Strani: 1

OgnjenAnto sporočil: 502
[#3070746] 08:47
Odgovori   +    4
Po drugi strani je pa 90% AI projektov še vedno faliranih.
Zadeve se nikoli ne obrnejo tako, kot so predikcije.

Trenutno so tudi AI zadeve konkretno subvencionirane s strani norih investitorjev, ki mečejo milijarde v luknje brez dna. Ko bodo ti hoteli povrate investicij, bodo cene poletele v nebo.
In takrat bo treba za ta konkreten x5-x10 denar tudi kaj merljivega pokazati.

Ne trdim pa, da AI ne bo prinesla nič. Samo predikcije so sedaj kupljeno nabijanje pravljic, da pumpanje keša v AI ne bi (prezgodaj) presahnilo.
AlesStarc sporočil: 2
[#3070748] 09:01 · odgovor na: OgnjenAnto (#3070746)
Odgovori   +    2
Se strinjam, na tej točki UI še ni pokazala ali utemeljila cenitev, ki jih ima. Vse je zgrajeno na obljubah. Po drugi strani pa so nekateri veliki igralci že začetli o obljubah in pričakovanem rezultatu govoriti bolj medlo in manj gotovo.

Po mojem mnenju bo UI pomagala določene točno definirane procese pohitriti, ampak ne bo pa to magična črna škatlica, ki bi v celoti nadomestila delavca. Bodo pa tisti, ki so vešči bolj efektivni in posledično zaželjeni.
leben1 sporočil: 589
[#3070749] 09:12 · odgovor na: AlesStarc (#3070748)
Odgovori   +    0
Se strinjam z obema. Bo pa to znanje nujno orodje in znanje tudi na trgu dela, zaradi večje učinkovitosti dela na primer programerjev.
SofM sporočil: 155
[#3070753] 09:35
Odgovori   +    3
Zadnjič sem slišal en pomenljiv vic: Vse je že umetno (inteligenca, človeški deli...), samo človeška neumnost je še originalna. In če ima človek preveč časa, mu začnejo po mislih rojiti neumnosti. No, dolgčas pravijo, da je zelo produktiven, samo nisem prepričan, da to velja za maso ljudi. Dajte spisati en dober članek, kaj bodo ljudje počeli, ko bodo imeli več prostega časa. Aja, mogoče to, kar so včasih: boj za hrano, obstoj, ker bodo novodobni fevdalci imeli roko nad vsem (hunger games).
odvisnik sporočil: 3.174
[#3070755] 09:58 · odgovor na: SofM (#3070753)
Odgovori   +    0
[SofM]
Zadnjič sem slišal en pomenljiv vic: Vse je že umetno (inteligenca, človeški deli...), samo človeška neumnost je še originalna. In če ima človek preveč časa, mu začnejo po mislih rojiti neumnosti. No, dolgčas pravijo, da je zelo produktiven, samo nisem prepričan, da to velja za maso ljudi. Dajte spisati en dober članek, kaj bodo ljudje počeli, ko bodo imeli več prostega časa. Aja, mogoče to, kar so včasih: boj za hrano, obstoj, ker bodo novodobni fevdalci imeli roko nad vsem (hunger games).

Ljudje se bojo lahko ukvarjali z medsebojnimi odnosi in pridobivanjem novih vescin, izobrazevanjem sebe in drugih.

Po domace lahko bojo spet ziveli.
OgnjenAnto sporočil: 502
[#3070757] 10:36 · odgovor na: SofM (#3070753)
Odgovori   +    1
[SofM]
Zadnjič sem slišal en pomenljiv vic: Vse je že umetno (inteligenca, človeški deli...), samo človeška neumnost je še originalna.
Tudi jaz sem te dni izvedel nov vic:
Kako se reče blondinki, ki se pobarva na črno?
Umetna inteligenca!

Strani: 1