Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek To je nova koalicijska pogodba

Strani: 1

FIN-379669 sporočil: 9.458
[#3082945] 21.05.26 14:40
Odgovori   +    4
Če sem prav prebral, bodo ogromno dali - kar bo državo seveda stalo - po drugi strani pa nič konkretnega ni glede rezanja odhodkov, razen najava, da ne bodo več marsikatero nevladno ustanovo sofinancirali. Hmm. Torej, zgodi se lahko karkoli, ker jasnega plana (razen dajanja in oblikovanja novih pravic), zlasti na pasivni strani bilance niti ni.

V redu, saj od koalicijske pogodbe ne moremo pričakovati čudežev, ampak to, kar pravim: 99% teksta je namenjenega dajanju, 1% odvzemanju in rezanju stroškov. To je že dovolj povedno. Bomo videli. A v tem pogledu ni tu nič drugače od dosedanjih vladnih želja vsake od doslej znanih vlad.
Z1 sporočil: 714
[#3082947] 21.05.26 15:23
Odgovori   +    2
Sprememba denarnega toka je ideološko nesprejemljiva. Za kakršnokoli spremembo denarnega toka bo rompompom :) Me nebi presenetilo, če bi že jutri kolesarili trenutni prejemniki denarnih tokov.
FrancPlevel sporočil: 1
[#3082948] 21.05.26 15:26 · odgovor na: FIN-379669 (#3082945)
Odgovori   +    3
Se strinjam, nič novega, samo seznam želja z odhodki, prihodki pa...
lojze1 sporočil: 1.054
[#3082954] 21.05.26 17:11 · odgovor na: FrancPlevel (#3082948)
Odgovori   +    4
prihodki pa.... Prihodki, ki bi jih ti rad so poseg v moj (tvoj, ki pa je mogoče vzet iz mojega) žep.
1357 sporočil: 7.893
[#3082955] 21.05.26 17:26
Odgovori   +    0
Neokomunistično kremljevski seznam želja.
sopranos sporočil: 11.480
[#3082960] 21.05.26 22:27
Odgovori   +    3
Ene in iste klamfe Janše in SDS. Za zaposlene s plačami do 7.500 evrov praktično nič. Mini zadeve za mlade zaposlene (to je tam max 500 evrov na leto). Nikjer nobenega resnega razvoja. To bodo po štirih letih prazne blagajne in bo treba spet višati davke. Korupcija bo cvetela. Tudi kulturni boj in agresija. Skratka, koalicija lopovov za mutibariče. Kako lahko kdo, ki kaj da nase to podpira, mi res ni jasno. To bo pralnica denarja in izčrpavanje javnih financ preko s.p.-jev.
odvisnik sporočil: 4.465
[#3082961] 21.05.26 23:01 · odgovor na: sopranos (#3082960)
Odgovori   +    0
[sopranos]
Ene in iste klamfe Janše in SDS. Za zaposlene s plačami do 7.500 evrov praktično nič. Mini zadeve za mlade zaposlene (to je tam max 500 evrov na leto). Nikjer nobenega resnega razvoja. To bodo po štirih letih prazne blagajne in bo treba spet višati davke. Korupcija bo cvetela. Tudi kulturni boj in agresija. Skratka, koalicija lopovov za mutibariče. Kako lahko kdo, ki kaj da nase to podpira, mi res ni jasno. To bo pralnica denarja in izčrpavanje javnih financ preko s.p.-jev.
Sam ne vidim nekih lopovscin .
Izven npr da v zdravstvu se placa vse.
To je mal kuku.

Kje bojo s.p prisli do javnega denarja, ce niti referenc nimajo.

In koliko se dejansko pretece iz javnega v zasebno ze trenutno?

In kak razvoj naj dela Slovenija.
Po zgledu Kitajske.
Mi nimamo moznosti za R od razvoja.
Lahko le prodajamo svoj kader kot v primeru Leka npr.
Ali pa imamo neke nisne igralce kot dewesoft ipd.
Pri teh se bo mogoce celo poznalo tisti nizji bruto nad 7500.
Slovenija je zelo v uravnilovki, ce se ne bo placalo top kadra, ne bo razvoja

Srednji razred je pa povsod na udaru in s placp 2do4 k neto se v sloveniji cisto lepo zivi.
Sploh ce imas neko druzinsko nepremicnino.

Ali mislis, da bo srednji razred kaj pripomogel k razvoju, z udobnimi odvisno zaposlenimi sluzbami.
Naj gredo na trg, odprejo podjetje in si zasluzijo vec.

Ja davki na povprecne place so visoki, a visok je tudi standard.
Brezplacni vrtci in dobro zdravstvo brez vrst pa bi morali bit zadostni razlog, da se srednji razred ne pritozuje.
Oz je to njihova dodatna dohodninska olajsava.

Meni je koncept pogodbe v redu.
Verjamem pa da bo izvedba sepala.

In seveda tole.
Ko se krade direkt in na veliko, brez sramu.;)
www.zurnal24.si/slov...nje-459424
FIN-379669 sporočil: 9.458
[#3082966] 21.05.26 23:59 · odgovor na: odvisnik (#3082961)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: FIN-379669 22.05.2026 00:00
Za sedaj iz prebranega nisem razbral nobenega dejstva o podkupnini. Pravno gledano. Naj raziščejo seveda organi pregona... ampak berem, nekdo, nek prijatelj xy je rekel, hej morda bi kaj zaslužil s prestopom v drugo poslansko skupino ali pa meni in klubu naredil uslugo, razmisli o tem "prjatu". Wtf.

Kaj je tle oprijemljivega, ne vem, vidim pa en kup megle in tej 3 poslanci so nanjo nasedli. Očitno so precej zeleni in ko so povedali Stevotu o tem, jih je takoj prepričal, naj podajo pisno izjavo.

To naj bi se dogajalo aprila, takoj po volitvah... dokazi bodo potrebni, sicer je vse skupaj en lari fari, ki se dogaja dnevno pri vseh vidnejših politikih. Čisto vsi nekaj kupčkajo, tedensko dobivajo razne ponudbe... itd. To je del politike oz. "kurbarije". Nič novega.

Posledica je, da se bodo "namočeni v zgodbi" in njihovi znanci še bolj ogibali teh 3 poslancev, pa še koga... če se izkaže, da je bilo vse skupaj eno megleno nabijanje.

To je kot tisto nabijanje Zidar Klemenčičeve o 10% Zokija, a ona baje ni nikoli poslovno neposredno z njim sodelovala, ampak je govorila malo po sistemu rekla-kazala... češ, pa to je jasno. To je pravno dokazno = 0.

Strani: 1

vm-kiva