Strani: 1

FIN-542731 sporočil: 717
[#3075802] 12:22
Odgovori   +    6
Zadnja sprememba: FIN-542731 14.01.2026 12:23
Vaš (ne moj) narcisoidni zafrustriran fantek je letos Slovence stal cca. 1,5 mlrd dodatne luknje v proračunu. In če zapišem v stilu Trockega - naj se roka posuši tistemu, ki bo te nutrije (znova) obkrožil 22.3.2026 :)).

P.S. Če zaključim s predelanim, mnogim zelo ljubim sloganom: Smrt svobodi, svoboda narodu :)).
Vzemite ta "pesniški" dodatek k uredniški svobodi kot sarkazem, ne kot sovražni govor. Sicer pa, kakšne vse strelajo ti kaviar levičarji, je to le svoboda izražanja ... tako kot je nek "umetnik" v Sloveniji narisal Trumpu brčice, narejene iz nafte :)).
OgnjenAnto sporočil: 572
[#3075804] 12:34 · odgovor na: FIN-542731 (#3075802)
Odgovori   +    3
[]
Vaš (ne moj) narcisoidni zafrustriran fantek je letos Slovence stal cca. 1,5 mlrd dodatne luknje v proračunu. In če zapišem v stilu Trockega - naj se roka posuši tistemu, ki bo te nutrije (znova) obkrožil 22.3.2026 :)).

P.S. Če zaključim s predelanim, mnogim zelo ljubim sloganom: Smrt svobodi, svoboda narodu :)).
Vzemite ta "pesniški" dodatek k uredniški svobodi kot sarkazem, ne kot sovražni govor. Sicer pa, kakšne vse strelajo ti kaviar levičarji, je to le svoboda izražanja ... tako kot je nek "umetnik" v Sloveniji narisal Trumpu brčice, narejene iz nafte :)).
Ene populiste, bodo pač zamenjali drugi.
To gre, dokler ne gre vse v tri pisane marjetice.

V nobeni politiki pa ni cilja, da državni proračun dela plus in se pufe predčasno odplača. Tega cilja na prihajajočih valitvah ne boš videl. Vsi bodo samo nekaj "talali".
Kaj bo čez desetletje ali dve, pa jim dol visi ...
In to je globalni fenomen.
BigBrother13 sporočil: 120
[#3075807] 13:00 · odgovor na: OgnjenAnto (#3075804)
Odgovori   +    1
Zato pa na določeni točki demokracije kot jih imamo v Evropi odpovejo, ker mora vlada ugajat volilcem, boji se (ali pa jim je vseeno, ker mandat je tako kratkega roka) racionalizirat, reformirat, postavit volilcem kruta dejstva, raje jih ujčkajo. Zato je verjetno boljša demkracija takega tipa da ima določeno težo/vpliv pri izbiri vlade tudi kapital, ker država ki ni privlačno za kapital bo slej ko prej slaba tudi za volilce.
alpha7B5sn sporočil: 1.460
[#3075815] 14:19
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: alpha7B5sn 14.01.2026 14:28
"Mišja" utopija. Tole je bil kratek komplementarni komentar na vsa zgornja (pravilna) razmišljanja.

Zelo kratek povzetek tega, o čemer smo pred nekaj dnevi ali kakšen teden nazaj lahko brali tudi recimo v Delu (Sobotni prilogi?), če me spomin ne vara. O poskusu, na katerega se komentar nanaša, t.i. Universe 25, po mojem mnenju in pravzaprav empiriki "v živo" ni prav nobenega dvoma o njegovi relevantnosti za človeštvo. Pri tem je vseeno treba upoštevati, da ima človeštvo še vedno peščico "kontrolorjev", ki so v resnici izvajalci vseh dejavnikov v ozadju omenjenega 'poskusa' in sami torej ne padejo pod njegove učinke, vsaj dokler so na nek ustrezen način distancirani od ostalega človeštva.

www.the-scientist.co...ment-69941
en.wikipedia.org/wik...ioral_sink

P.S.: Če sem malce zloben, ali pa niti ne, bi v Sloveniji in za naše domače, lokalne razmere lahko uporabili tudi naslednje kratko poimenovanje omenjenega poskusa - 'Utopija nutrij.' :>

Strani: 1