Strani: 1

7175S sporočil: 2.716
[#3071491] 28.10.25 17:46
Odgovori   +    4
Ko bodo kupci elektromobilov, ker to avtomobili pač niso, čez nekaj let hoteli kupiti nove mnogo boljše in naprednejše elektromobile, bodo ugotovili, da so kljub subvencijam, izgubili kar lep kupček denarja, saj njihovi zastareli elektromobili ne bodo prodajljivi, vsaj ne za fer ceno. Poleg tega pa so subvencije države za elektromobile, ki jih na vsak način želijo vsiliti kupcem, nepošten poseg države na trg in v končni konsekvenci nateg potrošnikov, ki bodo opeharjeni. Danes že večina svetovne populacije počasi spoznava to prevaro in se zaveda, da je zelena agenda čisti nateg in ne bo imela niti miljoninke stopinje celzija vpliva na segrevanje ali morda celo ohlajanje planeta.
Polo83 sporočil: 1.250
[#3071494] 28.10.25 19:25
Odgovori   +    2
Večina teh MHEV so klasični dizli z dodatno baterijo za rekuperacijo energije
odvisnik sporočil: 3.244
[#3071495] 28.10.25 20:19 · odgovor na: 7175S (#3071491)
Odgovori   +    1
[7175S]
Ko bodo kupci elektromobilov, ker to avtomobili pač niso, čez nekaj let hoteli kupiti nove mnogo boljše in naprednejše elektromobile, bodo ugotovili, da so kljub subvencijam, izgubili kar lep kupček denarja, saj njihovi zastareli elektromobili ne bodo prodajljivi, vsaj ne za fer ceno. Poleg tega pa so subvencije države za elektromobile, ki jih na vsak način želijo vsiliti kupcem, nepošten poseg države na trg in v končni konsekvenci nateg potrošnikov, ki bodo opeharjeni. Danes že večina svetovne populacije počasi spoznava to prevaro in se zaveda, da je zelena agenda čisti nateg in ne bo imela niti miljoninke stopinje celzija vpliva na segrevanje ali morda celo ohlajanje planeta.

Z novim avtom vedno izgubis..
Kdo kupuje npr pet let star hladilnik ali pa pralni stroj.
FIN-544124 sporočil: 5.265
[#3071499] 28.10.25 22:43
Odgovori   +    8
Da ne bo kdo mislil, da so ljudje kar tako navalili na nove avtomobile.

Skladišča so polna, prihajajo novi in je treba zaloge nekako prodati.

Zato so lepo klasično po trgovsko spustili cene.

Poznam gospo, ki je sedaj po počitnicah kupila nov avto bencinar.

Bil je nekaj več, kot 10 % cenejši, kot prej.

So ji pa hoteli podturiti lizing, ampak je vztrajala, da ga kupi na gotovino in je pri gotovini ostalo.

Marsikoga nategnejo, da spustijo ceno in potem služijo z obrestmi.

To plehovje in plastika sta še vedno predraga !!!
XDONA1 sporočil: 1.724
[#3071502] 05:45 · odgovor na: 7175S (#3071491)
Odgovori   +    1
[7175S]
.... da je zelena agenda čisti nateg in ne bo imela niti miljoninke stopinje celzija vpliva na segrevanje ali morda celo ohlajanje planeta.
waw, ti moraš biti pa doktor znanosti, da tako samozavestno nizaš hipoteze?
no, če pa vsebnost CO2 v atmosferi nič ne vpliva na segrevanje planeta, pa dajmo veselo kurit naprej. Mah, v bistvu je vseeno tudi, če doma kuriva sveža drva, v peč zmečemo iverke, salonitke odpeljemo v najbližji gozd..... kaj nas briga, saj naju, čez recimo 50 let ne bo več tu, pa je konec koncev vseeno potem, a ne.
7175S sporočil: 2.716
[#3071503] 07:55 · odgovor na: XDONA1 (#3071502)
Odgovori   +    1
Kako pa veš, da kurim na smeti in v naravo odmetavam vse česar ne morem skuriti ???????
Jaz sem že pred temi Tumbami in bumbami ravnal odgovorno do okolja, ampak ne zaradi CO2, temveč zaradi tega, ker nisem dvoličnež, ki eno govori, dela pa drugo,samo da bi zaslužil in nategnil naivneže. Kaj pa dosežejo Nemci, ki propagirajo električne avte, kurijo pa premog v elektrarnah in zraven uvažajo še silne megavate elektrike iz Balkana, pa i šire, kjer tudi kurijo premog. Potem, cela Evropa se, razen elite, oblači v poceni oblačila, ki jih proizvajajo v umazanih deželah daljnega vzhoda in otroci delajo za pest riža, pa tisti otroci, ki delajo v rudnikih redkih kovin in prekopavajo đunglo, pa še bi lahko našteval. Še enkrat elektromobili so čisti finančni nateg, planet Zemlja pa bo "naredil" po svoje, po vseh zakonitosti smo v začetku nove ledene dobe, pred katero bo še malce topleje. Človek hujše kataklizme, ki po dosedaj znanih podatkih zagotovo sledi, verjetno ne bo preživel, morda peščica, morda celo na Marsu, zato pa rabijo veliko "električnega" denarja. Ti pa se kar vozi na elektriko in si umišljaj, da si in, kul in oh in sploh !
XDONA1 sporočil: 1.724
[#3071504] 08:15 · odgovor na: 7175S (#3071503)
Odgovori   +    0
[7175S]
Kako pa veš, da kurim na smeti in v naravo odmetavam vse česar ne morem skuriti ???????
Jaz sem že pred temi Tumbami in bumbami ravnal odgovorno do okolja, ampak ne zaradi CO2, temveč zaradi tega, ker nisem dvoličnež, ki eno govori, dela pa drugo,samo da bi zaslužil in nategnil naivneže. Kaj pa dosežejo Nemci, ki propagirajo električne avte, kurijo pa premog v elektrarnah in zraven uvažajo še silne megavate elektrike iz Balkana, pa i šire, kjer tudi kurijo premog. Potem, cela Evropa se, razen elite, oblači v poceni oblačila, ki jih proizvajajo v umazanih deželah daljnega vzhoda in otroci delajo za pest riža, pa tisti otroci, ki delajo v rudnikih redkih kovin in prekopavajo đunglo, pa še bi lahko našteval. Še enkrat elektromobili so čisti finančni nateg, planet Zemlja pa bo "naredil" po svoje, po vseh zakonitosti smo v začetku nove ledene dobe, pred katero bo še malce topleje. Človek hujše kataklizme, ki po dosedaj znanih podatkih zagotovo sledi, verjetno ne bo preživel, morda peščica, morda celo na Marsu, zato pa rabijo veliko "električnega" denarja. Ti pa se kar vozi na elektriko in si umišljaj, da si in, kul in oh in sploh !
Zgornje sem ti dal kot primer, ne trdim da ti ali jaz kurim iverke v pečeh :)

Dejstvo je, da nivo CO2 vpliva na temperaturo v atmosferi. In da moramo emisije le tega zmanjšati na vseh nivojih. Sistem pač ni idelaen in v tem pogledu se strinjam s teboj, da gre tukaj za scam. Ampak namesto da mečemo vse v isti koš in trdimo, da gre za prevaro, bi morali sistem narediti tak, da funkcionira. To se da, recimo na primerih otroškega dela na plantažah v Afriki in drugod.
Če bi poznal zgodovino planeta Zemlja, bi vedel, da ledene/medledene dobe niso stvar 100 let, ampak miljona let. Zato govoriti o tem, da se podnebje pač spreminja in da mi žal ne moremo narediti nič za to, je vsaj podoben scam, kot zeleni. Zanikovalci sprememb pač tiščite glavo v pesek....upam, da mi ni treba spet iskati povezav na znanstvene članke, ki to potrjuejo (s poudarkom na znanstvene članke in ne poste na X-u ali youtubu).

In še, če bi poskusil še ti voziti na elektriko in bil bolj odprte glave, bi gotovo spoznal, da je kvaliteta vožnje neprimerno boljša, da ni nobenih servisnih intervalov, da lahko elektromobil, kot mu ti praviš dobiš za zelo primelrjivo ceno. In da je cena/km bistveno nižja, kot na vozila z notranjim izgorevanjem (še posebej, če imaš doma panele). In ne, zato nisem kul, ampak sem kupil elektromobil, ker mi to ustreza, obenem pa ne smradim iz auspuha, kot z 20 let starim dizlom (točkovne emisije so neprimerno boljše, kot razpršene, ker na točkovnih lahko tako onesnaževanje deloma prestrežeš, če veš kaj mislim).

Strani: 1