Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Pred pogajanji ZDA in Irana v Islamabadu – kaj lahko pričakujemo
Strani: 1
sporočil: 9.310
Premirje je dejansko trajalo 6 ur... nič še ne kaže na pravo
premirje. Oz. kaže bolj na možnost širjenja učinkov vojne.
sporočil: 1.290
Trump skače kot ovca, ne razume fundamentov oziroma gleda vse skozi
biznis, prvo se je zagnal da bo z nekimi kupčijami ustavil vojno v
Ukrajini, sedaj misli da je Iran, ki se 30 let pripravlja na vojno
nek narkokartel s katerim se bo zdilal...Vojno lahko dobi samo z
mobilizacijo in pehoto ter ogromnimi žrtvami, kar pa v ameriški
javnosti seveda ne gre skozi...Po drugi strani pa z borznimi
manipulacijami mlati ogromne pare in se s sinovi dere six seven..
sporočil: 2.158
[Polo83]V Afganistanu so imeli vse to, pa so kljub temu vojno izgubili. Pa rekel bi, da je bila organizacijska sposobnost Afganistancev precej nižja kot pri Irancih. Četudi zasede cel Iran, to nikakor ne bo pomenilo zmago v vojni.
Vojno lahko dobi samo z mobilizacijo in pehoto ter ogromnimi žrtvami, kar pa v ameriški javnosti seveda ne gre skozi..
sporočil: 1.290
Iran in talibani niso primerljivi..., pa tudi američani niso vojne
izgubili, prej bi rekel da so svoje naredili in zapustili to
vukojebino..
sporočil: 872
Kaj pa za vas pomeni "zmagati v vojni"? Kaj, da ni več enega Iranca
živega, uradni jezik american english, država pa prepredena z
McDonaldsi in Starbucksi!? Večino, zaradi česar je Trump udaril po
Irancih je že dosegel. Še Hormuz zasigura in je vojna dobljena.
sporočil: 4.252
[trocki]Pri afganistanu je bilo verjetno se kaj drugega zraven, od neposrednih teroristicnih grozenj v usa, do opija, plus rusija je blizu.
> [Polo83]
> Vojno lahko dobi samo z mobilizacijo in pehoto ter ogromnimi žrtvami, kar pa v ameriški javnosti seveda ne gre skozi..
V Afganistanu so imeli vse to, pa so kljub temu vojno izgubili. Pa rekel bi, da je bila organizacijska sposobnost Afganistancev precej nižja kot pri Irancih. Četudi zasede cel Iran, to nikakor ne bo pomenilo zmago v vojni.
Z iranom ni nic od tega, je velik, relativno stabilen, tu se ne morejo it neke igre kot npr s srbi, pa se tam niso rabili it na teren.
Tako da napaka irana je da ni blizu rusije ali kitajske, bolj slednje in da je primerna tarca za izzivljanje frustracij svetovneg bulija.
Zakaj so sli napast iran mi ni cisto jasno in lahko pomeni, da je usa precej na koncu s svojo prevlado.
Nekaj podobnega kot ruski napad na ukrajino.
Oboji so si "polomili zobe".
sporočil: 1.901
[Dynisco]Kot prvo, kako je lahko to "dosegel", če si še niti ciljev ni zadal?
Kaj pa za vas pomeni "zmagati v vojni"? Kaj, da ni več enega Iranca živega, uradni jezik american english, država pa prepredena z McDonaldsi in Starbucksi!? Večino, zaradi česar je Trump udaril po Irancih je že dosegel. Še Hormuz zasigura in je vojna dobljena.
Će pa misliš to, da je pobil nekaj vodij, raketiral par izstrelišč raket in v sodelovanju z vojnimi zločinci, izraelom razsul dobršen del civilne države in pobil kar nekaj civilistov, ja, potem mu je za čestitati in ga predlagati za nobel prize. Zdaj pa res.... :)
V bistvu svojo nemoč kaže skozi svoje objave. Nekdo, ki je pred zmago, ne psuje in preklinja na velikonočni dan, še manj pa ima zaničevalni in podcenjujoč odnos do druge strani v vojni. To so temelji vsake (dobre) vojaške strategije.
sporočil: 872
Cilji so bili javno povedani in kar se tiče Amerike doseženi. Še
Hormuz sprosti pa je to to.
Meni je prav, ti pa kuhaj mulo dalje s svojimi blesavimi prispodobami.
sporočil: 1.901
[Dynisco]Koga pa to briga, če je tebi prav. Sicer jaz ne kuham nobene mule, ne vem od kje ti to?
Cilji so bili javno povedani in kar se tiče Amerike doseženi. Še Hormuz sprosti pa je to to.
Sem pa seveda mnenja, da za tak napad ni nobene pravne podlage in je praktično napad na suvereno tujo državo. Katere politika mu sicer ni ustrezala, ampak ja, zakaj naj bi bil to razlog.
Sem tudi mnenja, da bo ta lonec še zelo vroč, tako da ti njihovi cilji, četudi misliš, da so izpolnjeni, ne bodo pripomogli k stabilizacija sveta in še posebej tega dela. Ampak ja, tebe verjetno ne briga, kaj tej "bradači" dol počno, zakaj bi te kdo moril s tem.
Strani: 1