Strani: 1

FIN-542731 sporočil: 743
[#3077592] 15:07
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: FIN-542731 12.02.2026 15:08
Če se mene vpraša, subvencije je treba UKINIT.
V nadaljevanju ni politična analiza, pogledal sem le prvega na lestvici glede subvencij zaradi energetske draginje.

Povprečni neto dobiček za zadnjih 5 let = cca. 26 mio EUR ...

Po gibanju dobička v bilanci stanja "ugibam" (torej - nepreverjeno) - se več ali manj tekoče
izplačuje dobiček - dividenda.

Skratka - če odmislimo, da država dela kot svinja z mehom v kombinaciji s trošenjem denarja v javnem sektorju, je te "svinjske nesposobnosti" delno (v mikro znesku glede na javni sektor) deležno tudi gospodarstvo. Ali je "od zadaj" kaj političnega ... se mi ne da ukvarjat, me bodo "ukinili" kot današnjo tarčo :)) (in dali gor "poljudno" oddajo o desnih grdobcih).

Čakam komentar Trockega :)).
Endimion sporočil: 11.163
[#3077600] 16:27 · odgovor na: FIN-542731 (#3077592)
Odgovori   +    0
Ne glej gibanje bilančnega dobička, ampak gibanje kapitala. Še bolje pa izkaz gibanja denarnih tokov. Izplačilo dividend se vidi v obeh. Ravno tako kaka dana posojila ali kaj podobnega...
ViljemIskra sporočil: 82
[#3077614] 18:58
Odgovori   +    0
Bom komentiral samo razpis subvencij v smucarske centre .... vecina centrov je mejno rentabilnih, brez prave perspektive zim, pa so sredstva dobili, edini SLO visokogorski center s dolgorocnimi pogoji delovanja in celo v javni lasti, s razvojnimi programi in nujo po vlaganjih pa je izpadel ze v pogojih!? Kdo tu pise pravila, a kdo razmislja vnaprej o vsebini razpisov....

Strani: 1