Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Zaradi robotov bodo davčni prihodki v proračun večji
Strani: 1
sporočil: 53
[primvla]Seveda. Roboti bodo delali, mi bomo pa vsi ustvarjali umetnine in boljši svet. Vsi bomo Jaša Jenull.
"ljudje pa več časa, da bodo počeli stvari, ki jih veselijo"
haha, dober vic.
sporočil: 4.107
[FjodorKirilovic]Socializem 2.o.
> [primvla]
> "ljudje pa več časa, da bodo počeli stvari, ki jih veselijo"
> haha, dober vic.
Seveda. Roboti bodo delali, mi bomo pa vsi ustvarjali umetnine in boljši svet. Vsi bomo Jaša Jenull.
Po moje ni slabo, vprasanje pa ce bojo ljudje s tem zadovoljni.
sporočil: 1.328
ne vem, kje ti tu vidis socializem 2.0. kapitalizem je kot kokain
(za razliko od horsa), no limits, hodi po svetu s slamico, treba je
povsod scuzat vse, kar se da. clovek z uvedbo strojev ni postal nic
manj delovno (predvsem casovno) obremenjen (mogoce je vec sedecih
del, ki pa so se manj zdrava), isto bo s stroji 2.0, roboti, samo
lastniku kapitala se kup visa. razlike se cel cajt samo
poglabljajo, motenci v tej eliti pa dobivajo bolane ideje, kako
planet zmerom bolj zasrat.
[primvla]
ne vem, kje ti tu vidis socializem 2.0. kapitalizem je kot kokain (za razliko od horsa), no limits, hodi po svetu s slamico, treba je povsod scuzat vse, kar se da. clovek z uvedbo strojev ni postal nic manj delovno (predvsem casovno) obremenjen (mogoce je vec sedecih del, ki pa so se manj zdrava), isto bo s stroji 2.0, roboti, samo lastniku kapitala se kup visa. razlike se cel cajt samo poglabljajo, motenci v tej eliti pa dobivajo bolane ideje, kako planet zmerom bolj zasrat.
Tudi v socializmu si imel dejansko vrhni sloj,nedotakljive razen med njimi samimi, tisti ki so imeli oblast.
Tistih nekaj procentov komunistov.
Sedaj se ta procent prestavlja v procent kapitalistov, se prej so bili fevdalci.
Ce imajo ljudje vse kar si zelijo to baje ni slabo.
Tudi suzenjstvo v stari grciji baje ni bilo slabo, za suznje je bilo treba skrbet.
Tudi tebi po moje nic ne fali, kljub temu da nisi miljarder ?
sporočil: 1.328
jaz imam vsega polno rit. skrbi me bolj to, da bojo za to dejstvo,
da ima tudi nizji sloj vsega polno rit (da o kurjenju resursov zato
da lahko elite grgrajo diamante sploh ne vkalkuliram) placevali
nasi potomci, kolikor jih bo sploh ostalo. poleg tega vsemu
napredku??? navkljub delamo vedno vec (pod tem mislim, da v to
vlagamo vedno vec casa in zivljenjske energije, ne pa da vedno vec
smiselnega naredimo, roko na srce 90% vseh produktov in storitev je
bullshit). vse v imenu financnega profita, ki je glavno gonilo
vsega sranja. ljudem pac nikoli ni zadosti in to "vrlino" raje
promoviramo kot pa da bi jo spustilo skozi kaksno racionalno sito.
youtu.be/dfNdxB4Giyo
sporočil: 53
[primvla]AI in jaz se ne strinjava s tabo:
ne vem, kje ti tu vidis socializem 2.0. kapitalizem je kot kokain (za razliko od horsa), no limits, hodi po svetu s slamico, treba je povsod scuzat vse, kar se da. clovek z uvedbo strojev ni postal nic manj delovno (predvsem casovno) obremenjen (mogoce je vec sedecih del, ki pa so se manj zdrava), isto bo s stroji 2.0, roboti, samo lastniku kapitala se kup visa. razlike se cel cajt samo poglabljajo, motenci v tej eliti pa dobivajo bolane ideje, kako planet zmerom bolj zasrat.
Typical working weeks in Europe shrank dramatically over the past two centuries: from roughly 70–80 hours per week around 1810, to 55–60 hours by 1910, and to about 35–40 hours by 2010.
[primvla]
jaz imam vsega polno rit. skrbi me bolj to, da bojo za to dejstvo, da ima tudi nizji sloj vsega polno rit (da o kurjenju resursov zato da lahko elite grgrajo diamante sploh ne vkalkuliram) placevali nasi potomci, kolikor jih bo sploh ostalo. poleg tega vsemu napredku??? navkljub delamo vedno vec (pod tem mislim, da v to vlagamo vedno vec casa in zivljenjske energije, ne pa da vedno vec smiselnega naredimo, roko na srce 90% vseh produktov in storitev je bullshit). vse v imenu financnega profita, ki je glavno gonilo vsega sranja. ljudem pac nikoli ni zadosti in to "vrlino" raje promoviramo kot pa da bi jo spustilo skozi kaksno racionalno sito. youtu.be/dfNdxB4Giyo
V tem primeru ti svetujem off grid zivljenje in razsvetljevanje ljudstva, kot je pocenjal jezus ipd.
Vedno moras najprej zaceti pri sebi.
Sam imam sicer nacrt najprej postat miljarder in potlej spreminjat svet.;).
Se pravi najprej je treba sovraga spoznat, preden ga lahko unicis ;)..
Ampak po moje je vse skup le igra verjetnosti in je vseeno kaj pocnes, dokler to delas iz notranjega smisla.
Strani: 1