Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek INR: smo lahko malo bolj švedski?
Strani: 1
sporočil: 54
"precejšen kapital, ki lahko pokrije študij" nekdo preveč gleda
ameriške filme, študij je pri nas brezplačen
sporočil: 20
... študij je z vidika šolnine v Sloveniji res plačan (ne
brezplačen!), a najemnina za študenta ali dva v LJ ali MB pa
vsekakor ni pokrita in predstavlja velik strošek za družine, ki
imajo dve ali pa tri povprečne slovenske plače (brez socialnih
dodatkov, republiških štipendij in ugodnega študentskega doma).
sporočil: 916
Hčeri sem ga odprll kot darilo za 18 rojstni dan in tako, kot
namigne v članku, ne bi mi bilo vseeno, če bi ga spucala za kako
kozlarijo.
sporočil: 2.247
INR nisem odprl in imam do njega kar nekaj zadržkov.
1. je za drobiž (dovoljeni zneski so precej majhni)
2. ni zastonj - moji trgovalni računi so zastonj in trgovalne provizije zanemarljive.
3. nanj ne moreš prenesti obstoječih delnic
4. z njimi ne moreš trgovati v tujini pri svojih brokerjih (žal ne more postati referenčni račun za nakazila svojih brokerjev), funcionira torej le s "pooblaščenimi - domačimi" brokerji.
Kot piše v članku, edini prednosti sta davčni in manj evidenc - predvsem za drobiž. Pri teh limitih vplačil in stanj so namreč tudi dividende zelo majhne in predvsem te znajo biti problem pri evidencah. Raje bi uvedli enako kot pri bančnih depozitih 1000€ prag in bi s tem rešili več.
1. je za drobiž (dovoljeni zneski so precej majhni)
2. ni zastonj - moji trgovalni računi so zastonj in trgovalne provizije zanemarljive.
3. nanj ne moreš prenesti obstoječih delnic
4. z njimi ne moreš trgovati v tujini pri svojih brokerjih (žal ne more postati referenčni račun za nakazila svojih brokerjev), funcionira torej le s "pooblaščenimi - domačimi" brokerji.
Kot piše v članku, edini prednosti sta davčni in manj evidenc - predvsem za drobiž. Pri teh limitih vplačil in stanj so namreč tudi dividende zelo majhne in predvsem te znajo biti problem pri evidencah. Raje bi uvedli enako kot pri bančnih depozitih 1000€ prag in bi s tem rešili več.
Strani: 1