Strani: 1

LjubiteljCO2 sporočil: 306
[#3082215] 08.05.26 07:23
Odgovori   +    12
Volili ste, imejte!
klarastanic sporočil: 11
[#3082219] 08.05.26 08:09
Odgovori   +    5
Boj proti Garaži pod tržnico pa se šele začenja...Če je župan 'štepanjce' zares povprašal o rešitvah, Ljubljančane o garaži pod tržnico ni nič. Kdo bo investitor in kdaj bo nalozba 60 mio (+povprecnih 25% 'več' za vsaki projekt v Lj) povrnjena? Ali sploh obstaja finančna konstrukcija?
1357 sporočil: 7.963
[#3082222] 08.05.26 08:33 · odgovor na: klarastanic (#3082219)
Odgovori   +    2
Glede na obstoječe izkušnje z ostalimi garažnimi hišami v ožjem centru mesta bi morala biti finančna konstrukcija samega projekt lažji del same realizacije. Ralizacija tega prjekta bo predvsem odvisna od tega kaj vse bodo ob začetku izkopavanja našli "žličkarji" in kako spretni bodo pri svojem delu gradbinci zaradi varnega vpetja obejkta v podzemni prostor Plečnikovih arkad in reke Ljubljanice.
FIN-544124 sporočil: 6.603
[#3082223] 08.05.26 08:37
Odgovori   +    4
Večni Zoran !

Preživel leve in desne.

Bog in batina.

Nedotakljivi Zoran.
Noni sporočil: 77
[#3082224] 08.05.26 08:42
Odgovori   +    15
Saj je sam povedal že pred leti nekaj v smislu, da je proti politiki Janeza Janše in se mu zato ne more nič zgoditi.
XXXUrosXXX sporočil: 72
[#3082230] 08.05.26 09:35
Odgovori   +    11
Ljubljančani bodo pili čez nekaj let, zahvaljujoč Zokiju, vodo z okusom po fekalijah. To je dejstvo. Ga ni materiala, ki bo to greznico zadržal pred pronicanjem v podtalnico.
tomaz.peli sporočil: 203
[#3082231] 08.05.26 09:53 · odgovor na: XXXUrosXXX (#3082230)
Odgovori   +    5
[XXXUrosXXX]
Ljubljančani bodo pili čez nekaj let, zahvaljujoč Zokiju, vodo z okusom po fekalijah. To je dejstvo. Ga ni materiala, ki bo to greznico zadržal pred pronicanjem v podtalnico.
mal mi je smešno, ko izpade, da so core SDSovci v bistvu cmerava vika potočnik
denac sporočil: 104
[#3082234] 08.05.26 10:31
Odgovori   +    9
Se še kje v Evropi tako ignorantsko počenja s pitno vodo kot v Ljubljani? In takega župana se bo ponovno volilo?
0313EKINX sporočil: 1.105
[#3082237] 08.05.26 11:14 · odgovor na: tomaz.peli (#3082231)
Odgovori   +    7
[tomaz.peli]
mal mi je smešno, ko izpade, da so core SDSovci v bistvu cmerava vika potočnik
Kje si pa ti videl, da se je "XXXUrosXXX" cmeral? Imam obcutek, da on sploh ni Ljubljancan. Dela se norca iz Lj bebotov, ki volijo psihopata, ki jim zastruplja vodo...
MAN-354355 sporočil: 567
[#3082240] 08.05.26 12:06 · odgovor na: XXXUrosXXX (#3082230)
Odgovori   +    6
samo vprasam, ker cevi za greznico so napeljane po vseh hisah in blokih, pa se nikjer nisem dozivel da bi puscala niti da bi malo kapljala, ce ne bi se siril neznosen smrad iz sten in tal. Tudi ko sem delal renovacije 60 let stare hise so bile vse cevi suhe niti malo ni puscalo. Pa mislim da imamo sedaj verjetno se boljše spoje in tehnologijo kot pred 60 leti.

Ocitno si ti strokovnjak za cevi, zato sprasujem kako je to mogoce?
FjodorKirilovic sporočil: 75
[#3082242] 08.05.26 12:52
Odgovori   +    14
Zagotovo bo izvoljen.

Nekaj razlogov:
- Za razbohoteni javni sektor je izbira levičarja samoumevna. Tržno gospodarstvo in konkurenca nista za njih. Dobro živijo od kosti in drobtin, ki jih deli gazda.
- Obe generaciji priseljencev z Balkana še nista ugotovili, da je Janković enako škodljiv za njih, kot za Slovence. Volili ga bodo, ker se piše na ić.
- Korupcija za slovenske volivce ni težava. Težava so tisti, ki jo razkrivajo.
- Ovce se ne vprašajo, koliko javnega denarja je zapravil za svoje velike dosežke (katere že?). To, da še ni uresničil programa za prvi mandat, so že vsi pozabili.
- Percepcija na podlagi levih medijev je, da je Zoki veliki uspešni manager. Čeprav mu je propadel Mercator (piko na i je pristavil njegov adjutant Žiga Debeljak) in da so njegove Electe parkrat propadle, oz. nategnile upnike s prisilkami.
odvisnik sporočil: 4.565
[#3082253] 08.05.26 14:43 · odgovor na: XXXUrosXXX (#3082230)
Odgovori   +    2
[XXXUrosXXX]
Kam pa grejo sedaj te vode ?

In ce bi traso postavljal Jankovic, bi res bilo tako.
Vseeno so bili zadaj projektanti.
[#3082255] 08.05.26 15:45 · odgovor na: MAN-354355 (#3082240)
Odgovori   +    1
[MAN-354355]
samo vprasam, ker cevi za greznico so napeljane po vseh hisah in blokih, pa se nikjer nisem dozivel da bi puscala niti da bi malo kapljala, ce ne bi se siril neznosen smrad iz sten in tal. Tudi ko sem delal renovacije 60 let stare hise so bile vse cevi suhe niti malo ni puscalo. Pa mislim da imamo sedaj verjetno se boljše spoje in tehnologijo kot pred 60 leti.

Ocitno si ti strokovnjak za cevi, zato sprasujem kako je to mogoce?
Te tvoje hiše preglej po kakšnem srednje močnem potresu.
Nad vodonosnikom se takih stvari ne dela! Slovenija je v potresnem pasu.
loe3 sporočil: 2
[#3082257] 08.05.26 16:35 · odgovor na: denac (#3082234)
Odgovori   +    0
On bo sedaj ,odpadel kot knof od gat .
Endimion sporočil: 11.230
[#3082261] 08.05.26 17:37 · odgovor na: denac (#3082255)
Odgovori   +    2
Ne bluzi.

Kanal ne poteka nad nobenim vodovarstvenim območjem.

Zgodba C0 je stara skoraj 35 let. Leta 2007 je bila razgrnitev projekta, pripombe nobene. S pomočjo Janševe vlade so bile kanalu dodeljena EU sredstva 2008.

Sranje se je začelo mislim da leta 2019, ali 2020. "Krivec" pa en kmet iz savelj, ki je hotel kos svojih njiv predelati v zazidljivo zemljišče, in ni šlo, ker ta predel ne bo nikoli komunalno opremljen. Ne sedaj, ne nikoli. Prav zaradi voda C0. In 30 let po začetku projekta, in po tem, ko je 90% že zgrajenega, se začne oglašati "civilna" družba. Zlobneži pravijo, da če bi se tiste njive dalo pozidat, bi jih že davno pokupil Bec (v imenu familije Janković)

Da so ti ekologi bolj khm, mi dajeta vedet dve stvari:

1. Ne razumem, kako kanal C0 ni sprejemljiv. Z njim se na kanalizacijsko omrežje priklaplja tacen, Gameljne, Šmartno, Skaručna, Vodice. Ki imajo sedaj MČN. Ki ob vsakem malo boljšem deževju prelijejo, odplake pa stečejo v reko Savo. A ta voda ne pronica v podtalnico? Malce poševno.

2. Če je kanal C0 moteč, pa je 1km od vodarne Kleče, mi ni jasno kako ni moteče kanal ob severni obvoznici, ki je 50m proč. In star 50 let.

Zgodba ekologov okol tega kanala je zelo podobna onemu staremu pedru iz Alpe Adria Green. Blokira izgradnjo avtobusne postaje v Ljubljani, ker naj bi izgradnja negativno vplivala na življenje prebivalcev Župančičeve jame. Hkrati pa ni izgradnja Vilharie in Emonike, ki sta levo in desno od te postaje, pa nič moteča, ker na to dvoje ni bilo nobenih pripomb.

P.S. predno me kdo naskoči (pun intended), da sem homofob, naj pojasnim. Oznaka za istospolnega moškega je gej. Peder je oznaka za karakter.
40r sporočil: 37
[#3082262] 08.05.26 17:38
Odgovori   +    1
kje so pa kaj ti nasi zeleni, vesna in vs ta global warming fdvjevski resimo svet pred kapitalisti aparat?
[#3082266] 08.05.26 21:50 · odgovor na: Endimion (#3082261)
Odgovori   +    2
[Endimion]
Ne bluzi.

Zgodba C0 je stara skoraj 35 let. Leta 2007 je bila razgrnitev projekta, pripombe nobene. S pomočjo Janševe vlade so bile kanalu dodeljena EU sredstva 2008.

Sranje se je začelo mislim da leta 2019, ali 2020. "Krivec" pa en kmet iz savelj, ki je hotel kos svojih njiv predelati v zazidljivo zemljišče, in ni šlo, ker ta predel ne bo nikoli komunalno opremljen. Ne sedaj, ne nikoli. Prav zaradi voda C0. In 30 let po začetku projekta, in po tem, ko je 90% že zgrajenega, se začne oglašati "civilna" družba. Zlobneži pravijo, da če bi se tiste njive dalo pozidat, bi jih že davno pokupil Bec (v imenu familije Janković)

1. Ne razumem, kako kanal C0 ni sprejemljiv. Z njim se na kanalizacijsko omrežje priklaplja tacen, Gameljne, Šmartno, Skaručna, Vodice. Ki imajo sedaj MČN. Ki ob vsakem malo boljšem deževju prelijejo, odplake pa stečejo v reko Savo. A ta voda ne pronica v podtalnico? Malce poševno.

2. Če je kanal C0 moteč, pa je 1km od vodarne Kleče, mi ni jasno kako ni moteče kanal ob severni obvoznici, ki je 50m proč. In star 50 let.

Zgodba ekologov okol tega kanala je zelo podobna onemu staremu pedru iz Alpe Adria Green. Blokira izgradnjo avtobusne postaje v Ljubljani, ker naj bi izgradnja negativno vplivala na življenje prebivalcev Župančičeve jame. Hkrati pa ni izgradnja Vilharie in Emonike, ki sta levo in desno od te postaje, pa nič moteča, ker na to dvoje ni bilo nobenih pripomb.

P.S. predno me kdo naskoči (pun intended), da sem homofob, naj pojasnim. Oznaka za istospolnega moškega je gej. Peder je oznaka za karakter.
Dej, poglej, kaj vse članek našteva! Pa je najbrž še premalo.
Z njim smo priče balkanizaciji Ljubljane in Slovenije. Kot država, si njega NE zaslužimo!
odvisnik sporočil: 4.565
[#3082267] 08.05.26 22:08 · odgovor na: denac (#3082255)
Odgovori   +    0
[denac]
> [MAN-354355]
> samo vprasam, ker cevi za greznico so napeljane po vseh hisah in blokih, pa se nikjer nisem dozivel da bi puscala niti da bi malo kapljala, ce ne bi se siril neznosen smrad iz sten in tal. Tudi ko sem delal renovacije 60 let stare hise so bile vse cevi suhe niti malo ni puscalo. Pa mislim da imamo sedaj verjetno se boljše spoje in tehnologijo kot pred 60 leti.
>
> Ocitno si ti strokovnjak za cevi, zato sprasujem kako je to mogoce?

Te tvoje hiše preglej po kakšnem srednje močnem potresu.
Nad vodonosnikom se takih stvari ne dela! Slovenija je v potresnem pasu.
Cevi so v zemljini, verjetno ni kamna okoli.
Po moje bi moral bit kar oreng potres, da se zadeve premaknejo.
Kar se tice cevi.
Doma smo imeli in imajo se betonske cevi, ko smo nekaj prenavljal so bile po 20 letih krhke kot porcelan.
Resda debelina le cca 4 cm..podobno je prezrlo svincene cevi po cca 20 letih.
Mogoce slaba izvedba , a je bil kar lep flek na stropu pod zgornjo kopalnico ,;).
Sam imam tako vse cevi plasticne, kar je itak standard in tudi cistilno napravo.
najobj sporočil: 33.318
[#3082312] 10.05.26 20:35 · odgovor na: Endimion (#3082261)
Odgovori   +    0
[Endimion]
Ne bluzi.

... čuj, napiši pederčina, pa ti ne bo treba razlagat, da oni stari peder iz Alpe Adria Green mogoče res ni gej ...

P.S.: ker Mariborčan o trasi kanala C0, podtalnici in pitni vodi v Ljubljani nimam pojma - OK, pri potresih nikoli ne veš, ampak zaenkrat je Maribor pred katastrofalnimi potresi menda bolj varen kot Ljubljana - bom nalimal post, ki sem ga prebral pod podobno novico na MMC RTV Slovenija ...

... "Pod celim MB je omrežje kanalizacijskih cevi, ki itak vse po malem puščajo, skozi MB in po celem Dravskem polju teče Drava, ki je odprt odtočni kanal celotne A in Slo Koroške, vse Dravsko polje je kmetijsko območje, ki ga kmetje krepko polivajo z gnojnico, in vso to področje je vodonosnik, kjer imamo podtalnico na 5 do 20 m pod površjem, napaja pa jo prav Drava. Glavno mariborsko črpališče je na Vrbanskem platoju, okoli 200 m oddaljeno od Drave in od nekdaj pijemo čisto in zdravo vodo. Gramoz je namreč odličen naravni bio filter, ki na kakih (nekaj) 10 m vsako gnojšnjico prefiltrira v pitno vodo in kolikor vem, je tudi pod Lj kanalom gramozni teren. Tako da Ljubljančani, ne se bati, vaš drekovod bo itak puščal, vendar nič za to, saj črpališča sigurno nimate tik ob kanalu. Pa ne me narobe razumeti, drugače Jankoviča ne maram, ker podpira Goloba." ...

Strani: 1

vm-kiva