Strani: 1

crt sporočil: 28.819
[#3081082] 13:12
Odgovori   +    5
DZ ima na voljo tudi dve kolesi. Ti sta namenjeni službenim prevozom po Ljubljani, uporabljajo ju lahko uslužbenci DZ in poslanci.
a obstaja kaksen dnevnik uporabe tega :)
velikipok sporočil: 1.623
[#3081086] 13:46 · odgovor na: crt (#3081082)
Odgovori   +    5
Seveda, evidenca je pomembna, vodi jo Lukecovo ministrstvo, z nasveti pomaga Maljevčevo ministrstvo za gubljenje vremena i istraživanja rude...
FIN-544124 sporočil: 6.269
[#3081093] 15:50
Odgovori   +    1
Hmmmmmm, Stevanović za predsednika DZ ???

Burleska se nadaljuje.

Ne vem zakaj mediji Logarja vedno dajejo na desno ?

Seveda so SDS, NSi in Resnica skrajna desnica.

Prijatelji zionistov, ki izvajajo genocid nad Palestinci.

In sedaj napadajo Perzijo in povzročajo gorje celemu svetu zaradi energentov.
[#3081094] 15:55
Odgovori   +    1
Sicer, ko gledam parlament in te kekce mi pride na misel Ladja norcev, ki jo opisuje Platon v svojem delu Država.

Isto sranje, levi ali desni.
FIN-379669 sporočil: 9.318
[#3081097] 16:00 · odgovor na: FIN-544124 (#3081094)
Odgovori   +    1
Pa pusti jih pri miru in naj opravijo svoje delo. Obstaja demokracija in tile izvoljenci bodo vsak zase odgovarjali svojim volilcem. Baje...
Ne glede kake barve bo vlada, bodo prej ali slej volitve. Če ne predčasne, pa vsaj redne.
[#3081099] 16:27
Odgovori   +    1
V medijih berem, da je v novi sestavi parlamenta manj žensk.

Jasno, če je desni pol dobil več, kot pred štirimi leti.

Desnuharski konzervativci še vedno razmišljajo, da so ženske samo za v kuhinjo in spalnico.

Pri NSi od Vrtovca so že davno nazaj zaradi ženskih kvot, imeli v določenih okrajih vedno ženske.

Tam, kjer nikoli ne bi bile izvoljene.

Kjer je bila velika verjetnost izvolitve, so se na prva mesta prerinili strankarski veljaki.
[#3081101] 16:42
Odgovori   +    0
Hmmmm, desnuharji že protestirajo pred parlamentom.

Janševe zveste ovčice na čelu z jurišnikom Primcem.

Uboga Slovenija, kaj vse jo še čaka ?
odvisnik sporočil: 4.264
[#3081104] 17:12
Odgovori   +    1
N1 pise, da je stevanovic izvoljen.
Levica pa ni prevzela glasovnic, ker stevanovic baje ni primeren.
A klakocarjeva je pa bila;).
Formalno ziher, z njenimi izpadi pa..
Je stevanovic lepo iskanje dna ;).
Upam da v naslednjih letih ne gremo se naprej do mahnica ali kordisa npr;).

Sicer mi je izvolitev stevanovica rahlo presenecenje.
Ampak bomo videli kaj se pripravlja in koga podpre sds oz kdo podpre nje?
[#3081106] 17:18 · odgovor na: odvisnik (#3081104)
Odgovori   +    18
meni je pa stos, kako je bostjancic nenadoma silno zaskrbljen za proracun, ob univerzalni bozicnici in seriji visanj plac v js pa je revez bil tako zaseden, da ni mogel ne bu ne mu. ampak naj ne bom krivicen - toliko se je potrudil, da je za uravnotezenje pojebal normirane spje in vsi razumemo, da na tistih 5 mio proracun stoji in pade.
sliposek sporočil: 142
[#3081110] 18:14 · odgovor na: crt (#3081106)
Odgovori   +    2
To sem jaz isto prvo pomislo.. štiri leta je blo vse vdržno in smo bili pod EU povprečjem Bla bla bla. Zdaj pa lejga zlomka pravi da je ves pogubno za proračun, ker si ni on zmislo..
odvisnik sporočil: 4.264
[#3081111] 18:27 · odgovor na: crt (#3081106)
Odgovori   +    0
[]
meni je pa stos, kako je bostjancic nenadoma silno zaskrbljen za proracun, ob univerzalni bozicnici in seriji visanj plac v js pa je revez bil tako zaseden, da ni mogel ne bu ne mu. ampak naj ne bom krivicen - toliko se je potrudil, da je za uravnotezenje pojebal normirane spje in vsi razumemo, da na tistih 5 mio proracun stoji in pade.
Tale govor, ki je napisan v clanku mi je vsec.
Preprost, jasen, sprejemljiv.
Ali ga je sam napisal, ne vem.
Ce se bo drzal napisanega, bo ze veliko naredil.
Se pravi, da ne bo talasal ;)
ECNANIF sporočil: 116
[#3081124] 20:13
Odgovori   +    0
Finance s takšnimi članki ste padle na nivo določenih portalov. Nekateri komentatorji pa tudi...
AndrejTribuson sporočil: 256
[#3081126] 20:37 · odgovor na: crt (#3081106)
Odgovori   +    1
Meni je pa zanimivo, kako to, da se dosedaj še nihče ni vtaknil v tisto "reformno" točko "sredinskega" trojčka, da je treba zdravnikom pod nujno omogočiti, da lahko dopoldan in popoldan neovirano fušajo pri konkurenci. Ker to je baje eno najbolj perečih zadev, ki nas vse žuli, knede.
velikipok sporočil: 1.623
[#3081128] 20:51 · odgovor na: AndrejTribuson (#3081126)
Odgovori   +    2
Mene žuli zgolj to, da že 5 let nisem nikoli bil pri zdravniku za denar iz ZZZS, ki ga vplačujem. Razen 1x na urgenci. Za vse ostalo mi vedno blagovolijo ponuditi izredne čakalne vrste. In da ne umrem med čakanjem na storitev, pač izkoristim zasebnike in plačam. Hvalabogu (še) imam denar in hvalabogu zasebniki (še) obstajajo. Če bi tako nadaljevali z enakostjo kot smo zadnja leta, se bojim, da bi postal tako enak, da si plačila ne bi mogel več privoščiti. In potem, bi bil kot domorodec na Kubi, menda imajo najboljše zdravnike, samo do njih ne prideš...
Meni se jebe ali je dohtar koncesionar ali v zavodu v državni lasti. Mene zanima zgolj ustrezna storitev v razumnem času. Brez ideologije.
[#3081129] 20:53 · odgovor na: AndrejTribuson (#3081126)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: crt 10.04.2026 20:55
Meni je pa zanimivo, kako to, da se dosedaj še nihče ni vtaknil v tisto "reformno" točko "sredinskega" trojčka, da je treba zdravnikom pod nujno omogočiti, da lahko dopoldan in popoldan neovirano fušajo pri konkurenci. Ker to je baje eno najbolj perečih zadev, ki nas vse žuli, knede.
za moje pojme je to res, tako da mogoce nisem najboljsi sogovornik.

namrec:

- "dvozivkarstvo" je bil nacin, kako hkrati ohraniti zdravnike v okviru sistema plac v js in priznati, da je njihov poklic zelo prenosljiv in ima visoko trzno ceno kjerkoli; ce to z dekretom ukines in postavis zdravnike pred ali-ali, ocitno riskiras, da jih bo vec kot nic reklo "prav, potem pa ne bomo vec v javnem sistemu" in bo ta v prihodnje sibkejsi

- ce bi drzalo, da to nima pomena, saj da je ja zdravnikov dovolj in vrh glave, potem cele storije sploh ne bi bilo, ker bi vodstva bolnisnic na prosnje za delo drugje rutinsko odgovarjale "ne, in ce boste zaradi tega sli, kurc vas gleda, je dovolj drugih" in dvozivkarstva ne bi bilo in the first place

zato je "resevanje javnega zdravstva" z ali-ali v resnici unicevanje javnega zdravstva. tako da ja, to je res aktualen problem.
AndrejTribuson sporočil: 256
[#3081130] 21:03 · odgovor na: crt (#3081129)
Odgovori   +    0
Ah, spet ta mantra, da bo javno zdravstvo uničeno, če zdravniki ne bodo smeli delati pri dveh ali več konkurenčnih podjetjih hkrati. Čudno, da sploh še kakšne IkT firme obstajajo, ker IT jevcev tudi hudo manjka pa nikogar ne pustijo delati za matično in konkurenčno firmo hkrati.

Klasične buče, ki jih razširja zdravniški lobi in ki je očitno tako močen, da ga zastopajo tudi že 3 "desnosredinske" stranke. Plus SDSa seveda.

Boj se takih, ki gledajo samo na svoj žep pa naj (ostale) stane kolikor hoče.
[#3081133] 21:13 · odgovor na: AndrejTribuson (#3081130)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: crt 10.04.2026 21:18
jah... jaz se najprej bojim takih, za katere obstaja ena sama zvelicavna intepretacija cesarkoli.

glede multitaskinga zdravnikov je popolnoma jasno, da je v interesu zdravnikov. vendar je mogoce (kot demonstrirano) razloziti tudi, da je hkrati v interesu nadaljnega delovanja javnega sistema. ker pac stvar ni ali-ali. niti bo razresena s pristopom ali-ali.

na nek nacin je skoda, ce bo ali-ali storniran, ker bodo s tem do naslednjega kroga prelozene posledice, ne bo konkretne lekcije iz prakse in bo zato z naslednjo levo vlado naslednji zakonodajni poskus verjetno se bolj orto sado-mazo kot dosedanji. pa okej. bomo nekako zdrzali. razen seveda, ce bo naslednje "resevanje javnega zdravstva" taksno, da bo zasebna praksa sploh prepovedana. tudi to bomo sicer tisti v obmejnih legah lazje zdrzali od centra, kjer je koncentrirana revolucionarna pamet.

jaz sem sicer it-jevec (ko ravno omenjas). v preteklosti sem bil ze v vseh naslednjih situacijah:
- stranka X ni imela problema s tem, da delam tudi za Y
- je imela in sem rekel okej, pol pa nc
- je imela in sem rekel okej, pol pa adijo
[#3081134] 21:21
Odgovori   +    0
Napoved desne vlade.
Hmmmmm, dame na Financah pač ne morejo iz svoje kože.

Glede na današnji potek že vidijo "svetega" Janeza na Gregorčičevi 20 v najlepšem mestu.

Če bi poslušale njegov govor, je do tja še daleč in zelo negotovo.
Prva lekcija, najprej se bo moral naučiti govoriti bolj počasi.
Ojojoj, kaj pa, če bi se dame in ostali, ki jih to moti, naučili poslušati malo hitreje.

Bo vsaj dajal tempo v parlamentu, da ne bodo poslanci zaspali.
mmzmmz123 sporočil: 699
[#3081136] 21:32 · odgovor na: FIN-544124 (#3081134)
Odgovori   +    0
Pa jajo izvoli sestavit vlado oz jo vsaj vodi iz ozadja da bo ona deponirana stvar pri notarju izpolnjena. Vlada trda bo kot kamenkost.

Jajotu je sicer jasno, da bo hard, sej je po rezltatih volitev že gooril, da je raje v opoziciji. Ne vem kaj mu je zdaj.

Strani: 1

vm-kiva