Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Vse je rekordno. Morda je čas, da pogledamo proti dolgočasnim delnicam
Strani: 1
sporočil: 28.448
izjemno zbombardirani so kemicarji, je pa mogoce tezko razlociti,
kolko od tega je ciklicno (v tem klasicnem kontekstu bi bila zdaj
kar fajn vstopna tocka, tudi glede na om ciklus), kolko pa
sekularni kitajski prevzem trga.
Zadnja sprememba: crt 30.10.2025 07:10
Ameriški komunalni sektor je v zadnjih šestih mesecih pridobil 15 odstotkov. Teorija, ki podpira ta sektor, nakazuje, da so takšna podjetja bolj predvidljiva in varna.pazljivo s tem - to je neposredno povezano z vroco temo AI. kakorkoli ze bo ta sla naprej, elektricarji definitivno niso alternativa njej v smislu razprsitve.
Med komunalnimi delnicami so dobički vodilnih podjetij videti posebej veliki. V ZDA so se denimo delnice podjetij NextEra Energy in Constellation Energy, največjih v tem sektorju, v mesecu dni podražile za 20 odstotkov.
sporočil: 3.256
[]Imas kaj ogledanega?
izjemno zbombardirani so kemicarji, je pa mogoce tezko razlociti, kolko od tega je ciklicno (v tem klasicnem kontekstu bi bila zdaj kar fajn vstopna tocka, tudi glede na om ciklus), kolko pa sekularni kitajski prevzem trga.
Warren je kupoval v tem segmentu, sicer za moje pojme cisto enostavno proizvodnjo, ki se ukvarja z anorganskimi kemikalijami.
Poznas kaj podobnega oz v segmentu biorazgradlljivih polimerov iz naravnih sestavin.
Problem z mikroplastiko bo slej ko prej po moje udaril v politiko, ko se z vojsko umirijo.
Zadnja sprememba: crt 30.10.2025 08:03
[odvisnik]ja, predvsem o anorganski kemiji za industrijsko rabo govorim. torej kompanija a la OLN (pozor posebnost - lastnik winchesterja), LYB, DOW, EMN, HUN...
Imas kaj ogledanega?
Warren je kupoval v tem segmentu, sicer za moje pojme cisto enostavno proizvodnjo, ki se ukvarja z anorganskimi kemikalijami.
za ljubitelje adrenalina BAK.
v nemciji lanxess LXS.DE naceloma special situation - mislim, da imajo v planu velike odprodaje.
Poznas kaj podobnega oz v segmentu biorazgradlljivih polimerov iz naravnih sestavin.nekaj se mi sanja, da bi lahko ustrezal DNMR, samo nisem bil ze en cas tu... u mater. no tu zdaj ti razisci, kaj se je zgodilo :)
naceloma tudi BASF, ki pa je tako velika zvau, da kupis se vse sorte zraven.
[]
> [odvisnik]
> Imas kaj ogledanega?
> Warren je kupoval v tem segmentu, sicer za moje pojme cisto enostavno proizvodnjo, ki se ukvarja z anorganskimi kemikalijami.
ja, predvsem o anorganski kemiji za industrijsko rabo govorim. torej kompanija a la OLN (pozor posebnost - lastnik winchesterja), LYB, DOW, EMN, HUN...
za ljubitelje adrenalina BAK.
v nemciji lanxess LXS.DE naceloma special situation - mislim, da imajo v planu velike odprodaje.
> Poznas kaj podobnega oz v segmentu biorazgradlljivih polimerov iz naravnih sestavin.
nekaj se mi sanja, da bi lahko ustrezal DNMR, samo nisem bil ze en cas tu... u mater. no tu zdaj ti razisci, kaj se je zgodilo :)
naceloma tudi BASF, ki pa je tako velika zvau, da kupis se vse sorte zraven.
Hvala.
Kaj pa bayer , ni ravno v tej branzi, kako mnenje?
nimam jasnega mnenja, bayer je bil stratesko zavozen s prevzemom
mosanta (ordnung, disziplin und wtf), nekoc bo prisel ven iz tega,
s katerega cenovnega nivoja, ne vem :)
[]Ne spremljam.
Kaj pa naša ljuba domača Cinkarna?
Zna bit sicer zanimivo, ampak nekih presezkov ni pricakovat.
Vecali se po moje ne bojo, tako da je rast omejena, ce pa zabluzijo oz se trg obrne kontra njim, pa se ne bojo pobrali.
Po moje podoben risk reward z bancnim depozitom vezanim na inflacijo ;)
Strani: 1