Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Trumpov dokument: ZDA bi morale gojiti odpor znotraj EU držav zoper trenutni evropski usmeritvi
Strani: 1
sporočil: 198
ZDA so velika in močna sila. Žal se trenutno napihuje kakor žaba,
čeprav v sebi čuti naraščajoči razkroj. Evropi upravičeno očita, da
je spala v zavetju ameriške zaščite, za kar se je izkazalo, da je
na koncu bolj ali manj navidezna. Oboje so pred časom opazili in
napovedali Putin in njegovi ter ocenili, da je pravi čas za akcijo.
Pristajanje ZDA na kapitulacijo Ukrajine je dokaz, da je imel Putin
prav.
ZDA so postale »poslovnež« veliko bolj kot prej in to javno objavile. To bodo ostale s Trumpom ali brez njega. Zaradi lastne krize potrebujejo ZDA Ruski trg bolj, kot karkoli drugega. Mednarodne pravne norme tudi pri njih veljajo le po potrebi, glede na poslovni interes.
ZDA in Ru so EU zalotile vojaško šibko, gospodarsko ne dovolj močno in jo sedaj izsiljujejo, da na vrat na nos plačuje za orožje, storitve in surovine ter se potem še pokori in pozabi na svoje deklarirane vrednote.
Kako velika je neučinkovitost EU svojemu potencialu navkljub in kako velik odvisnik je od ZDA in Rusije ne bi razpredal. Čeprav so vsi mediji polni zapisov o vojni se po treh letih kaže njen »velik« interes za reševanje Ukrajinskega konflikta v obsegu pomoči, ki baje znaša le okrog 0,7 % njenega BDP. (Slovenija <0,3%) Na koncu si lahko EU samo reče »Mea Culpa« - sami smo si krivi.
Čas bi bil, da se nekateri zbudijo.
ZDA so postale »poslovnež« veliko bolj kot prej in to javno objavile. To bodo ostale s Trumpom ali brez njega. Zaradi lastne krize potrebujejo ZDA Ruski trg bolj, kot karkoli drugega. Mednarodne pravne norme tudi pri njih veljajo le po potrebi, glede na poslovni interes.
ZDA in Ru so EU zalotile vojaško šibko, gospodarsko ne dovolj močno in jo sedaj izsiljujejo, da na vrat na nos plačuje za orožje, storitve in surovine ter se potem še pokori in pozabi na svoje deklarirane vrednote.
Kako velika je neučinkovitost EU svojemu potencialu navkljub in kako velik odvisnik je od ZDA in Rusije ne bi razpredal. Čeprav so vsi mediji polni zapisov o vojni se po treh letih kaže njen »velik« interes za reševanje Ukrajinskega konflikta v obsegu pomoči, ki baje znaša le okrog 0,7 % njenega BDP. (Slovenija <0,3%) Na koncu si lahko EU samo reče »Mea Culpa« - sami smo si krivi.
Čas bi bil, da se nekateri zbudijo.
sporočil: 5.983
Upam, da Donald vzame v roke tisto največje kladivo, da blesave
Evropejce spravi k pameti.
sporočil: 2.317
Ne vem, kakšno veliko kladivo naj uporabi Donald, ampak Evropejci
so res zabluzili pri:
1. idiotskem "zelenem" prehodu, ki uničuje evropsko gospodarstvo,
2. priseljevanju muslimanov, ki zajedajo evropsko socialo, v imenu velikega Allaha izavajajo teroristične napade in se načrtno divje razmnožujejo, da bodo nekoč prevzeli oblast in na evropskih tleh razglasili islamsko državo,
3. agendi 1001 spola in propagandi vsega tega že v šolskem sistemu,
4. kršenju pravice do svobode govora, ko levičarski fašizem vsako drugačno legitimno mnenje avtomatsko razglasi za "sovražni govor". Tudi Holobov Zakon o medijih je ugasnil številne forume, da ja ne bi ljudje svobodno pisali, kar mislijo. Na RTV SLO pa že itak dolgo velja levičarsko moderiranje, ki dopušča samo mnenja v skladu z njihovo agendo, vse ostalo pa briše.
2. priseljevanju muslimanov, ki zajedajo evropsko socialo, v imenu velikega Allaha izavajajo teroristične napade in se načrtno divje razmnožujejo, da bodo nekoč prevzeli oblast in na evropskih tleh razglasili islamsko državo,
4. kršenju pravice do svobode govora, ko levičarski fašizem vsako drugačno legitimno mnenje avtomatsko razglasi za "sovražni govor". Tudi Holobov Zakon o medijih je ugasnil številne forume, da ja ne bi ljudje svobodno pisali, kar mislijo. Na RTV SLO pa že itak dolgo velja levičarsko moderiranje, ki dopušča samo mnenja v skladu z njihovo agendo, vse ostalo pa briše.
sporočil: 4.051
[GV-1113]
Ne vem, kakšno veliko kladivo naj uporabi Donald, ampak Evropejci so res zabluzili pri:
Kaj pa univerzalno poceni solstvo, sociala, dobro zdravstvo, malo kriminala, veliko pravne svobode skoraj povsod.
Od tega ima vsak nekaj.
Teme, ki jih opisujes, so lahko tudi le vaba, da se povprecni evropejec odmakne od svojih vrednot in zajadra v ekstremizem.
Pri ekstremih so dejstva iz prvega odstavka lahko precej omejena.
sporočil: 625
Zadnja sprememba: OgnjenAnto 07.12.2025 10:01
Evropa se mora odcepit od ZDA joškov in imet jajca,Zahtevat razcepitev ZDA tehnoloških monopolov. Amazon, Google, Microsoft, Apple, ..., vsako gigantsko firmo na tri neodvisne kose ali pa drakonske kazni in popolne prepovedi dostopa do EU trga.
Ocepit se od ameriškega bančnega transakcijskega sistema, na lasten.
Pa nehat kupovat ameriške državne obveznice. In to kar takoj. Pa bo hitro plošča obrnjena. Že z naslednjimi vmesnimi ameriškimi volitvami.
1. "dobro" javno zdravstvo - pa ne me no hecat! Če malo boljše
zaslužiš plačuješ prispevke kot bedak, potem pa imaš na ljubljanski
urgenci razmere kot kje v Indiji. Bistvena razlika je le v tem, da
indijski reveži ne plačujejo nobenih prispevkov in zato lahko
pričakujejo le miloščino od karitativnih bolnic kot od Mati
Terezije.
2. sociala - v Evropi je odločno preveč sociale in zato imajo določene skupine kot so cigani in zadekani muslimani poslovni model zažiranja evropske sociale. Hkrati pa posledično visoki davki destimulirajo tiste najbolj sposobne Evropejce od podjetniških podvigov, nekateri pa dobesedno zbežijo v ZDA.
3. "pravna država" - absurdni sodni zaostanki niso niti p od pravne države! Hkrati pa globoka država postavlja določene ljudi kot so Janković sistemsko izven dosega pravne države, že s tem ko mu vedno podeli eno in isto (v resnici prijateljsko) tožilko.
2. sociala - v Evropi je odločno preveč sociale in zato imajo določene skupine kot so cigani in zadekani muslimani poslovni model zažiranja evropske sociale. Hkrati pa posledično visoki davki destimulirajo tiste najbolj sposobne Evropejce od podjetniških podvigov, nekateri pa dobesedno zbežijo v ZDA.
3. "pravna država" - absurdni sodni zaostanki niso niti p od pravne države! Hkrati pa globoka država postavlja določene ljudi kot so Janković sistemsko izven dosega pravne države, že s tem ko mu vedno podeli eno in isto (v resnici prijateljsko) tožilko.
O lastni tehnološki hrbtenici in plačilnem sistemu se popolnoma
strinjam! Kot sem že enkrat napisal so ameriški digitalni velikani
ne samo paraziti Evropejcev, ampak tudi vohuni in potencialno
izsiljevalci.
Je pa za spremembo odnosa do ZDA najprej potrebna popolna politična enotnost, kar se lahko doseže samo z ustanovitvijo Združenih držav Evrope, z evropskim predsednikom in evropsko vlado. Ter seveda tudi z evropsko vojsko z lastnim jedrskim orožjem!
Je pa za spremembo odnosa do ZDA najprej potrebna popolna politična enotnost, kar se lahko doseže samo z ustanovitvijo Združenih držav Evrope, z evropskim predsednikom in evropsko vlado. Ter seveda tudi z evropsko vojsko z lastnim jedrskim orožjem!
sporočil: 6.913
[GV-1113]26/12 je Dan samnostojnosti. Zakaj smo se že osamosvajali? Večina držav tudi ne bo za še dodatno povečanje moči EUSSSR.
O lastni tehnološki hrbtenici in plačilnem sistemu se popolnoma strinjam! Kot sem že enkrat napisal so ameriški digitalni velikani ne samo paraziti Evropejcev, ampak tudi vohuni in potencialno izsiljevalci.
PRoblem je po mojem ravno to, da je EVrope preveč oziroma je slednja sinonim za bruseljski ebirokratski aparat, katerega neformalni vpliv se je razrasel kot metastaze. Bil sem zraven pri nekaterih zadevah gled ekmetijske politike in zadeva poteka tako, da naše ukrepe odobravajo 3. razredni bruslejski uradniki, naše službe pa se jih bojijo kot hudič križa.
[GV-1113]
1. "dobro" javno zdravstvo - pa ne me no hecat! Če malo boljše zaslužiš plačuješ prispevke kot bedak, potem pa imaš na ljubljanski urgenci razmere kot kje v Indiji. Bistvena razlika je le v tem, da indijski reveži ne plačujejo nobenih prispevkov in zato lahko pričakujejo le miloščino od karitativnih bolnic kot od Mati Terezije.
Pisem o povprecju.
Glej kak je bdp po svetu in razlike med revnimi in bogatimi ze npr v ameriki.
Globoke drzave imas povsod, ponekod so le toliko globoke, da jih niti ne vidis.
Primer z jankovicem je le primer tega, da se nam ne da ukvarjat s politiko ali bit dejaven v druzbi izven nekih svojih lastnih interesov.
In seveda intelektualne lenobe ;).
Drzava ti se vedno omogoca kar nekaj varnosti, ne morejo te kar tako zapreti, ko omenjas leteco podgano Goloba.
V fasizmu bos verjetno hitro v kehi ob taki izjavi.
[rx170]
> [GV-1113]
> O lastni tehnološki hrbtenici in plačilnem sistemu se popolnoma strinjam! Kot sem že enkrat napisal so ameriški digitalni velikani ne samo paraziti Evropejcev, ampak tudi vohuni in potencialno izsiljevalci.
>
> Je pa za spremembo odnosa do ZDA najprej potrebna popolna politična enotnost, kar se lahko doseže samo z ustanovitvijo Združenih držav Evrope, z evropskim predsednikom in evropsko vlado. Ter seveda tudi z evropsko vojsko z lastnim jedrskim orožjem!
26/12 je Dan samnostojnosti. Zakaj smo se že osamosvajali? Večina držav tudi ne bo za še dodatno povečanje moči EUSSSR.
PRoblem je po mojem ravno to, da je EVrope preveč oziroma je slednja sinonim za bruseljski ebirokratski aparat, katerega neformalni vpliv se je razrasel kot metastaze. Bil sem zraven pri nekaterih zadevah gled ekmetijske politike in zadeva poteka tako, da naše ukrepe odobravajo 3. razredni bruslejski uradniki, naše službe pa se jih bojijo kot hudič križa.
Ekmetijstvo mislis ekolosko ali tehnolosko (elektronsko kot euprava npr.)?
V kakem smislu se jih boje ?
[odvisnik]
> [rx170]
> > [GV-1113]
> > O lastni tehnološki hrbtenici in plačilnem sistemu se popolnoma strinjam! Kot sem že enkrat napisal so ameriški digitalni velikani ne samo paraziti Evropejcev, ampak tudi vohuni in potencialno izsiljevalci.
> >
> > Je pa za spremembo odnosa do ZDA najprej potrebna popolna politična enotnost, kar se lahko doseže samo z ustanovitvijo Združenih držav Evrope, z evropskim predsednikom in evropsko vlado. Ter seveda tudi z evropsko vojsko z lastnim jedrskim orožjem!
>
> 26/12 je Dan samnostojnosti. Zakaj smo se že osamosvajali? Večina držav tudi ne bo za še dodatno povečanje moči EUSSSR.
>
> PRoblem je po mojem ravno to, da je EVrope preveč oziroma je slednja sinonim za bruseljski ebirokratski aparat, katerega neformalni vpliv se je razrasel kot metastaze. Bil sem zraven pri nekaterih zadevah gled ekmetijske politike in zadeva poteka tako, da naše ukrepe odobravajo 3. razredni bruslejski uradniki, naše službe pa se jih bojijo kot hudič križa.
Ekmetijstvo mislis ekolosko ali tehnolosko (elektronsko kot euprava npr.)?
V kakem smislu se jih boje ?
PRavopisna napaka: mislil sem glede kmetijske politike...
Pač npr. prvo sito za PRP je bila presoja s strani teh uradnikov, njih je bilo treba prepričevati, da SLovenija potrebuje npr. integrirano pridelavo sadja. In ti uradniki so prvi in verjento najpomembnejši filter. Slovenija v tem smislu torej ni suvererna država.
Zadnja sprememba: OgnjenAnto 07.12.2025 12:40
[rx170]Osamosvajali smo se pod konceptom, da se bomo pridružili EU in NATO. Evropa 1992 je bil nekoč Slogan. United Europe, Evrovizija, Insieme: 1992, Toto Cotugno in naša glasbena skupina Pepel in kri.
> [GV-1113]
> O lastni tehnološki hrbtenici in plačilnem sistemu se popolnoma strinjam! Kot sem že enkrat napisal so ameriški digitalni velikani ne samo paraziti Evropejcev, ampak tudi vohuni in potencialno izsiljevalci.
>
> Je pa za spremembo odnosa do ZDA najprej potrebna popolna politična enotnost, kar se lahko doseže samo z ustanovitvijo Združenih držav Evrope, z evropskim predsednikom in evropsko vlado. Ter seveda tudi z evropsko vojsko z lastnim jedrskim orožjem!
26/12 je Dan samnostojnosti. Zakaj smo se že osamosvajali? Večina držav tudi ne bo za še dodatno povečanje moči EUSSSR.
Ker je bilo vsem jasno, da popolnoma samostojni, kaj dosti časa ne bi bili.
Ker prostora za male narode in države, brez združevanja, preprosto ni. Par desetletij in te večji pojedo za zajtrk.
[OgnjenAnto]Torej smo samo zamenjali gospodarja. 26/12 se torej lahko preimenuje v praznik menajve gospodarja.
> [rx170]
> > [GV-1113]
> > O lastni tehnološki hrbtenici in plačilnem sistemu se popolnoma strinjam! Kot sem že enkrat napisal so ameriški digitalni velikani ne samo paraziti Evropejcev, ampak tudi vohuni in potencialno izsiljevalci.
> >
> > Je pa za spremembo odnosa do ZDA najprej potrebna popolna politična enotnost, kar se lahko doseže samo z ustanovitvijo Združenih držav Evrope, z evropskim predsednikom in evropsko vlado. Ter seveda tudi z evropsko vojsko z lastnim jedrskim orožjem!
>
> 26/12 je Dan samnostojnosti. Zakaj smo se že osamosvajali? Večina držav tudi ne bo za še dodatno povečanje moči EUSSSR.
>
> PRoblem je po mojem ravno to, da je EVrope preveč oziroma je slednja sinonim za bruseljski ebirokratski aparat, katerega neformalni vpliv se je razrasel kot metastaze. Bil sem zraven pri nekaterih zadevah gled ekmetijske politike in zadeva poteka tako, da naše ukrepe odobravajo 3. razredni bruslejski uradniki, naše službe pa se jih bojijo kot hudič križa.
Osamosvajali smo se pod konceptom, da se bomo pridružili EU in NATO. Evropa 1992 je bil nekoč Slogan. United Europe, Evrovizija, Insieme: 1992, Toto Cotugno in naša glasbena skupina Pepel in kri.
Ker je bilo vsem jasno, da popolnoma samostojni, kaj dosti časa ne bi bili.
Ker prostora za male narode in države, brez združevanja, preprosto ni. Par desetletij in te večji pojedo za zajtrk.
Zadnja sprememba: OgnjenAnto 07.12.2025 13:13
[rx170]Odvisno kako si želiš prezentirati reč.
> [OgnjenAnto]
> > [rx170]
> > > [GV-1113]
> > > O lastni tehnološki hrbtenici in plačilnem sistemu se popolnoma strinjam! Kot sem že enkrat napisal so ameriški digitalni velikani ne samo paraziti Evropejcev, ampak tudi vohuni in potencialno izsiljevalci.
> > >
> > > Je pa za spremembo odnosa do ZDA najprej potrebna popolna politična enotnost, kar se lahko doseže samo z ustanovitvijo Združenih držav Evrope, z evropskim predsednikom in evropsko vlado. Ter seveda tudi z evropsko vojsko z lastnim jedrskim orožjem!
> >
> > 26/12 je Dan samnostojnosti. Zakaj smo se že osamosvajali? Večina držav tudi ne bo za še dodatno povečanje moči EUSSSR.
> >
> > PRoblem je po mojem ravno to, da je EVrope preveč oziroma je slednja sinonim za bruseljski ebirokratski aparat, katerega neformalni vpliv se je razrasel kot metastaze. Bil sem zraven pri nekaterih zadevah gled ekmetijske politike in zadeva poteka tako, da naše ukrepe odobravajo 3. razredni bruslejski uradniki, naše službe pa se jih bojijo kot hudič križa.
>
> Osamosvajali smo se pod konceptom, da se bomo pridružili EU in NATO. Evropa 1992 je bil nekoč Slogan. United Europe, Evrovizija, Insieme: 1992, Toto Cotugno in naša glasbena skupina Pepel in kri.
> Ker je bilo vsem jasno, da popolnoma samostojni, kaj dosti časa ne bi bili.
>
> Ker prostora za male narode in države, brez združevanja, preprosto ni. Par desetletij in te večji pojedo za zajtrk.
Torej smo samo zamenjali gospodarja. 26/12 se torej lahko preimenuje v praznik menajve gospodarja.
V Jugoslavijo smo šli, ker je bilo jasno, da nas bi drugače bilo konec kot naroda.
Tudi Primorsko smo dobili nazaj, ker smo bili del Titove Jugoslavije.
Z okupacijo s strani treh okupatorjev leta 1941, je bilo še dodatno jasno, da so nam leta kot narodu, šteti. Da imajo drugi večji in močnejši, pretenzije nad našim teritorjijem, in da so jih ravnokar tudi udejanili.
Če si pa nekdo dela utvare, da lahko mala Slovenija preživi popolnoma samostojno, se pa zna hitro razočarati ...
Sile, ki bi rade sedaj razbile tudi Evropo na kosce, se pa nabirajo. In ne, ne gre se jim za boj proti bruseljski birokraciji. Ampak za popolno razbitje, razdelitev in podreditev v vazalne države neo-kolonialnih sil ZDA in Rusije.
Ker sta v očeh velikega vizionarja, našega zeta Imperatorja ZDA Oranžnega, Rusija in ZDA zaveznici, v boju proti grdi, grdi Kitajski. Grda Evropa je pa v napoti te združitve velikih globalnih sil "svobode".
[OgnjenAnto]Ironija je, da se sedaj kao združujemo ravno s temi, ki so 1941 razkozasavali naše premoženje, še prej so nas skoraj 1000 let zatirali. AO za Slovence ni bila ravno raj na zemlji, čeprav nekateri to jemljejo kot glavno razliko od npr. Srbov
> [rx170]
> > [OgnjenAnto]
> > > [rx170]
> > > > [GV-1113]
> > > > O lastni tehnološki hrbtenici in plačilnem sistemu se popolnoma strinjam! Kot sem že enkrat napisal so ameriški digitalni velikani ne samo paraziti Evropejcev, ampak tudi vohuni in potencialno izsiljevalci.
> > > >
> > > > Je pa za spremembo odnosa do ZDA najprej potrebna popolna politična enotnost, kar se lahko doseže samo z ustanovitvijo Združenih držav Evrope, z evropskim predsednikom in evropsko vlado. Ter seveda tudi z evropsko vojsko z lastnim jedrskim orožjem!
> > >
> > > 26/12 je Dan samnostojnosti. Zakaj smo se že osamosvajali? Večina držav tudi ne bo za še dodatno povečanje moči EUSSSR.
> > >
> > > PRoblem je po mojem ravno to, da je EVrope preveč oziroma je slednja sinonim za bruseljski ebirokratski aparat, katerega neformalni vpliv se je razrasel kot metastaze. Bil sem zraven pri nekaterih zadevah gled ekmetijske politike in zadeva poteka tako, da naše ukrepe odobravajo 3. razredni bruslejski uradniki, naše službe pa se jih bojijo kot hudič križa.
> >
> > Osamosvajali smo se pod konceptom, da se bomo pridružili EU in NATO. Evropa 1992 je bil nekoč Slogan. United Europe, Evrovizija, Insieme: 1992, Toto Cotugno in naša glasbena skupina Pepel in kri.
> > Ker je bilo vsem jasno, da popolnoma samostojni, kaj dosti časa ne bi bili.
> >
> > Ker prostora za male narode in države, brez združevanja, preprosto ni. Par desetletij in te večji pojedo za zajtrk.
>
> Torej smo samo zamenjali gospodarja. 26/12 se torej lahko preimenuje v praznik menajve gospodarja.
Odvisno kako si želiš prezentirati reč.
V Jugoslavijo smo šli, ker je bilo jasno, da nas bi drugače bilo konec kot naroda.
Tudi Primorsko smo dobili nazaj, ker smo bili del Titove Jugoslavije.
Z okupacijo s strani treh okupatorjev leta 1941, je bilo še dodatno jasno, da so nam leta kot narodu, šteti. Da imajo drugi večji in močnejši, pretenzije nad našim teritorjijem, in da so jih ravnokar tudi udejanili.
Če si pa nekdo dela utvare, da lahko mala Slovenija preživi popolnoma samostojno, se pa zna hitro razočarati ...
Sile, ki bi rade sedaj razbile tudi Evropo na kosce, se pa nabirajo. In ne, ne gre se jim za boj proti bruseljski birokraciji. Ampak za popolno razbitje, razdelitev in podreditev v vazalne države neo-kolonialnih sil ZDA in Rusije.
Ker sta v očeh velikega vizionarja, našega zeta Imperatorja ZDA Oranžnega, Rusija in ZDA zaveznici, v boju proti grdi, grdi Kitajski. Grda Evropa je pa v napoti te združitve velikih globalnih sil "svobode".
sporočil: 33.177
Zadnja sprememba: najobj 07.12.2025 14:09
[OgnjenAnto]... čuj, tudi če bi bila Evropa enovita država in ne bi bila sestavljena iz številnih nacionalnih držav z lastno ne preveč prijazno medsebojno zgodovino in zadnje cajte vedno bolj lastnimi interesi, se Evropa brez posrednikov niti od ruske nafte in plina ne more odcepit ... khmm, kaj šele da bi Evropa od ZDA zahtevala razcepitev - WTF, na osnovi česa in kako bi to dosegla - tehnoloških monopolov Amazon, Google, Microsoft, Apple in vsako gigantsko firmo na tri neodvisne kose ali pa drakonske kazni in popolne prepovedi dostopa do EU trga ...
Evropa se mora odcepit od ZDA joškov in imet jajca,
Zahtevat razcepitev ZDA tehnoloških monopolov. Amazon, Google, Microsoft, Apple, ..., vsako gigantsko firmo na tri neodvisne kose ali pa drakonske kazni in popolne prepovedi dostopa do EU trga.
Ocepit se od ameriškega bančnega transakcijskega sistema, na lasten.
Pa nehat kupovat ameriške državne obveznice. In to kar takoj. Pa bo hitro plošča obrnjena. Že z naslednjimi vmesnimi ameriškimi volitvami.
P.S.: brez delujoče(!) alternative za vse naštete firme lahko že ti sam pri sebi doma v istem trenutku ugasneš luč in se preseliš v najbližjo jamo ...
sporočil: 5.983
[OgnjenAnto]Ne rabiš nobenih velikih sil od zunaj.
EU je sama sebi največji sovražnik.
Slab teden nazaj sta se v Berlinu "sporekla" Tusk in Merz.
Očitno so več kot 80 let stari grehi še kako živi in sla po denarju nepopisna.
In to ni edini problem.
Podobnih situacij je v Evropi, kolikor hočeš.
Vsaka država ima z nekom neke stare račune, ki v določenih trenutkih privrejo na dan.
Še posebej je zato nevarno, ker se namesto za mir in diplomacijo danes vse bolj dela na oboroževanju.
Omenjeni državi zadnje leto kar tekmujeta, katera bo glavna vojaška sila v Evropi.
Rusija je samo izgovor.
Zraven napetosti in očitno nerazrešenih stvari pa imajo še vse države po vrsti zelo velika notranja trenja.
Večja, kot kadarkoli.
V vsaki državi so ljudje močno razdeljeni.
Kot sem že nekaj časa nazaj povedal, je Evropa en velik sod smodnika.
Zato je še toliko bolj nevarno pospešeno oboroževanje.
Bog ne daj, če se spet ponovi zgodovina izpred 100 let, bo potem spet Rusija tista, ki bo na koncu naredila red in mir, kot nekoč.
www.politico.eu/arti...ne-russia/
Zadnja sprememba: OgnjenAnto 07.12.2025 18:53
[]EGS, oz EU je nastala ravno z namenom razmontiranja soda smodnika. Rušitelji slednje pa delajo na tem, da čimprej eksplodira.
> [OgnjenAnto]
Kot sem že nekaj časa nazaj povedal, je Evropa en velik sod smodnika.
Zato je še toliko bolj nevarno pospešeno oboroževanje.
Bog ne daj, če se spet ponovi zgodovina izpred 100 let, bo potem spet Rusija tista, ki bo na koncu naredila red in mir, kot nekoč.
www.politico.eu/arti...ne-russia/
Rusija ni bila nobena država, ki bi delala red in mir, ampak je v sosedstvu vedno delala nemir in razdore. Namerno. Praktični primer, sporazum Stalin Ribbentrop. Adijo Poljska in adijo Litva, Latvija in Estonija.
In ni se NATO približeval Rusiji, ampak je vsak dan več držav, ki so nekoč bile deležne ruskega nasilja želelo postati članica NATA.
[FjodorKirilovic]
> [GV-1113]
> Ne vem, kakšno veliko kladivo naj uporabi Donald, ampak Evropejci so res zabluzili pri:
>
> 2. priseljevanju muslimanov, ki zajedajo evropsko socialo, v imenu velikega Allaha izavajajo teroristične napade in se načrtno divje razmnožujejo, da bodo nekoč prevzeli oblast in na evropskih tleh razglasili islamsko državo
Do muslimanske večine v Evropi bo potrebno še precej časa. Ne pričakujem, da se b0 to zgodilo v času mojega življenja. Tudi ne pričakujem, da bodo ustanovili zaresno islamsko državo po vzoru Irana. Prej bo neka mešanica sekularne in islamske države v stilu današnje Turčije.
Bolj me skrbi bližnja prihodnost. Muslimani bodo vztrajno volili levico, ker jim omogoča odprte meje, državljanstvo, priviligirano obravnavo njihove religije in predvsem življenje na račun davkoplačevalcev. Z rastjo deležov muslimanov bo njihov glas na volitvah vedno pomembnejši.
Posledično bodo na volitvah vedno pogosteje zmagovali levičarji, kar bo pospešilo tudi ekonomski propad evrope.
Tu sem rahlo v dvomih.
Muslimani ki prihajajo sem je jasno zakaj so prisli, povecini delat in zasluzit, ali zivet brez verske policije.
Pri zadnjem referendumu so se vse vere postavile proti levici npr.
Tako da muslimani volijo levico ni ravno samoumevno.
Ti si eden teh evropskih naivcev.
Erdogan je direktno povedal:"Nemci mislijo, da Turki prihajajo v Nemčijo, da bi zaslužili. Ampak Allah ima drugačen načrt!"
Erdogan je direktno povedal:"Nemci mislijo, da Turki prihajajo v Nemčijo, da bi zaslužili. Ampak Allah ima drugačen načrt!"
[GV-1113]In erdogan ve, kak nacrt ima Allah ;)
Ti si eden teh evropskih naivcev.
Turki ne bi prihajali, ce bi nemci bili pripravljeni delat nizko placana delat.
Tako da ce je alahova volja nemce naucit zopet prijet za delo, je pac dobrodosla, pa ceprav bo potlej nemcija alahova.
Drugace pa erdogan kot vsak samodrzec si zeli, da ljudje ne bi odhajali iz drzave, ce ustvari sovrazno okolje zunaj,jih bo vec ostalo doma.
sporočil: 198
Je že prav, da se pogovarjamo in poskušamo razumeti dogajanje na EU
ravni. Ni pa dobro, da prenašamo vso krivdo navzven, kot da sami
nismo v to vključeni. EU ima na vrhu smetano, ki je sestavljena iz
smetane držav članic. Vprašajmo se kaj smo mi poslali v Bruselj in
koliko je prispevala pri nas izvoljena vlada k gnilobi ali
zdravljenju na ravni EU. In, če se bo kdo izgovoril, da smo majhni
in nepomembni, se vprašajmo zakaj in, ali je to nujno tako. V
začetnem obdobju po osamosvojitvi smo bil kar nekaj časa svetel
zgled.
Strani: 1