Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Pečečnik odstopil kot predsednik SBC, odstopil tudi upravni odbor
Strani: 1 2
sporočil: 6.472
[najobj]A veš kako je z levičarji in empatijo? Če bodo starši otrok z redkimi genskimi boleznimi iz društva Viljem Julijan obljubili glas za Goloba, bo morda vlada na čisto zadnji seji predlagala zakon o ustanovitvi sklada za pomoč tem otrokom v okviru ZZZS, ki ga doslej ni hotela, ker imamo bojda dobro zastavljeno otroško paliativo.
> > > Tvoj ideološki nazor ima precej šibka izhodišča.
> > ... čuj, mimoidoči ... evo, ker so moji ideološki nazori precej podobni, ampak sem osebnostno malo drugačen tip, Endimiona pravzaprav ne razumem glih dobro, zakaj se s primeri iz svojega privatnega življenja še vedno trudi z drugače - sovražno je mogoče prehuda beseda - mislečimi in njihovimi butastimi komentarji na totem forumu ... no, pa vendar me glede na citiran post zanima, kaj točno - ti si menda natančen tip - v opisanih splošnih (= ne privatnih) okoliščinah ni res, da si napisal, da ima Endimion s svojim ideološkim nazorom precej šibka izhodišča ...
> Na hitro. Levičarji se furate na čustva, desni se pretežno na razum. Zato so vaše teme bolj subtilne in subjektivne, pogosto tudi ponarejene in okrašene s čustvenimi izlivi (beri: fake), na primer: solidarnost, izkoriščanje človeka po človeku, zgodovinska mitologija, sovražni govor, zavzemanje za skupine prikrajšanih, zanašanje na pravno in socialno državo itd, itd. Pojma pa nimate o ekonomski in fiskalni politiki, gospodarstvu, zdravstvu, produktivnosti, financah, skratka o tem kako furati državo, o čemer bi se v predvolilnem obdobju morali pogovarjat. Ko na primer ti pišeš o otroških srčkih se meni včasih obrne v želodcu ne zaradi srčkov, ampak zaradi tvoje fake poze. In Endimion pogosto zaide iz svojega racionalnega in tehničnega argumentiranja v neke čustvene svetovno nazorske razlage svojih političnih preferenc izhajajoč iz nekih emotivnih družinskih dogodkov, podobno tvojim otroškim srčkom.
... OK, zdaj pa še opiši, kako bi po tvojih ideoloških izhodiščih kot skupnost sl.wikipedia.org/wiki/Skupnost ljudi izgledala država, ki bi jo probali - itak je ne bi mogli - narediti samo za svojo rit skrbeči desničarji, kot si jih opisal kot nasprotje levičarjev ...
P.S.: ne vem, kako ti poimenuješ posamezne človeške organe, ker namreč sam dojenčkovo srce zaradi majhnosti bolj težko imenujem drugače kot s pomanjševalnico "srček", čeprav moram priznati, da se zaradi normalne človeške empatije ob nemočnih ljudeh vedno raznežim, kar še posebej velja za na smrt bolane dojenčke, ki so komaj začeli živeti ... no, ker pa si me zdaj spomnil na slovensko zdravstvo, pa si takrat forum.finance.si/?m=...667&single kompletno sfalil mojo poanto - Andreja me je razumela, zato mi ni odgovorila nič - ker sem jaz hotel napisat, da so pri nas zasebni zdravniki bolj "produktivni" predvsem zato, ker se ukvarjajo - njihovo strokovnost ne morem ocenjevati - s finančno ugodnim zdravljenjem, finančno neugodno in strokovno zahtevno zdravljenje pa prepuščajo "neproduktivnim" zdravnikom v javnih bolnišnicah, ki poklic zdravnika razumejo kot poklicanost pomagati ljudem ... khmm, in razen za svojo plačo svojega znanja - v zasebnih bolnišnicah v Ameriki bi dobili milijone - nimajo komu zakasirat, da bi bili po tvojih in po kriterijih Financ finančno(!) bolj produktivni ... aja, sicer sem isto napisal že večkrat, ampak ker na totem forumu ponavljanja ni nikoli dovolj, bom tudi za tebe še enkrat napisal, da sem po svojih vrednotah konzervativni gradualistični levičar in če mogoče malo nenavadno besedno zvezo probam pojasnit, konzervativni pomeni, da od starega probam ohraniti dobro, gradualistični pomeni, da novo probam uveljaviti postopoma, levičar pa pomeni, da se mi za razliko od požrešnih desničarjev ne jebe za svet okoli sebe ...
sporočil: 33.229
Zadnja sprememba: najobj 03.02.2026 22:56
[mimoidoci]
> [najobj]
> > > > Tvoj ideološki nazor ima precej šibka izhodišča.
> > > ... čuj, mimoidoči ... evo, ker so moji ideološki nazori precej podobni, ampak sem osebnostno malo drugačen tip, Endimiona pravzaprav ne razumem glih dobro, zakaj se s primeri iz svojega privatnega življenja še vedno trudi z drugače - sovražno je mogoče prehuda beseda - mislečimi in njihovimi butastimi komentarji na totem forumu ... no, pa vendar me glede na citiran post zanima, kaj točno - ti si menda natančen tip - v opisanih splošnih (= ne privatnih) okoliščinah ni res, da si napisal, da ima Endimion s svojim ideološkim nazorom precej šibka izhodišča ...
> > Na hitro. Levičarji se furate na čustva, desni se pretežno na razum. Zato so vaše teme bolj subtilne in subjektivne, pogosto tudi ponarejene in okrašene s čustvenimi izlivi (beri: fake), na primer: solidarnost, izkoriščanje človeka po človeku, zgodovinska mitologija, sovražni govor, zavzemanje za skupine prikrajšanih, zanašanje na pravno in socialno državo itd, itd. Pojma pa nimate o ekonomski in fiskalni politiki, gospodarstvu, zdravstvu, produktivnosti, financah, skratka o tem kako furati državo, o čemer bi se v predvolilnem obdobju morali pogovarjat. Ko na primer ti pišeš o otroških srčkih se meni včasih obrne v želodcu ne zaradi srčkov, ampak zaradi tvoje fake poze. In Endimion pogosto zaide iz svojega racionalnega in tehničnega argumentiranja v neke čustvene svetovno nazorske razlage svojih političnih preferenc izhajajoč iz nekih emotivnih družinskih dogodkov, podobno tvojim otroškim srčkom.
> ... OK, zdaj pa še opiši, kako bi po tvojih ideoloških izhodiščih kot skupnost sl.wikipedia.org/wiki/Skupnost ljudi izgledala država, ki bi jo probali - itak je ne bi mogli - narediti samo za svojo rit skrbeči desničarji, kot si jih opisal kot nasprotje levičarjev ...
>
> P.S.: ne vem, kako ti poimenuješ posamezne človeške organe, ker namreč sam dojenčkovo srce zaradi majhnosti bolj težko imenujem drugače kot s pomanjševalnico "srček", čeprav moram priznati, da se zaradi normalne človeške empatije ob nemočnih ljudeh vedno raznežim, kar še posebej velja za na smrt bolane dojenčke, ki so komaj začeli živeti ... no, ker pa si me zdaj spomnil na slovensko zdravstvo, pa si takrat forum.finance.si/?m=...667&single kompletno sfalil mojo poanto - Andreja me je razumela, zato mi ni odgovorila nič - ker sem jaz hotel napisat, da so pri nas zasebni zdravniki bolj "produktivni" predvsem zato, ker se ukvarjajo - njihovo strokovnost ne morem ocenjevati - s finančno ugodnim zdravljenjem, finančno neugodno in strokovno zahtevno zdravljenje pa prepuščajo "neproduktivnim" zdravnikom v javnih bolnišnicah, ki poklic zdravnika razumejo kot poklicanost pomagati ljudem ... khmm, in razen za svojo plačo svojega znanja - v zasebnih bolnišnicah v Ameriki bi dobili milijone - nimajo komu zakasirat, da bi bili po tvojih in po kriterijih Financ finančno(!) bolj produktivni ... aja, sicer sem isto napisal že večkrat, ampak ker na totem forumu ponavljanja ni nikoli dovolj, bom tudi za tebe še enkrat napisal, da sem po svojih vrednotah konzervativni gradualistični levičar in če mogoče malo nenavadno besedno zvezo probam pojasnit, konzervativni pomeni, da od starega probam ohraniti dobro, gradualistični pomeni, da novo probam uveljaviti postopoma, levičar pa pomeni, da se mi za razliko od požrešnih desničarjev ne jebe za svet okoli sebe ...
A veš kako je z levičarji in empatijo? Če bodo starši otrok z redkimi genskimi boleznimi iz društva Viljem Julijan obljubili glas za Goloba, bo morda vlada na čisto zadnji seji predlagala zakon o ustanovitvi sklada za pomoč tem otrokom v okviru ZZZS, ki ga doslej ni hotela, ker imamo bojda dobro zastavljeno otroško paliativo.... alzo, če jaz zdaj tebe prav razumem, bi si ti rad z mano malo prepiral o Golobu in volitvah, ampak ker mene Golob in volitve - WTF, kaj imam jaz z Golobom in kaj ima Golob z levičarji ? - niti približno ne zanimajo, s prepirom o Golobu in volitvah ne bo nič, jebiga ...
P.S.: da ne bo nesporazumov, na totem forumu sem sicer večkrat napisal, da mene razni referendumi in volitve ne vidijo več, zdaj pa moram priznati, da čeprav me volitve v osnovi ne zanimajo, bom verjetno šel na volitve in volil za Kordiša, ki je poleg poudarjene skrbi za deprivilegirane mlade v hlapčevski Slovenije edini med politiki za izstop - preprosto ne morem pozabit na 5% davka na BDP in silne milijarde za orožje namesto za "maslo" - iz "obrambne" organizacije z imenom NATO pakt, jaz pa bom svoj glas za Kordiša na volitvah sicer vrgel proč, ne bom pa si rabil očitat, da (nemočen) na volitvah nisem izkoristil naše "demokracije" ...
Strani: 1 2