Strani: 1

GV-1113 sporočil: 1.988
[#3071842] 11:28
Odgovori   +    14
Kaj pa je to novega?! Američani so na daljavo ugasnili vse traktorje John Deere, ki so jih v Ukrajini zasegli Rusi.

Kitajci lahko na daljavo ugasnejo tudi vse pri njih narejene avte, telefone, sisteme za mobilno telefonijo, računalnike ter solarne in vetrne elektrarne.

Zato pa je skrajni čas, da Evropa prevzame tehnološko in regulatorno suverenost nad vsemi izdelki, ki se izdelujejo ali pa tudi samo prodajajo v Evropi. Da ne bi bili talci ne Američanov, ne Kitajcev!
F19-02006 sporočil: 36
[#3071843] 11:53
Odgovori   +    10
A to je novica? To lahko vsi delajo, zakaj spet drama, kjer ni potrebe....
alpha7B5sn sporočil: 1.405
[#3071846] 12:02
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: alpha7B5sn 05.11.2025 12:04
Počakajmo še malo, ko bo nekdo nekega dne ugasnil na daljavo npr. vaš osebno vozilo. Ker (bo-)ste npr. nekje nekaj prekoračili, v kakršnem koli smislu že. Pa sploh ni nujno ali pomembno, če bo vaše osebno vozilo takrat v celoti električno gnano. To je šele in zgolj en primer, ki je relativno nedolžen.
FIN-263888 sporočil: 575
[#3071847] 12:29
Odgovori   +    2
Praktično v vseh scanerjih ali kopirnih strojih so SIM kartice.

Kaj je namen teh kartic ? Verjetno to, da so vaši zaupni dokumenti nekomu znani.
[#3071848] 12:56 · odgovor na: alpha7B5sn (#3071846)
Odgovori   +    2
To Kitajska že zdaj dela svojim državljanom. Zadostuje že to, da statistično preveč zapravijo za računalniške igrice ali alkohol in že so slabi državljani ter zato dobijo elektronsko sankcijo 1. stopnje. To pomeni, da jih omejujejo pri mobilnosti, blokirajo jim tudi nakupe kart za vlak in letal znotraj Kitajske. Omogočijo jim samo nakupe kart za lokalni prevoz znotraj občine, kjer živijo, da lahko hodijo na delo.

Vse to lahko naredijo, ker lahko na Kitajskem elektronsko plačuješ in na sploh kupuješ le preko dveh aplikacij in to sta Alipay ter WeChat. In potem UI sproti analizira tvoje nakupe in sporoča državi tvoj profil, način življenja in nenavadnosti.

Tudi ko sem bil jaz poslovno v Shanghaiju in sem si naložil ti dve aplikaciji, sem potem pogledal koliko podatkov sta prenesli. Ogromno! Zagotovo sta kitajski državi poslali kopije vsega, kar na telefonu imam. Ni druge razlage.
[#3071849] 13:08
Odgovori   +    2
Tudi kupci kitajskih avtov se morajo tega zavedati! Če Kitajska nekega dne napade Tajvan, bo za Zahod pod sankcijami kot je zdaj Rusija. In potem se bodo Kitajci maščevali. Bistveno bolj boleče kot so se lahko Rusi, ki so lahko izsiljevali samo s plinom.

Enako velja za kupce kitajskih telefonov. Ne vem, zakaj nekdo kupi na primer Huawei, če pa lahko za tako rekoč enak denar dobi korejski Samsung, kjer je politični riziko uporabe kill switch-a neprimerno nižji.

Temu je tudi tako, če kupiš nemški, francoski, japonski ali korejski avto. Politično so bolj varni!
FIN-379669 sporočil: 8.974
[#3071853] 13:48 · odgovor na: GV-1113 (#3071849)
Odgovori   +    0
Res je, ampak tole bo držalo le v primeru hudega razkroja odnosov... kot vidimo danes, pa EU še zmeraj kupuje ruski plin in nafto, pa še kaj specialnega aluminija in urana...
leben1 sporočil: 614
[#3071858] 14:30
Odgovori   +    1
Nič posebnega. To opcijo imajo vgrajeno vsi proizvajalci katerihkoli elektronskih naprav. Tudi Apple na primer in ostali, avtomobilisti, računalničarji itd. Najprej so celo to vgrajevali Američani, tudi glede sledenja in sporočanja podatkov. Zato so vsi tudi navdušeni nad prihajajočim diditalnim denarjem, izkaznicami itd. EU je kar najbolj navdušena med vsemi in hiti prva uvajati vse to. Tole zgražanje je hipokritično.
XDONA1 sporočil: 1.729
[#3071867] 15:19 · odgovor na: GV-1113 (#3071848)
Odgovori   +    1
[GV-1113]
To Kitajska že zdaj dela svojim državljanom. Zadostuje že to, da statistično preveč zapravijo za računalniške igrice ali alkohol in že so slabi državljani ter zato dobijo elektronsko sankcijo 1. stopnje. To pomeni, da jih omejujejo pri mobilnosti, blokirajo jim tudi nakupe kart za vlak in letal znotraj Kitajske. Omogočijo jim samo nakupe kart za lokalni prevoz znotraj občine, kjer živijo, da lahko hodijo na delo.

Vse to lahko naredijo, ker lahko na Kitajskem elektronsko plačuješ in na sploh kupuješ le preko dveh aplikacij in to sta Alipay ter WeChat. In potem UI sproti analizira tvoje nakupe in sporoča državi tvoj profil, način življenja in nenavadnosti.

Tudi ko sem bil jaz poslovno v Shanghaiju in sem si naložil ti dve aplikaciji, sem potem pogledal koliko podatkov sta prenesli. Ogromno! Zagotovo sta kitajski državi poslali kopije vsega, kar na telefonu imam. Ni druge razlage.
Hvala bogu, da živimo v EU :)
Moraš se strinjati, da to lahko pričakujemo na Kitajskem, pa vedno bolj tudi v USA. V EU je pa demokracija drugega tipa, hvalabogu, da bodo ljudje šli na ulice, ko se jim bo omejevalo svobodo izbire oz večalo nadzor.
LjubiteljCO2 sporočil: 247
[#3071870] 15:28
Odgovori   +    1
In kdo lahko prepreči update Worda ali Windosov, s podobnim efektom.

Vsi smo podložniki MS$....

Strani: 1