Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Trump in Golob: kaos kot način vladanja
Strani: 1
sporočil: 8.852
Zadnja sprememba: FIN-379669 27.09.2025 09:12
Voditelji, ki se kaotično obnašajo, delajo zmedo. Vendar na splošno
v družbi ne vidimo kaosa. Vidimo boj za lastni blagor, generalno pa
EU (velika sredina v kateri živimo) niha v vizijah, predvsem pa je
javni sektor v rokah manipulantov.Torej gledamo lahko igro manipulantov, ki jim blagor ljudi ni mar, gre za lastno pozicijo moči in grabljenje denarja. A da se pomirimo, tako je že stoletja.
So ljudje, ki želijo preživeti in so redki ljudje, ki si nakopičijo neko moč in manipulirajo z okolico. Ko dosežejo neko stopnjo (navidezne) moči, jo poskušajo na vse načine zadržati.
Seveda nepismenost ljudi je ključna, kot tudi je ključno, da ljudi, ki nekaj vedo, držiš v negotovosti, ker obstaja poplava različnih info in potem ne morejo priti do nekega pametnega zaključka.
Le izurjeni manipulanti in redki pravi intelektualci se znajdejo v poplavi informacij dandanes.
Komu pa bo AI zares služila, bomo še videli, ampak njen razvoj in prihvatiziranje bo spodbujalo mnoge polemike, pravne pa zagotovo. AI bo ogromna prelomnica na vseh področjih življenja človeka. In ljudje bodo pokazali svoj jaz... ali pa ne bodo in bomo še bolj v rokah manipulantov. Vsekakor burna prihodnost naš čaka.
sporočil: 456
Kako brez skrbi in nasmešek na obraz, če nihče sposoben ne gre v
politiko in ko bodo volitve lahko samo izbiramo in ugibamo, kdo bo
naredil manj škode.
sporočil: 1.303
Kruta resnica. Racionalnih volivcev skoraj ni več. Uspejo tisti, ki
igrajo na čustva. Pri nas najbolje delujeta sovraštvo in
zavist.
Vse, kar spominja na boj proti pokvarjenim kapitalističnim izkoriščevalcem, ljudstvo navdušeno pozdravi.
Optimistično lahko upamo, da se nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha, za vsak slučaj pa je dobro pripraviti exit strategijo.
Vse, kar spominja na boj proti pokvarjenim kapitalističnim izkoriščevalcem, ljudstvo navdušeno pozdravi.
Optimistično lahko upamo, da se nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha, za vsak slučaj pa je dobro pripraviti exit strategijo.
sporočil: 4
Populistične proizvajalce kaosa lahko najbolje razoroži humor. To
je vaš zapis in če ga kateri dela ga to delajo taki novinarji kot
ste v vaši hiši. Sem rojen v času kumunizma in nikoli nismo imeli
problem praznovati božiča. Kako se mi zdijo kot da so članki
napisani (Ruska umešavanja in financeranje v razkol držav itd..) po
komandi Rusov.
sporočil: 6.358
Ko teleprompter crkne, ti znaš pa govor na pamet in ti ga ni
problem povedati iz glave. Jaz temu ne bi rekel kaos. Gre za
evidentna in dokazljiva dejstva, ki jih ni težko prezentirati, z
aplavzom pa jih potrdi tudi navdušena dvorana. Torej:
"Eko sistem za upravljanje z vodami je pripravljen, da se lahko mi vanj vključmo. Cel svet čaka, kdaj bo naša tovarna umetne intelihence začela obdelovat satelitske posnetke, da bomo lahko upravljali z vodami in da bomo lahko pomahali, v resnic, celemu svetu (govornika prekine množičen aplavz v dvorani). Ja in prvi dve leti so se temu, sploh v parlamentu, uni malo, kdorkoli že, posmehovali. Zdej so utihnli. Svet se niti za sekundo ni posmehoval tem načrtom. Svet čaka kdaj jih bomo uresničli, da bodo lahko tudi oni imeli koristi od našeha znanja."
"Eko sistem za upravljanje z vodami je pripravljen, da se lahko mi vanj vključmo. Cel svet čaka, kdaj bo naša tovarna umetne intelihence začela obdelovat satelitske posnetke, da bomo lahko upravljali z vodami in da bomo lahko pomahali, v resnic, celemu svetu (govornika prekine množičen aplavz v dvorani). Ja in prvi dve leti so se temu, sploh v parlamentu, uni malo, kdorkoli že, posmehovali. Zdej so utihnli. Svet se niti za sekundo ni posmehoval tem načrtom. Svet čaka kdaj jih bomo uresničli, da bodo lahko tudi oni imeli koristi od našeha znanja."
sporočil: 3.033
[mimoidoci]
Ko teleprompter crkne, ti znaš pa govor na pamet in ti ga ni problem povedati iz glave. Jaz temu ne bi rekel kaos. Gre za evidentna in dokazljiva dejstva, ki jih ni težko prezentirati, z aplavzom pa jih potrdi tudi navdušena dvorana. Torej:
Mislim, da Avbelj ni imel tega v mislih.
Temvec zaganjanje zdaj v eno smer, zdaj v drugo brez razmisleka ali analize.
Pri trumpu npr carine, pri nas razni zakoni, ko golob nekaj navrze in se potlej vsi lotijo tega.
To je zelo konfuzno za ljudi pod njim, ki morajo neko njegovo kaprico udejanjit in potlej ponavadi pade.
V podjetju to nemara se gre, ampak tam se gre ponavadi za nišo,pri golobu ekektrika , pri trumpu nepremicne.
Pustimo ob strani kdo je bil bolj priviligiran .
Pri drzavi pa to sproza nered .
In avbelj tule ne pise o zdravi pameti, ce ga prav razumem.
Drugace pa popolni kaos, anarhija je tisti sistem h katerem naj bi tezili, ki pa je bolj na drugi strani premice, kot se gresta tadva.
sporočil: 32.894
[]... ja, tako je že stoletja z dvema večjima izjemama v prejšnjem stoletju, in sicer prvo med leti 1914 in 1918, drugo pa med leti 1939 in 1945 ... khmm, tretja pa itak že teče, ampak se noben zgodovinar še ni spomnil, da bi jo poimenoval s pravim imenom ...
Voditelji, ki se kaotično obnašajo, delajo zmedo. Vendar na splošno v družbi ne vidimo kaosa. Vidimo boj za lastni blagor, generalno pa EU (velika sredina v kateri živimo) niha v vizijah, predvsem pa je javni sektor v rokah manipulantov.
Torej gledamo lahko igro manipulantov, ki jim blagor ljudi ni mar, gre za lastno pozicijo moči in grabljenje denarja. A da se pomirimo, tako je že stoletja.
So ljudje, ki želijo preživeti in so redki ljudje, ki si nakopičijo neko moč in manipulirajo z okolico. Ko dosežejo neko stopnjo (navidezne) moči, jo poskušajo na vse načine zadržati.
Seveda nepismenost ljudi je ključna, kot tudi je ključno, da ljudi, ki nekaj vedo, držiš v negotovosti, ker obstaja poplava različnih info in potem ne morejo priti do nekega pametnega zaključka.
Le izurjeni manipulanti in redki pravi intelektualci se znajdejo v poplavi informacij dandanes.
Komu pa bo AI zares služila, bomo še videli, ampak njen razvoj in prihvatiziranje bo spodbujalo mnoge polemike, pravne pa zagotovo. AI bo ogromna prelomnica na vseh področjih življenja človeka. In ljudje bodo pokazali svoj jaz... ali pa ne bodo in bomo še bolj v rokah manipulantov. Vsekakor burna prihodnost naš čaka.
sporočil: 1.303
[odvisnik]Veliko marksistov je izreklo veliko bedastih izjav. Brecht pri tem ne izstopa.
Baje je Brecht dejal, "bolje novo in slabo, kot staro in dobro."
sporočil: 6.358
[odvisnik]
Baje je Brecht dejal, "bolje novo in slabo, kot staro in dobro."
Tu je verjetno govoril o vinu.
[FjodorKirilovic]Vceraj je bilo nekaj o njem na radio prvi.
> [odvisnik]
> Baje je Brecht dejal, "bolje novo in slabo, kot staro in dobro."
Veliko marksistov je izreklo veliko bedastih izjav. Brecht pri tem ne izstopa.
Mislim, da ima ta izjava malo sirsi kontekst .
Po moje je vredna razmisleka. ;)
[mimoidoci]Mozno.
> [odvisnik]
> Baje je Brecht dejal, "bolje novo in slabo, kot staro in dobro."
Tu je verjetno govoril o vinu.
Ceprav pri vinu bi raje ostal pri dobrem ;).
Strani: 1