Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Kdo bo Slovenijo vodil po tragiki v Novem mestu

Strani: 1

LjubiteljCO2 sporočil: 247
[#3071814] 05.11.25 07:03
Odgovori   +    20
Skratka, volili ste, imejte!

Marca bo popravni izpit!
0403PRESE sporočil: 54
[#3071816] 05.11.25 07:22
Odgovori   +    28
Slovenski volilec ima spomin zlate ribice- umor je že pozabljen, oz.kot se bo verjetno izkazalo se je sam udaril v robnik....leva propaganda je že na delu...
0403PRESE sporočil: 54
[#3071817] 05.11.25 07:23
Odgovori   +    4
Slovenski volilec ima spomin zlate ribice- umor je že pozabljen...
7175S sporočil: 2.719
[#3071824] 05.11.25 08:32
Odgovori   +    12
Netovariš Prebilić je poln floskul in puhlic o socialni državi v socializmu in je enako škodljiv za Slovenijo kot Kučan, ki mu samostojna Slovenija ni intimna opcija. S pojavom Prebiliča in njegovega Preroda smo dobili novo antislovensko stranko s katero bodo tako kot z NESvobodo upravljali Srbi. Zaradi tega ocenjujem, da za Slovenijo in Slovence Prebilič predstavlja PrebiNIČ, edina razlika do Goloba pa je, da ne bo afen guncal.
GV-1113 sporočil: 1.999
[#3071826] 05.11.25 08:57 · odgovor na: LjubiteljCO2 (#3071814)
Odgovori   +    24
Problem je, da zdaj vlada levičarska ideologija t.i. pozitivne diskriminacije neslovencev in marginalnih skupin, ki jih privilegira nad Slovenci, ki plačamo 99% vseh davkov.

In ravno levičarska ideologija, je naredila socialne pomoči preveč radodarne in s številom otrok progresivne. In to daje POSLOVNI MODEL Romom, zarutanim muslimankam, Albankam in (sicer zelo redko) še kakšni leni Slovenki. Ker se potem enostavno ne splača delati, pa čeprav je dandanes dela več kot dovolj.

Tudi tu je rešitev vitka država, z nizkimi davki, malo birokrati, a tudi brez bedastih subvencij in brez radodarnih socialnih pomoči. Te naj bodo kratke, samo toliko, da lahko posameznik najde kakšno drugo delo.

Ustvarjanje se mora splačati, poslovnemu modelu kariernega socialca pa je treba narediti konec!!!
odvisnik sporočil: 3.312
[#3071827] 05.11.25 09:03
Odgovori   +    2
Mislim, da je tole se malo preuranjeno.
Do volitev je se dalec.
Tisti ki bojo odlocili volitve, bojo svoje mnenje dolocili v zadnjem tednu pred volitvami.
[#3071828] 05.11.25 09:15 · odgovor na: GV-1113 (#3071826)
Odgovori   +    1
[GV-1113]
Problem je, da zdaj vlada levičarska ideologija t.i. pozitivne diskriminacije neslovencev in marginalnih skupin, ki jih privilegira nad Slovenci, ki plačamo 99% vseh davkov.

In ravno levičarska ideologija, je naredila socialne pomoči preveč radodarne in s številom otrok progresivne. In to daje POSLOVNI MODEL Romom, zarutanim muslimankam, Albankam in (sicer zelo redko) še kakšni leni Slovenki. Ker se potem enostavno ne splača delati, pa čeprav je dandanes dela več kot dovolj.

Tudi tu je rešitev vitka država, z nizkimi davki, malo birokrati, a tudi brez bedastih subvencij in brez radodarnih socialnih pomoči. Te naj bodo kratke, samo toliko, da lahko posameznik najde kakšno drugo delo.

Ustvarjanje se mora splačati, poslovnemu modelu kariernega socialca pa je treba narediti konec!!!
Kariera biti mama, je pac subvencionirana.
Tezko bos tu kaj spremenil.

Socialne pomoci pa so namenjene revezem in marginalcem.
In cigani so marginalci.

Mislim, da je del resitve, da se sociala ne izplacuje v denarju in da imajo tisti, ki jo podeljujejo vec moznosti, kako jo izplacat npr tedensko namesto enkrat na mesec.
In seveda vec angaziranosti nevladnikov v romskih naseljih.
Eni zanimivih so npr zascitniki zivali.
Ti bi znali narest dobre projekte.
Romi ki bojo skrbeli za zivali bojo tudi zase.
FIN-542731 sporočil: 678
[#3071864] 05.11.25 14:59
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: FIN-542731 05.11.2025 15:00
Če bo romska deviantnost edini vzrok za zamenjavo teh vladnih kaviar narcisoidnih patoloških bebcev, potem je bolje, da evtanaziramo besedo "pamet" ... tako kot smo besedo "svoboda" ... No, vsaj jaz sem jo, pri meni je dobila zelo negativen prizvok.

Če danes izgovorim besedo "svoboda", se počutim, kot da pljuvam po ustvarjalnih in pridnih ljudeh.

Predvidevam, da bodo svobodnjaki prišli na naslednje volitve s sloganom: Za domovino - z nutrijami naprej! :))
crt sporočil: 28.468
[#3071866] 05.11.25 15:15 · odgovor na: FIN-542731 (#3071864)
Odgovori   +    2
Predvidevam, da bodo svobodnjaki prišli na naslednje volitve s sloganom: Za domovino - z nutrijami naprej! :))
... in vsaka nutrija, sposobna osnovnega ucenja iz preteklih vzorcev, se bo ob tem resno zamislila in spizdila.
sopranos sporočil: 11.447
[#3071889] 05.11.25 18:12
Odgovori   +    2
Komentar napisan za bralce Financ, žal večinsko volivce SDS ali NSi ter nekaj tistih, ki so že malo dlje na svetu in ne verjamejo ne levim, ne desnim ter zato ne hodijo na volitve. Zasebni, povečini tuji kapital je precenil, da je dovolj močan, da postavi svojo, desno vlado. In Finance so pač del te nove koalicije. Moja napoved je, da če se vam uresničijo načrti, da bo večina ljudi in podjetnikov zelo razočaranih. Davčne razbremenitve bodo nižje od pričakovanj, racionalizacije javnega sektorja ne bo, nekateri navidezni prihranki se bodo ustvarili z nižanjem investicij, več bo poslov pod mizo, zlasti za ozek krog okoli SDS in drobtine za NSi. Pravna varnost se bo dodatno poslabšala. Veliko več bo konfliktov v družbi. Razen PR propagande, resnih reform ne bo. Če bo kaj, bo rokohitersko, brez premisleka in cel kup stranskih učinkov. Ta zapis ne pomeni podpore Svobodi in še manj Levici. SD je pa tako in tako najbolj skorumpirana in nenačelna stranka v državi. Kar je res hud dosežek v državi, kjer so laži, kraja in dvoličnost nekaj samoumevnega.
[#3071891] 05.11.25 18:38 · odgovor na: sopranos (#3071889)
Odgovori   +    0
[sopranos]
Komentar napisan za bralce Financ, žal večinsko volivce SDS ali NSi ter nekaj tistih, ki so že malo dlje na svetu in ne verjamejo ne levim, ne desnim ter zato ne hodijo na volitve. Zasebni, povečini tuji kapital je precenil, da je dovolj močan, da postavi svojo, desno vlado. In Finance so pač del te nove koalicije. Moja napoved je, da če se vam uresničijo načrti, da bo večina ljudi in podjetnikov zelo razočaranih. Davčne razbremenitve bodo nižje od pričakovanj, racionalizacije javnega sektorja ne bo, nekateri navidezni prihranki se bodo ustvarili z nižanjem investicij, več bo poslov pod mizo, zlasti za ozek krog okoli SDS in drobtine za NSi. Pravna varnost se bo dodatno poslabšala. Veliko več bo konfliktov v družbi. Razen PR propagande, resnih reform ne bo. Če bo kaj, bo rokohitersko, brez premisleka in cel kup stranskih učinkov. Ta zapis ne pomeni podpore Svobodi in še manj Levici. SD je pa tako in tako najbolj skorumpirana in nenačelna stranka v državi. Kar je res hud dosežek v državi, kjer so laži, kraja in dvoličnost nekaj samoumevnega.

Saj ne pricakujemo odresenika, le malo vec normalnosti.

Danes slisal, da mora imeti lokalna podjetnica, mama, odprto svojo trgovino z rabljenimi cunjami tudi popoldan in ker zadevo itak zapira ne sme prodajat s 50 popusta v znesku manj kot 30 evrov.
Opcija je edino,da oznaci vse artikle v trgovini z novimi cenami.
Kar je pri njenih artiklih tezko.

Se ti zdi to normalno tako vedenje trznega inspektorata nad mini podjetnikom, ki skusa imeti otroke in nekaj malega zasluzit ?

Meni so npr pred kratkim rubili za 800 evrov globe, ker sem spregledal dolocen dokument na fursu.
Do sedaj so me se vedno prej telefonsko opozorili, ce je bilo kdaj kaj takega.
V zadnjih skoraj dvajsetih letih je bilo takih klicev ziher pet.
Sedaj pa zgleda nima vise milosti .

Pejmo vsi med cigane, te imate radi.
crt sporočil: 28.468
[#3071894] 05.11.25 18:44 · odgovor na: odvisnik (#3071891)
Odgovori   +    1
[odvisnik]
Meni so npr pred kratkim rubili za 800 evrov globe, ker sem spregledal dolocen dokument na fursu.
Do sedaj so me se vedno prej telefonsko opozorili, ce je bilo kdaj kaj takega.
V zadnjih skoraj dvajsetih letih je bilo takih klicev ziher pet.
Sedaj pa zgleda nima vise milosti .
aha, je zacel simicev duh popuscati ... saj je kar dolgo zdrzal.
0313EKINX sporočil: 951
[#3071896] 05.11.25 19:16 · odgovor na: sopranos (#3071889)
Odgovori   +    4
[sopranos]
Komentar napisan za bralce Financ, žal večinsko volivce SDS ali NSi. Zasebni, povečini tuji kapital je precenil, da je dovolj močan, da postavi svojo, desno vlado. In Finance so pač del te nove koalicije. Moja napoved je, da če se vam uresničijo načrti, da bo večina ljudi in podjetnikov zelo razočaranih. Davčne razbremenitve bodo nižje od pričakovanj, racionalizacije javnega sektorja ne bo, nekateri navidezni prihranki se bodo ustvarili z nižanjem investicij, več bo poslov pod mizo, zlasti za ozek krog okoli SDS in drobtine za NSi. Pravna varnost se bo dodatno poslabšala. Veliko več bo konfliktov v družbi. resnih reform ne bo. Če bo kaj, bo rokohitersko, brez premisleka in cel kup stranskih učinkov.
Sopranos, nikakor se ne morem v celoti strinjati s teboj. Tuji kapital ne bo niti poskusil postaviti desne vlade v Slo. Nad Blatnim dolom je tuj kapital ze zdavnaj naredil kriz. Lahko opazss, zadnja leta rapidno tonemo. Ce se primerjamo z naso konkurenco, seveda. Hrvati nas bodo v kratkem prehiteli, ce se 1 x zmaga sedanja koalicija.
Definitivno bodo davcne razbremenitve. O tem ni dvoma. Kako uspesni pa bi lahko bili pri racionalizaciji JS...pa sem skepticen. Takoj, ko bodo zarezali v njihove "pravice", bodo paraziti potegnili bizcikle iz zaprasenih kleti, in zahtevali svoje "pravice".
Ce se spomnis, so "kolesarji" zaceli z mnozicnimi protesti, ko JJ pred 5 leti se ni zacel niti sestavljati Vlado, kaj sele zacel vladati. Paraziti se bodo drzali svojih privelegijev do konca. Seveda na skodo nas, ki delamo v realnem sektorju in se vsak dan borimo na trgu.
Mi nimamo casa za ulicne proteste...
Da zakljucim. Se ene Vlade teh idiotov, Slo. ne prezivi.
[#3071899] 05.11.25 19:28 · odgovor na: crt (#3071894)
Odgovori   +    0
[]
> [odvisnik]
> Meni so npr pred kratkim rubili za 800 evrov globe, ker sem spregledal dolocen dokument na fursu.
> Do sedaj so me se vedno prej telefonsko opozorili, ce je bilo kdaj kaj takega.
> V zadnjih skoraj dvajsetih letih je bilo takih klicev ziher pet.
> Sedaj pa zgleda nima vise milosti .

aha, je zacel simicev duh popuscati ... saj je kar dolgo zdrzal.

Tole bom verjetno sel se do koga.
Ker ko sem takole razmisljal.
Kaj ce kot mali pojetnik zbolim ali me kap in nisem sposoben vec dela.
Preden bo to prislo do fursa se v tem casu komot nabere za kakih dest k kazni.
Ker ti avtomatsko vrocijo dokument, ceprav ga ne preberes.
slovenecnb1 sporočil: 6.444
[#3071919] 05.11.25 22:34 · odgovor na: sopranos (#3071889)
Odgovori   +    1
A je zdej kej drugače? Jj vsaj gospodarstvu ne bo şkodoval
FIN-544124 sporočil: 5.296
[#3071922] 05.11.25 22:45
Odgovori   +    0
Hmmmm, tu pa miaslim, da šef Financ malo brca v temo.

Pa niti pod razno ne podpiram Goloba.

Ampak na našem koncu, kjerkoli sem med ljudmi nobene debate okrog dogodkov v Novem mestu.

Še manj, da bi se karkoli povezovali s politiko.

Seveda pa je ogromno razočaranih nad Golobom zaradi drugih stvari.

Gleder samih volitev pa se bo po novem letu začela taprava kampanja.

Tudi razni bonbončki in bonboni se bodo še delili.

Tisti volilci, ki niso izrazito pristaši neke stranke se bodo odločali zadnji mesec in nekateri v zadnjem tednu.

Seveda ne gre pozabiti zvestih volilcev Zorana Jankovića, ki bodo volili tako, kot bo Ljubljanski šerif zapovedal.

In teh glasov ni malo.

In mimogrede, da ne bo kdo mislil, da se bosta cedila med in mleko, če slučajno pride Janša spet na oblast.

Že velikokrat sem pisal in spet bom omenil.

Slovenija je zelo draga država, ker jemajhna in ima ogromen aparat javnega sektorja.

Že samo 212 županov, preko 700 ravnateljev, da ne omenjam dalje.

Naša občina šteje nekaj nad 10 tisoč duš in imamo 6 ravnateljev.

In vse stranke podpirajo oboroževanje, ki ga zahteva EU in NATO.

Že davno nazaj nekoč sem rekel, da v Sloveniji ni dobrih in slabih politikov.

Eni so manjše zlo, drugi pa večje zlo.

Vsi so pa zlo.

Strani: 1