Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Od Liverpoola do Lakersov – zakaj milijarderji denar zlivajo v šport
Strani: 1
sporočil: 9.621
Ko imaš že vse, vlagaš tam, kjer je kruha in iger ter možnost
dodatnega dviga prepoznavnosti, kar vpliva na ego lastnika in
komercializacijo njegova osnovnega core biznisa... če klubu gre
dobro.
Zakaj bogataši kupijo jahto za 300 mio $ ali 10 avtov po 5 mio $ vsakega. A ni bolj zanimivo in zabavno kupiti klub za 400 mio $?.... dogaja se na polno in še če klubu gre dobro, mu vrednost (torej tudi naložbi) močno zraste.
Zato naj se razmišlja, kako bi se čim več denarja razpršilo še v druge športe... da imajo vsi kaj od tega... ne le nekaj športov. Sedaj se pred našimi očmi dogaja to s kolesarstvom, dajmo spodbujati še druge športe.
Zakaj bogataši kupijo jahto za 300 mio $ ali 10 avtov po 5 mio $ vsakega. A ni bolj zanimivo in zabavno kupiti klub za 400 mio $?.... dogaja se na polno in še če klubu gre dobro, mu vrednost (torej tudi naložbi) močno zraste.
Zato naj se razmišlja, kako bi se čim več denarja razpršilo še v druge športe... da imajo vsi kaj od tega... ne le nekaj športov. Sedaj se pred našimi očmi dogaja to s kolesarstvom, dajmo spodbujati še druge športe.
sporočil: 4.854
[]Ko se pogovarjajo o miljardah je 200 miljonov dejansko malo.
Ko imaš že vse, vlagaš tam, kjer je kruha in iger ter možnost dodatnega dviga prepoznavnosti, kar vpliva na ego lastnika in komercializacijo njegova osnovnega core biznisa... če klubu gre dobro.
Vprasanje, ki mene bolj zanima je kako se to dejansko financira..ker 200 miljoniv po moje nima noben na racunu.
Ali se doloceno premozenje zastavi za kredit ali se ga dejansko proda npr del ice ali obveznice.
Med tednom smo bili z druzino na ogledu gradu v Sevnici.
Priporocam drugace.
Prijetno vodenje. Veliko zanimivega.
Vprasal sem ali obstajajo kaki zapisi o dejanskih zneskih za koliko se je prodajal posest gradu in okolice.
In pravi vodic, da tega ni niti za eno.
Temvec se je slo povecini za menjave, darovanje ipd.
Se pravi, da se gre dejansko za blagovne menjave.
Podobno je po moje s temi klubi.
Premozni zgolj menjajo oblike svojih nalozb. Npr manjsanje pozocij zlahtnih kovin, tehnologije
Seveda je se vedno zanimivo, ali je zraven tudi kaj dolga ?
Strani: 1