne opreme in softverja delati 18 mesečni test z birokrati, kot narekujejo EU predpisi, ne pride več v poštev.> > V 18 mesecih se pri AI cel svet že dvakrat obrne na glavo. Ne pa da zapraviš ta cajt za test ene softverske nadgradnje, ki je potem, ko je odobrena že 18 mesecev odzadaj tehnološko.

To zna bit resni stalni prihodek ai in avtoindustrije..avtonomna voznja na narocnino.
Dokler Kitajc ne naredi odprtega AI modela za samodejno vožnjo in ČangŠlang 3 AI čip in seta kamer za 100 EUR.
Potem bo pa spet China AI self-driving moment.
In kakor reči gredo, ni za rečt, da se ne bo ravno to zgodilo. Enkrat, ko bo AI dovolj dobra, bo dovolj dobra. Samo stvar časa.
Ne bo za kaj računat naročnine razen za stanje na cestah, za kar na Kitajskem že skrbi država. Npr. tam se v omrežje oddaja tudi stanje semaforjev in čez koliko sekund bo preklopil barvo ...
Pri nas imaš pa takisto že cel kup paradržave, ki skrbi za cestno infrastrukturo, zamljevide, ipd, samo v 21. stoletje morajo skočit z modernimi sistemi in javnimi API-ji.

Strani: 1

vm-kiva