Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Janez Janša ima vlado

Strani: 1

rx170 sporočil: 6.969
[#3083548] 17:38
Odgovori   +    2
Izkušnje z njegovimi vladami so pač žal takšne, da je bila ena bolj nespsobna od druge.
FIN-379669 sporočil: 9.500
[#3083550] 18:44 · odgovor na: rx170 (#3083548)
Odgovori   +    1
Sodili bomo po konkretnih korakih, sicer pa je problem, ker je vlada oz. kar celotna koalicija bojno nastrojena proti opoziciji in delu družbe, ki je obratno bojno nastrojena proti vladi. Ne bo miru.
denac sporočil: 102
[#3083551] 19:54 · odgovor na: rx170 (#3083548)
Odgovori   +    10
[rx170]
Izkušnje z njegovimi vladami so pač žal takšne, da je bila ena bolj nespsobna od druge.
Prva janševa vlada je uvedla avtocestne vinjete. Ena naslednjih njegovih vlad je uvedla elektronske vinjete. Si zamisliš kakšne kolone bi bile, če bi še vedno imeli čelne cestninske postaje za plačevanje?
Leta 2008 sem postavljal hišo. Janševa vlada je uvedla zahtevo, da mora biti gradbeno dovoljenje izdano v treh (3) tednih. Natančno v treh tednih sem imel to dovoljenje v rokah, vso ostalo dokumentacijo pa v dveh mesecih.
Pokojnine so se v Janševih vladah usklajevale 2X letno. Pod golobovo vlado so se z davki vsedli tudi na pokojnine, kar je nedopustno, ker so pokojnine nedotakljive!
Lep dan :)))
FIN-544124 sporočil: 6.532
[#3083553] 20:43
Odgovori   +    2
Na Trstenjakovi pa v delirij.

Kaj Finance ne upate zapisati, da se je takoj, ko je bila vlada potrjena, snelo zastavo Palestine s poslopja vlade ?

In Izrael je že napovedal, da bo odprl veleposlaništvo v Ljubljani.
najobj sporočil: 33.307
[#3083554] 20:49 · odgovor na: FIN-544124 (#3083553)
Odgovori   +    7
Zadnja sprememba: najobj 04.06.2026 20:51
[]

Kaj Finance ne upate zapisati, da se je takoj, ko je bila vlada potrjena, snelo zastavo Palestine s poslopja vlade ?

... čuj, mene sicer noben ne vpraša nič, ampak po mojem na državnih ustanovah razen slovenske in evropske - smo pač v EU - nobena tuja zastava nima kaj iskati ...
[#3083556] 21:08 · odgovor na: FIN-544124 (#3083553)
Odgovori   +    4
[]

A ti veš za kakšno državo, ki je ukinila muzej svojega nastanka?
Jaz vem! Slovenija! Pod vlado rdečih khmerov.

PS
Po pomoti sem ti stisnil plus. Naj tako ostane, ker ne obžalujem.
[#3083557] 21:18 · odgovor na: najobj (#3083554)
Odgovori   +    3
[najobj]
> []
> Na Trstenjakovi pa v delirij.
>
> Kaj Finance ne upate zapisati, da se je takoj, ko je bila vlada potrjena, snelo zastavo Palestine s poslopja vlade ?
>
> In Izrael je že napovedal, da bo odprl veleposlaništvo v Ljubljani.

... čuj, mene sicer noben ne vpraša nič, ampak po mojem na državnih ustanovah razen slovenske in evropske - smo pač v EU - nobena tuja zastava nima kaj iskati ...
Moje spoštovanje gospod @najobj. To pot se pa strinjam s tabo, čeprav se največkrat ne.
[#3083559] 21:37 · odgovor na: najobj (#3083554)
Odgovori   +    0
[najobj]

Živijo prijatelj.

Se popolnoma strinjam s teboj.

Še vedno pa na vladnem poslopju plapola zastava Ukrajine.

Obe zastavi Palestine in Ukrajine bi lahko bile, na nekem za to primernem mestu, če jih že kdo želi.

Poslopje vlade pa je res popolnoma neprimerno.
Matevz.trd sporočil: 17
[#3083560] 21:42 · odgovor na: FIN-544124 (#3083553)
Odgovori   +    0
To že povsod piše !!! Se ti zavedaš kakšne neumnosti pišeš ?
[#3083561] 21:47
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: FIN-379669 04.06.2026 21:47
Ravnokar gledal Tarčo. Na njej je Nedeljko Todorović (poslanec Resnice), dozdajšnji privatni računovodja s 15-letnimi izkušnjami podal legendarno izjavo, ki presega Cimeta:

"Prihajam iz gospodarstva, doslej sem bil 15 let zasebni računovodja in to vam povem... številke so zame zadnja stvar."

Ni kaj, Stevo ima ekipo, ki te skipa. V trenutku. 5 poslancev, 5 neponovljivih likov. En bolj poseben od drugega. Žan Mahnič je dobil tekmece, ki ga v tem trenutku verjetno prekašajo v legendarnosti... v čem? Naj dela domišljija.

Dobro smo krenuli.
velikipok sporočil: 1.667
[#3083562] 21:51 · odgovor na: FIN-544124 (#3083559)
Odgovori   +    1
Je pa res, da ni čisto enako. Ena je zastava polno mednarodno priznane države, drugo je zastava khm-khm..., nekako ne najdem izraza za to tvorbo, ki je vse prej kot polno mednarodno priznana, kaj šele država z vsemi atributi.
[#3083563] 21:57 · odgovor na: denac (#3083556)
Odgovori   +    0
[denac]

A ti veš za kakšno državo, ki je ukinila muzej svojega nastanka?
Jaz vem! Slovenija! Pod vlado rdečih khmerov.

PS
Po pomoti sem ti stisnil plus. Naj tako ostane, ker ne obžalujem.
S tem, da je Levica ukinila muzej osamosvojitve se tudi jaz ne strinjam.

Mimogrede.

Tako pri levih, kot desnih me zelo motijo razne ideološke fore.

Na žalost ene prave sredine nimamo.

Sem upal, da bo mogoče Logar postal ena zmerna sredinska stranka.

Na začetku je tudi Golob imel nekaj zanimivih idej sredine, ampak je bila Levica glavna in je šlo, kot je šlo.

Ob začetku tega desetletja so se tudi v NSi pomikali na sredino in sem imel upanje na eno moderno sredinsko stranko.

Potem je pa šlo vse narobe.

V bistvu imajo na eni in drugi strani dobre in na žalost slabe stvari.

Seveda ima nova vlada stvari s katerimi se strinjam in stvari s katerimi se pa ne.

Enako je bilo z Golobom.

Nekatere stvari sem podpiral, nekatere nikakor ne.

V bistvu nisem volil ne Goloba in ne Janša.

Sem bolj v sredini.

Mimogrede, podpiram sedanjo vizijo zdravstva, ki si jo je zamislil minister Tadej Osterc.
[#3083564] 22:03 · odgovor na: velikipok (#3083562)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: FIN-379669 04.06.2026 22:05
Zakaj moraš očitno lagati? Te ni sram pred Bogom?

en.wikipedia.org/wik..._Palestine

A ti misliš, da je teh 157 držav, ki so priznale Palestino, kdo zavedel, da je Palestina khm-khm tvorba in ni vredna priznanja?

No, ker če ne razumeš, pri Palestini gre za osnovni človeški korak, glede na to, da so jo dejanja modernega Izraela nepravično (na mnogih ravneh) stisnila v kot. Pravno pa je itak zadeva 97% pošlihtana z vseh vidikov (za priznanje), tako da se lahko podučiš tudi o tem. Vidik Hamasa je ločena zgodba od državniških in konvencijskih pravic, kot tudi je Hamas aktiven v Gazi, na mnogo večjem Zahodnem bregu pa zelo malo in ne igra bistvene vloge.

Priznanje Palestine je pravno že veljavno. Slepi se, kdor misli, da ne obstaja kot država. To še v Izraelu vedo, in niti ne vidi 60% Izraelcev problema v palestinski državnosti. Probleme Izraelci vidijo v Hamasu in ponekod nedorečeni meji - to je njihov pogled. Malo se poduči.

(Btw, umik zastave nima zveze s pogledi o državnosti Palestine.)

Strani: 1

vm-kiva