Strani: 1

FIN-205757 sporočil: 180
[#3076386] 12:37
Odgovori   +    15
Vsem takšnim in podobnim primerjavam manjka bistven podatek. Janševa vlada je neto plačo probala dvigovat na stroške države, Robi&Luka d.o.o., pa sta delavcem najprej zaplenila (po domače ukradla) del plače, potem pa to nadomestila izključno na stroške delodajalcev (božičnica in dvig minimalca). Dragi podjetniki: ali boste, zaboga že enkrat, začeli glasovati z denarnicami, ali boste še napej nasedali mitolškim bajkam o partizanih? Pa dajmo končno odj........at to ku........evo SFRJ.
odvisnik sporočil: 3.793
[#3076387] 12:42 · odgovor na: FIN-205757 (#3076386)
Odgovori   +    2
[FIN-205757]
Vsem takšnim in podobnim primerjavam manjka bistven podatek. Janševa vlada je neto plačo probala dvigovat na stroške države, Robi&Luka d.o.o., pa sta delavcem najprej zaplenila (po domače ukradla) del plače, potem pa to nadomestila izključno na stroške delodajalcev (božičnica in dvig minimalca). Dragi podjetniki: ali boste, zaboga že enkrat, začeli glasovati z denarnicami, ali boste še napej nasedali mitolškim bajkam o partizanih? Pa dajmo končno odj........at to ku........evo SFRJ.
Podjetnikov je 40k.
Volilcev pa cez miljon.

Drugace pa v usa so si podjetniki npr izvolili Trumpa ;).

Meni ni cisto jasno, zakaj podjetniki jamrajo.
Pac zapres podjetje in gres na siht.
Sam sem to naredil ze pred skoraj 20 leti ;).
maticjanzic sporočil: 1
[#3076389] 12:56 · odgovor na: FIN-205757 (#3076386)
Odgovori   +    0
To sporočilo je izbrisal avtor (23.01.2026 13:08)
MatejBozic sporočil: 11
[#3076391] 13:32
Odgovori   +    3
Koliko več bi imeli pod Janšo? Koliko več bi imeli pod Janšo? Koliko več bi imeli pod Janšo?

nekaj o čemer pišejo finance vsak 3 dan. od tega je že 4 leta ampak tanja še kar Koliko več bi imeli pod Janšo?Koliko več bi imeli pod Janšo?Koliko več bi imeli pod Janšo?Koliko več bi imeli pod Janšo?Koliko več bi imeli pod Janšo?Koliko več bi imeli pod Janšo?Koliko več bi imeli pod Janšo?Koliko več bi imeli pod Janšo?Koliko več bi imeli pod Janšo?Koliko več bi imeli pod Janšo?Koliko več bi imeli pod Janšo?Koliko več bi imeli pod Janšo?Koliko več bi imeli pod Janšo?Koliko več bi imeli pod Janšo?Koliko več bi imeli pod Janšo?Koliko več bi imeli pod Janšo?Koliko več bi imeli pod Janšo?
FIN-300818 sporočil: 88
[#3076395] 14:28
Odgovori   +    1
Srednji razred je največji sovražnik sovražnega komunista Mesca. Sem računal, da ga bo Golob ustavil ( v tem primeru bi celo dobil moj glas na volitvah), pa je še on napadel podjetnike. Žal imamo vlado ideologije.
Sicer pa je komunist Mesec enako naredil s pokojninami, ko jih je z "usklajevanjem" močno zmanjšal, nato pa milostno dodal božičnico. Vsi že s povpračno pokojnino so že letos na slabšem, sam bom pa v ta namen prispeval še nekoliko več.
Podjetniki, samozaposleni, samostojni poklici sicer niso vsi najvišji dohodninski razred. Mnogi so tudi na robu. Ko jih ..., naj gredo v javni sektor in v službo po mezdo, kar je za komunista edino človeka vredno, da bo lahko on razdeljeval in prerazporejal.
Seveda bo vmes z javnimi sredstvi ogromno ponucal za PR, da prikriva resnico. Nekdo drug mu je prišepnil, da stokrat izrečena laž postane resnica.
trocki sporočil: 2.007
[#3076400] 15:23
Odgovori   +    2
Že to, da se mora en časnik, ki se ima za finančnega, zanašati na izračun nekega društva Družinska pobuda, bi moralo biti za zaposlene na takem časniku ponižujoče. No, a saj vemo, da ni finančni časnik, je le Janševo trobilo in to je lep dokaz.

To, da v tem izračunu ni upoštevan zimski regres, je novinarka sicer napisala, pozabila pa je napisati, da v izračunu ni upoštevana ukinitev plačevanja dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, skupaj to nanese 98€ mesečno.

torej bi tisti s povprečno plačo dobil enako, kot če bi vladal Janša, tisti s 5.000 bruto 50€ manj (to se ne pozna, verjemite, pa je majhna cena za to, da mi ni treba gledati Janševega frisa vsak dan), tisti z minimalno plačo pa bi dobil precej manj, kajti Janša ne bi dvignil minimalne plače.
ECNANIF sporočil: 66
[#3076404] 15:54
Odgovori   +    1
Če če če...če bi pes imel hlače, si ne bi jajc lizal...
narava sporočil: 2
[#3076405] 16:11 · odgovor na: MatejBozic (#3076391)
Odgovori   +    2
jaz pa mislim, da je to kar OK, da se primerjajo plače, kako bi bilo pod Janšo. Naj se operira z dejstvi, ne pa "mi bomo skrajšali čakalne dobe". Mi (ljudje) ne vemo, evo, takole pa izvemo, da bi bilo lahko boljše in da tale Golob (pa ga nisem volil) sploh ni dober "gospodar" Slovenije in Slovencev. Zato, dajmo ga zamenjat. Sicer so po moje to sami uvidli in zdaj dali minimalca na 1000€, ker bi SDS v predvolilnem boju to sigurno na kakem plakatu objavil.
velikipok sporočil: 1.556
[#3076408] 16:51 · odgovor na: MatejBozic (#3076391)
Odgovori   +    2
Saj vladajoči tudi še danes non-stop kokodakajo: samo da ni Janša, Janša vas je zaplinil, Janša je fašist...
Te nervira? Še plešeš? Le mirno pleši dalje...
Z1 sporočil: 710
[#3076414] 19:19
Odgovori   +    0
Nižje plače niso edina pridobitev. Kaj pa nižji potni stroški? Zelo zanimiva je ta nova vozovnica, sploh ob takojšnem dvigu trošarin na benz. Cene elektrike, spet en zanimiv in enostaven izračun. Koristen in cenejši? Pokojnine? Še 2 taki reformi in bo imel vsak upokojenec edinstven izračun, saj veste 4 reforme s po 10-imi leti "prehodnega" odbobja, da ja nihče ne bo vedel kdo pije in kdo plača, pa bomo naredili prehod iz 30 letne pokojnine za ženske za 35 let delovne dobe, na 40 let + delovne dobe in 15 let pokojnine. To je to.

Strani: 1