Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Vas skrbi, kako druga podjetja uvajajo UI? Večinoma gre za meglo
Strani: 1
sporočil: 474
UI je trenutno velik balon.
Vendar obstaja spet velika verjetnost, da jo bodo ljudje in podjetja dolgoročno podcenjevale.
Isto kot .com balon 25 let nazaj. Danes je pa skoraj vse .com
Vendar obstaja spet velika verjetnost, da jo bodo ljudje in podjetja dolgoročno podcenjevale.
Isto kot .com balon 25 let nazaj. Danes je pa skoraj vse .com
sporočil: 76
Mogoče je balon, ampak tehnologija je legit. Zase lahko rečem, da
sem en kup procesov pospešil in je občutek kot, da imam četico
junior copywriterjev, pravnikov, deloma tudi programerjev, predvsem
pa researcherjev in pomočnikov pri opravljanju specifičnih
taskov.
Sigurno ni pri vseh poklicih enako, ampak kot nekdo, ki se ukvarja z načrtovanjem digitalnih produktov lahko rečem, da določene stvari naredim v veliko krajšem času, kot prej -- v vseh fazah. Od pisanja ponudb, izvajanja raziskav, generiranja predlogov oz. hipotez na osnovi vhodnih podatkov (ideacija), seveda tudi pri izdelavi raznih prototipov za testiranje konceptov in procesiranju raznih podatkov iz 'podatkovnih povratnih zank'.
Da ne omenjam, da lahko sam izvedem taske za katere sem v preteklosti moral najemat razne strokovnjake (kar ne pomeni, da teh strokovnjakov ne rabim več, ampak da jih povabim v proces kasneje oz. za zahtevnejše probleme -- kar zopet viša dodano vrednost).
Kar se mene tiče si že zdej ne predstavljam več svojega posla brez AI.
Sigurno ni pri vseh poklicih enako, ampak kot nekdo, ki se ukvarja z načrtovanjem digitalnih produktov lahko rečem, da določene stvari naredim v veliko krajšem času, kot prej -- v vseh fazah. Od pisanja ponudb, izvajanja raziskav, generiranja predlogov oz. hipotez na osnovi vhodnih podatkov (ideacija), seveda tudi pri izdelavi raznih prototipov za testiranje konceptov in procesiranju raznih podatkov iz 'podatkovnih povratnih zank'.
Da ne omenjam, da lahko sam izvedem taske za katere sem v preteklosti moral najemat razne strokovnjake (kar ne pomeni, da teh strokovnjakov ne rabim več, ampak da jih povabim v proces kasneje oz. za zahtevnejše probleme -- kar zopet viša dodano vrednost).
sporočil: 32.876
Zadnja sprememba: najobj 23.09.2025 16:04
[Zhe]... čuj, ljudje smo različni in posli so različni, tako da ti vsekakor verjamem, da si ti že zdaj ne predstavljaš več svojega posla brez AI ... no, problem pa je, da toti "že zdaj" ne bo trajal dolgo, ker z uporabo AI po liniji najmanjšega napora zdaj mularija - res me zanima, na osnovi česa učitelji ocenjujejo znanje - sama ne razmišlja nič in se ne (na)uči nič, tako da odrasla ne bo razumela niti znala narediti nič ... khmm, in potem tebi podobnih z razumevanjem posla in znanjem uporabe AI preprosto ne bo in potem novega ne bo nič, če seveda AI sama ne bo rekla, kaj novega je dobro za ljudi in kaj ne ...
Mogoče je balon, ampak tehnologija je legit. Zase lahko rečem, da sem en kup procesov pospešil in je občutek kot, da imam četico junior copywriterjev, pravnikov, deloma tudi programerjev, predvsem pa researcherjev in pomočnikov pri opravljanju specifičnih taskov.
sporočil: 32.876
Zadnja sprememba: najobj 23.09.2025 16:16
[safr]... eh, slovenski mediji so napredni in za prevod angleške kratice AI uporabljajo AI ...
cel svet se ukvarja z AI, samo SLO mediji pišejo o user interface UI
Strani: 1