Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Koliko davkov plačujemo zdaj in koliko smo jih pred Golobovo vlado
Strani: 1 2
sporočil: 1.669
[LjubiteljCO2]Plačujem, samo, da ne gledam tistega žalostnega frisa vodje opozicije in njegovih palčkov :)
Tole je direktna posldica volitev!
VOLILI STE; PLAČUJTE!
sporočil: 590
Neučinkovite, potratne javne inštitucije zmanjšujejo dobrobit za
državljane. Veliko teh davkov ponikne skozi komunistično korupcijo.
sporočil: 174
Zadnja sprememba: Erik9999 29.08.2025 07:49
Lepo nas je Golob prinesel naokoli in potegnil zraven še kompanjona
Šarca in Bratuškovo, čeprav smo na volitvah jasno povedali, da jih
nočemo več videti.Ta šola nas je drago stala in očitno je prav tako. V Slo imamo težavo ker vedno volimo karkoli, samo da ni Tomaž Majer, ki že toliko desetletij zastruplja Slovenijo, kjer ga je Rupel kot osebo svoj čas lepo opisal.
Upam, da se formira neka normalna desnica brez zastrupljujočih posameznikov, da se končno rešimo tega levega socializma.
sporočil: 136
Dr. Golob je pred volitvami obljubil višje davke. Bil je izvoljen.
Držal je obljubo in dvignil davke. Izjemno korektno. Slovenski
volilci pa smo pač kar smo. Bog pomagaj!
sporočil: 2.826
[XDONA1]Sam imam raje palčke kot norce.
> [LjubiteljCO2]
> Tole je direktna posldica volitev!
>
> VOLILI STE; PLAČUJTE!
Plačujem, samo, da ne gledam tistega žalostnega frisa vodje opozicije in njegovih palčkov :)
Je pa vsak svoje glave mesar ;).
Zanimiva mi je tale golobova poroka, ki se obeta.
Je to le njuna želja ali dejansko mislijo, da bo nekaj več glasov .
Čisto možno, da imajo prav, glede na slovensko volilno telo.
Včasih je bil najbolj "nor" Jelinčič , sedaj kar tekmujejo v tem segmentu levica, resnica, SNS, svoboda in sds se jim pa približujejo ;).
sporočil: 10
Popolnoma se strinjam.
Davki niso problem, dokler se porabijo za dobrobit državljanov.
Priznati je treba, da se je obseg korupcije zmanjšal (spomnimo se afer v času prejšnje vlade), a bo treba še kaj postoriti, da korupcijo iskoreninimo.
Priznati je treba, da se je obseg korupcije zmanjšal (spomnimo se afer v času prejšnje vlade), a bo treba še kaj postoriti, da korupcijo iskoreninimo.
sporočil: 67
Sej finance, vi ste ga odkrito favorizirali. Mogoče se je pa narod
kaj naučil in bo rezultat temu podoben pomladi 2026.
sporočil: 89
Zadnja sprememba: FIN-510365 29.08.2025 08:50
[MF-220606]Ma kaj nakladaš, tolko korupcije kot je zdaj v tej vladi še ni bilo.
Popolnoma se strinjam.
Jaz sem osebno in direktno naletel na nekaj primerov pri delovanju v mojem poslu direktno.
Golob si je v tem mandatu nakradel nekaj 10 mio. denarja samo v svoj osebni žep.
sporočil: 4.815
Ajajaj, vsak dan o davkih.
Bog ne daj, da bi zagovarjal davke, ker pa vsaj malo poznam makroekonomijo, občinske proračune, spremljam kaj se dogaja v državni upravi, pa se čudim, da davki še niso višji.
Naša majhna državica ogromno stane.
Bog ne daj, da bi zagovarjal davke, ker pa vsaj malo poznam makroekonomijo, občinske proračune, spremljam kaj se dogaja v državni upravi, pa se čudim, da davki še niso višji.
Naša majhna državica ogromno stane.
sporočil: 6.321
Zadnja sprememba: mimoidoci 29.08.2025 09:36
[XDONA1]
Plačujem, samo, da ne gledam tistega žalostnega frisa vodje opozicije in njegovih palčkov :)
Kakšna požrtvovalnost. Morda ti uspe celo umreti na hodniku urgence.
sporočil: 1.824
Povprečni Slovenec je zdaj ob 300 evrov neto plače na letoTorej ima 240 večj neto plače letno, ker ne plačuje več dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ki bi ga stal 540 evrov na leto.
sporočil: 1.289
[MF-220606]Uau! Da "iskoreninimo" korupcijo, bo treba več aktivnih državljanov s tromestnim IQ in manj ovc.
Ne bo bolje, dokler levi volivci (60% slovenskega volilnega telesa) ne opazijo zadev kot so last-minute nakup sodne palače, 13.000 računalnikov v skladišču, milijonske nagrade v državni firmi, brezplačno dopustovanje pri poslovnežu in nadzorniku celjske bolnišnice, posel za ljubimca predsednice parlamenta, ukradena identiteta v Romuniji...
Levi protagonisti korupcije so bistveno bolje povezani s policijo, sodstvom, KPK, glavnimi mediji, vodstvi državnih in paradržavnimi organizacij itn. Zato imajo a) več priložnosti za korupcijske posle in b) več možnosti, da ti posli ostanejo skriti.
sporočil: 1.824
Ni odveč povedati, da se ime avtorja Uroš Maučec poojavlja v
medijih kot mariborinfo, ljubljanainfo, ptujinfo,... za katere je
znano, da spadajo v Janševe tovarne laži.
[mimoidoci]Ne boj se, v vsakem primeru pa to ni odvisno od holobov ali palčkov. Oboji mešajo drek.
> [XDONA1]
>
> Plačujem, samo, da ne gledam tistega žalostnega frisa vodje opozicije in njegovih palčkov :)
Kakšna požrtvovalnost. Morda ti uspe celo umreti na hodniku urgence.
sporočil: 52
[trocki]Kolega, brez zamere, ampak zdaj greš pa na ignore, ker takšnih neumnosti pa ne mislim brati.
> Povprečni Slovenec je zdaj ob 300 evrov neto plače na leto
Torej ima 240 večj neto plače letno, ker ne plačuje več dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ki bi ga stal 540 evrov na leto.
.
Še naprej veliko uspeha želim.
sporočil: 648
[XDONA1]Problem je, da levnuharje ki so (ki ste? :)) prisesani na državne jasli, malo prispevate k temu izplenu.
> [LjubiteljCO2]
> Tole je direktna posldica volitev!
>
> VOLILI STE; PLAČUJTE!
Meni je čisto vseeno, kakšen fris ima vrhovni vodja Slovenije, pomembno mi je, koliko mene in ostale "ustvarjalne" to stane :)).
Fris vrhovnega voditelja je pomemben le za ljubitelje in ljubiteljice nutrij :)).
[]No, v tem se pa močno motiš. Meni je poleg tega pomembno tudi, kako državo predstavlja v javnosti (še pomnite tovariši čestitke slovenskemu zetu on napadu na Kapitol) in kako kulturno komunicira z deležniki. PM je zgled vsem ostalim prebivalcem, vsaj naj bi bil. Žaljenje in pluvanje po drugače mislečih ne odtehta teh 100€.
> [XDONA1]
> > [LjubiteljCO2]
> > Tole je direktna posldica volitev!
> >
> > VOLILI STE; PLAČUJTE!
>
> Plačujem, samo, da ne gledam tistega žalostnega frisa vodje opozicije in njegovih palčkov :)
Problem je, da levnuharje ki so (ki ste? :)) prisesani na državne jasli, malo prispevate k temu izplenu.
Meni je čisto vseeno, kakšen fris ima vrhovni vodja Slovenije, pomembno mi je, koliko mene in ostale "ustvarjalne" to stane :)).
Fris vrhovnega voditelja je pomemben le za ljubitelje in ljubiteljice nutrij :)).
Sicer se pa nisi mogel bolj zmotiti, nisem ne levak, niti ne prisesan na državne jasli. Vse kar dobim, zaslužimo na trgu.
sporočil: 7.182
Tekst je preveč pomanjkljiv, da bi bil verodostojen, s tendenco
politične agitacije. Vsak konto ima debetno in kreditno stran ali
za nefinančnike po domače od kod denar pride in kam denar gre. V
tem tekstu je praktično opisana samo stran od kod denar pride,
torej debetna stran davčnih prihodkov države. O davčnih odhodkih
avtor ne piše skoraj nič, še tisto kar piše pa piše zelo
tendenciozno in pavšalno ampak o tem kasneje.
Metodologija teksta je smešna in zavajujoča hkrati, ker avtor opisuje sam tiste dele, ki se ujemajo z njegovo ideološko politično agendo ne pa celoto. Največje zavajanje je pri navedbah avtorja kjer uporablja otroke kot merilo. Kdor ima v Sloveniji dva ali več otrok ga otroci praktično ne koštajo nič. Preko sistema bresplačne zdravstvene oskrbe, sibolične cene vrtcov, simbolične cene uporabnine učnega gradiva v osnovnih šolah in visokih davčnih olajšav ( dohodnina, otroški dodatek; ki se proporcionalno povečujeta z številom otrok v družini). Večina naštetega je v Avstriji za otroke plačljivo po komercialnih cenah, v Sloveniji pa se vse zgoraj našteto plačuje iz pobranih davkov.
Pri dohodnini avtor zamolči podatek, da se je glavarina, ki jo prejemajo občine, v zadnjih 10 letih praktično podvojila.
Metodologija teksta je smešna in zavajujoča hkrati, ker avtor opisuje sam tiste dele, ki se ujemajo z njegovo ideološko politično agendo ne pa celoto. Največje zavajanje je pri navedbah avtorja kjer uporablja otroke kot merilo. Kdor ima v Sloveniji dva ali več otrok ga otroci praktično ne koštajo nič. Preko sistema bresplačne zdravstvene oskrbe, sibolične cene vrtcov, simbolične cene uporabnine učnega gradiva v osnovnih šolah in visokih davčnih olajšav ( dohodnina, otroški dodatek; ki se proporcionalno povečujeta z številom otrok v družini). Večina naštetega je v Avstriji za otroke plačljivo po komercialnih cenah, v Sloveniji pa se vse zgoraj našteto plačuje iz pobranih davkov.
Pri dohodnini avtor zamolči podatek, da se je glavarina, ki jo prejemajo občine, v zadnjih 10 letih praktično podvojila.
Zadnja sprememba: mimoidoci 29.08.2025 12:28
[XDONA1]
> [mimoidoci]
> > [XDONA1]
> >
> > Plačujem, samo, da ne gledam tistega žalostnega frisa vodje opozicije in njegovih palčkov :)
>
>
> Kakšna požrtvovalnost. Morda ti uspe celo umreti na hodniku urgence.
Ne boj se, v vsakem primeru pa to ni odvisno od holobov ali palčkov. Oboji mešajo drek.
Ne gre za holobe ali palčke ampak za tvoj intelektualni domet.
Hvala, jaz do tebe ne bom tako žaljiv, ker te ne poznam. Tako, kot
tudi ti mene ne, zato so tvoje sodbe precej mimo.
sporočil: 2.826
[mimoidoci]To je res.
> [XDONA1]
> > [mimoidoci]
> > > [XDONA1]
> > >
> > > Plačujem, samo, da ne gledam tistega žalostnega frisa vodje opozicije in njegovih palčkov :)
> >
> >
> > Kakšna požrtvovalnost. Morda ti uspe celo umreti na hodniku urgence.
>
> Ne boj se, v vsakem primeru pa to ni odvisno od holobov ali palčkov. Oboji mešajo drek.
Ne gre za holobe ali palčke ampak za tvoj intelektualni domet.
A problem je visoko nastavljena lestvica ;)
V razvitem svetu rabijo le intelekt, domet pa potlej uravnavajo.
Pri nas pa intelekt več ali manj služi streljanju kozlov.
Seveda je tudi res, da smo pri nas opisovali krajino v Angliji pa temelje fizike istočasno.
Čeprav je tega več kot 300let se to ne izravna ravno hitro.
sporočil: 435
Finance, odprite ta članek za vse, mi pa ga bomo razširjali. Naj
čim več ljudi prebere te podatke in mogoče tu pa tam kateremu
klinke kaj v glavi
Zadnja sprememba: mimoidoci 29.08.2025 15:31
[XDONA1]
Hvala, jaz do tebe ne bom tako žaljiv, ker te ne poznam. Tako, kot tudi ti mene ne, zato so tvoje sodbe precej mimo.
To, da si v tem threadu pokazal svoj intelektualni domet, ne more biti ravno žaljivka, saj taka izjava ne prejudicira niti tvoje pameti, niti tvoje neumnosti.
Razkriva te "samoprijava", da raje plačuješ, samo da ne gledaš žalostnega frisa šefa opozicije in njegovih palčkov. Če imaš ženo in če oba prejemata približno povprečen bruto, sta se skupaj v družinskem budgetu (po navedbah v članku) odpovedala cca 7.200 evrom v treh letih. Je to torej bolj racionalen ali čustven ukrep? Moje mnenje je, da je čustven in da si za zadovoljstvo svojega čustvenega stanja pripravljen ravnati neracionalno in neekonomsko. Moja predznost torej sega natanko do vprašanja, kje je meja takih čustvenih reakcij. Če prejemata z ženo npr. dvojni bruto, sta se v treh letih odpovedala cca 10.400 evrom (tudi navedba iz članka). Do kam torej sega ta požrtvovalnost - do smrti na hodniku urgence zaradi uspešne zdravstvene reforme?
Trdim, da so tvoji žalostni frisi in palčki (ki jih prav tako kot mene tudi ne poznaš) hujša žaljivka od mojega razmisleka o prisebnosti tvojih odločitev ter z njimi povezanega racia (ajd reciva mu tudi intelekt). No in tako potem ocenim domet intelekta v poplavi čustev. In tudi vsak bralec nato lahko presodi po svoje, hehe.
[mimoidoci]Saj pravim, da me ne poznaš. Ti predpostavljaš, da je vsako živo bitje ekonomske narave po defaultu, jaz pa pravim oz mislim, da ne. Čustva so velik del življenja, ljudje pač nismo racionalni in se tudi ne odločamo samo na podlagi tega (zato pa imaš morje različnih avtomobilskih znamk in modelov). Soditi intelektualni domet po racionalnosti obnašanja je kot soditi o velikosti onega, po velikosti osebe.
> [XDONA1]
> Hvala, jaz do tebe ne bom tako žaljiv, ker te ne poznam. Tako, kot tudi ti mene ne, zato so tvoje sodbe precej mimo.
To, da si v tem threadu pokazal svoj intelektualni domet, ne more biti ravno žaljivka, saj taka izjava ne prejudicira niti tvoje pameti, niti tvoje neumnosti.
Razkriva te "samoprijava", da raje plačuješ, samo da ne gledaš žalostnega frisa šefa opozicije in njegovih palčkov. Če imaš ženo in če oba prejemata približno povprečen bruto, sta se skupaj v družinskem budgetu (po navedbah v članku) odpovedala cca 7.200 evrom v treh letih. Je to torej bolj racionalen ali čustven ukrep? Moje mnenje je, da je čustven in da si za zadovoljstvo svojega čustvenega stanja pripravljen ravnati neracionalno in neekonomsko. Moja predznost torej sega natanko do vprašanja, kje je meja takih čustvenih reakcij. Če prejemata z ženo npr. dvojni bruto, sta se v treh letih odpovedala cca 10.400 evrom (tudi navedba iz članka). Do kam torej sega ta požrtvovalnost - do smrti na hodniku urgence zaradi uspešne zdravstvene reforme?
Trdim, da so tvoji žalostni frisi in palčki (ki jih prav tako kot mene tudi ne poznaš) hujša žaljivka od mojega razmisleka o prisebnosti tvojih odločitev ter z njimi povezanega racia (ajd reciva mu tudi intelekt). No in tako potem ocenim domet intelekta v poplavi čustev. In tudi vsak bralec nato lahko presodi po svoje, hehe.
Sicer pa tudi mislim, da je bil tisti predvolilni bonbonček, ki so nam ga dali 3 mesece pred volitvami le bonbonček in z veliko mero gotovosti tudi trdim, da bi imeli danes dohtarji vsaj tako velike, če ne še večje plače. Javni sektor pa raste konstantno, ne glede na to, kdo je gor. In če ti je matematika domača, in veš, da denar ne pride iz neba, bi nas prej ali slej to tudi koštalo v obliki novih davkov.
Meni se pač zdi naša desnica, ki med drugim to niti ni, čustveno na stopnji adolescenta. Kako naj si drugače razlagam užaljenost, ostre odzive, žaljenje drugače mislečih in istospolnih, poveličevanje izraela, trumpa, orbana..... daj mi prosim razloži. Pazi, ti, ki si tako občutljiv na intelekt oz pomanjkanje tega, od tebe bi pač pričakoval, da to prepoznaš. Razen, če si pač človek razuma, ti denar pomeni več kot dostojnost in človečnost in te pač te zgoraj omenjena zadeve ne ganejo. Sori, mene pa. To je to, petek je, zato lahko za danes zaključiva :)
ps: spomnil se boš tudi, da je baje desni Šircelj sprejel koliko, 47% obdavčitev dobička iz špekulativnih naložb?
[XDONA1]
> [mimoidoci]
> > [XDONA1]
> > Hvala, jaz do tebe ne bom tako žaljiv, ker te ne poznam. Tako, kot tudi ti mene ne, zato so tvoje sodbe precej mimo.
>
>
> To, da si v tem threadu pokazal svoj intelektualni domet, ne more biti ravno žaljivka, saj taka izjava ne prejudicira niti tvoje pameti, niti tvoje neumnosti.
>
> Razkriva te "samoprijava", da raje plačuješ, samo da ne gledaš žalostnega frisa šefa opozicije in njegovih palčkov. Če imaš ženo in če oba prejemata približno povprečen bruto, sta se skupaj v družinskem budgetu (po navedbah v članku) odpovedala cca 7.200 evrom v treh letih. Je to torej bolj racionalen ali čustven ukrep? Moje mnenje je, da je čustven in da si za zadovoljstvo svojega čustvenega stanja pripravljen ravnati neracionalno in neekonomsko. Moja predznost torej sega natanko do vprašanja, kje je meja takih čustvenih reakcij. Če prejemata z ženo npr. dvojni bruto, sta se v treh letih odpovedala cca 10.400 evrom (tudi navedba iz članka). Do kam torej sega ta požrtvovalnost - do smrti na hodniku urgence zaradi uspešne zdravstvene reforme?
>
> Trdim, da so tvoji žalostni frisi in palčki (ki jih prav tako kot mene tudi ne poznaš) hujša žaljivka od mojega razmisleka o prisebnosti tvojih odločitev ter z njimi povezanega racia (ajd reciva mu tudi intelekt). No in tako potem ocenim domet intelekta v poplavi čustev. In tudi vsak bralec nato lahko presodi po svoje, hehe.
Saj pravim, da me ne poznaš. Ti predpostavljaš, da je vsako živo bitje ekonomske narave po defaultu, jaz pa pravim oz mislim, da ne. Čustva so velik del življenja, ljudje pač nismo racionalni in se tudi ne odločamo samo na podlagi tega (zato pa imaš morje različnih avtomobilskih znamk in modelov). Soditi intelektualni domet po racionalnosti obnašanja je kot soditi o velikosti onega, po velikosti osebe.
Sicer pa tudi mislim, da je bil tisti predvolilni bonbonček, ki so nam ga dali 3 mesece pred volitvami le bonbonček in z veliko mero gotovosti tudi trdim, da bi imeli danes dohtarji vsaj tako velike, če ne še večje plače. Javni sektor pa raste konstantno, ne glede na to, kdo je gor. In če ti je matematika domača, in veš, da denar ne pride iz neba, bi nas prej ali slej to tudi koštalo v obliki novih davkov.
Meni se pač zdi naša desnica, ki med drugim to niti ni, čustveno na stopnji adolescenta. Kako naj si drugače razlagam užaljenost, ostre odzive, žaljenje drugače mislečih in istospolnih, poveličevanje izraela, trumpa, orbana..... daj mi prosim razloži. Pazi, ti, ki si tako občutljiv na intelekt oz pomanjkanje tega, od tebe bi pač pričakoval, da to prepoznaš. Razen, če si pač človek razuma, ti denar pomeni več kot dostojnost in človečnost in te pač te zgoraj omenjena zadeve ne ganejo. Sori, mene pa. To je to, petek je, zato lahko za danes zaključiva :)
ps: spomnil se boš tudi, da je baje desni Šircelj sprejel koliko, 47% obdavčitev dobička iz špekulativnih naložb?
Joj kakšen flanc no. In notri spet litanije, da naj bi levičarji stvari razumeli bolje in bili bolj dostojni in človečni. Za božjo voljo no, nasproti naše levice nihče ne potrebuje desnice. Nasprotje naše levice je predvsem zdrava pamet. Ta je njen največji sovražnik. Kako da to ni že enkrat jasno???
Dokaz: Poglej o družinskem proračunu sva govorila. V družinskem krogu smo vendarle vsi komunisti. Vsakemu od družinskih članov gre po njegovih potrebah. Vsaj pri meni in pri mojih otrocih doma je tako. Tu ne potrebujeva nobenega politiziranja. Gre za denar, ki ga ti in oni blesan trocki raje vržeta stran zaradi nekih žalostnih fac in nekih palčkov iz opozicije. Vajina argumentacija za stran metanje denarja je pa povsem ideološka. In ideologija se fura na čustva.
A razumeš končno, da jaz, ki sem v svojem gospodinjstvu komunist in dajem vsakemu po svojih potrebah ne razumem vas idiotov, ki se samo-deklarirate za levičarje in vam čustva sekajo vun iz razuma tako hudo, da povsem neracionalno razlagate metanje družinskega budgeta v smeti.
sporočil: 7.182
Ravno nasprotno. Tekst avtorja je takšna šlamastika, da je sramota,
da je sploh objavljen na portalu kot so Finance.
Strani: 1 2