Strani: 1

FIN-379669 sporočil: 9.259
[#3079290] 11.03.26 16:01
Odgovori   +    6
Zakaj bi se gradnja začela šele po letu 2035? Wtf? Računajo, da se bodo z lastniki parcel še 8 let kregali v okviru razlastitev?
tomazkos sporočil: 581
[#3079317] 12.03.26 08:30
Odgovori   +    1
Z drugačno plačno reformo v javnem sektorju bi vsako leto lahko zgradili avtocesto do Jelšan.
narava sporočil: 5
[#3079321] 12.03.26 09:41
Odgovori   +    1
Nisem bral, ker trenutno nimam časa. Ampak, zakaj bi se pa mudilo z avtocesto, oz. zakaj bi jo pa sploh zgradili. Prvo so prebivalci ob zdajšnji regionalni cesti. Njim je res sitno vsako poletje, pač dren in nobene varnosti. OK. Pa naredimo eno malo boljšo cesto mimo naselij, a vseeno slabšo od avtoceste, taka, kakršna je bila včasih po Gorenjski, pa še kje drugje. Za dva meseca v letu bo čisto OK, pa še dosti ceneje bo, pa manj zemlje bo šlo. A potem bodo pa kolone. Ja pa bodo. Damo na tehtnico, koliko vloženega denarja in pa pač eno uro daljša vožnja. Ja pa kaj si bodo pa Nemci, pa Avstrijci mislili o nas. Ma briga te, kot da so oni titi topi.

Pa še to, zakaj bi pa mi urejali boljšo infrastrokturo za pristanišče Reka. Rajši vlagajmo v Luko Koper. Itak bo avtocesta kmalu poškodovana, obnavljali jo bomo mi, tj. plačevali mi in ne Hrvati.
andrejf sporočil: 169
[#3079322] 12.03.26 10:44 · odgovor na: narava (#3079321)
Odgovori   +    1
V članku piše, da je to zadnji neurejeni del nekega koridorja, za katerega smo se nekoč so-zavezali. Enkrat so turisti tukaj, drugič smo mi turisti drugje in tam pričakujemo normalne ceste, če jih pa ni, pa prevzetno šinfamo čez tisto državo.

Hvaležni bodo Slovenci, ki živijo ob sedanjih regionalnih cestah, ki dihajo slab zrak in trpijo svojo nemobilnost ob gnečah. Žal komaj po desetletjih čakanja.

Nenazadnje bomo tudi ostali Slovenci koristili te nove ceste, vsaka cesta prinese razvoj v neke kraje, ki so kar naenkrat bližji, hitreje dostopni.

Lahko pa tudi ne zgradimo nič, in si bodo ostali naredili ceste, kot so si Avstrijci železnico okoli Slovenije, da imajo hitri dostop do Trsta.
abramovic sporočil: 5
[#3079523] 16.03.26 08:00 · odgovor na: narava (#3079321)
Odgovori   +    0
zakaj bi...zakaj bi si kupil avto, če lahko hodiš peš. zakaj bi si kupil računalnik, če lahko pišeš v zvezek. zakaj bi z takimi mnenji prebivalce zahodnega dela notranjske označil za manj vredne slovence, ki si edini še niso zasluzili svojega kraka AC. In zakaj se nebi na morje vozil preko Zagreba v vlaku ali na kolesu z kulijem v roki in zvezkom pod pazduho, ker drugega vreden nisi. zabitost nima meja, ko je pa v pitanju lastna guzica, ste pa hitro vsi pametni

Strani: 1

vm-kiva