Strani: 1

velikipok sporočil: 1.431
[#3066517] 11:38
Odgovori   +    3
Res so pravljičarji v Bruslju. Sem prepričan, da bo z naslednjo vlado, če bo desna, pa ravno obratno. Ob nespremenjenih vhodnih podatkih.

Iz lastnih izkušenj: sam sem že od 2009 svaljkam po sodiščih in se branim pred nebulozami, vedno kot pomočnik glavnega obtoženca, ki jih lahko sestavi le bolan policijsko-tožilski um. Glavni obtoženci so se seveda menjali iz kejsa v kejs. Vse kejse do sedaj je SDT izgubilo. Trenutni in zadnji meni znani kejs so začeli proti meni kot pomočniku pri KD po 17. letih od samega "KD"!? Brez kakršnega predhodnega obvestila oz. obiska organiv ali zaslišanj. Kar naenkrat dobiš obvestilo s priloženo knjigo pravljic SDT.
Oni relativnega zastaralnega roka ne je..jo. Iz petnih žil potegnejo luknjav judikat, ki jim to svinjarijo pokrije. Seveda kadar je cilj mrcvarjenje določenih ljudi, v našem kejsu in predhodnih sem (bil) kolateralna škoda glavnemu obtožencu, ki je nekomu trn v peti. Če ni kolateralca, ni kejsa, če ni kejsa, ne morejo loviti čarovnic...
Seveda pa kejs najprej pompozno najavijo v medijih. Pač v starem preizkušenem partijskem stilu: kradli so, zraven visoke izmišljene cifre in osebe z imeni in priimki in fotogeafijami. In, ko si oproščen, nikjer objave, nobenega opravičila in sramotno nadomestilo zgolj najcenejšega prevoza na obravnave, ki dejansko sploh ni izvedljiv. Nobenega povračila dejanske materialne, kaj šele nematerialne škode. Tega naša zakonodaja ne pozna. Rečejo zgolj, kaj se buniš, pravosodje vendar deluje...
Kaj pa uničen ugled in kariera, nezmožnost resnega dela zaradi izmišljenih postopkov, dejanski materialni stroški (odvetniki, prevozi na obravnave...)?

Upam, da bo vsaj absolutni zastaralni rok v tej vukojebini zdržal... Res smo banana država.

Na lastni koži opažam, da je sodišče (v LJ!) z leta v leto bolj dezorganizirano in nespoštljivo do strank v postopku, razen do tožilcev (nepravilni sklici obravnav, napihovanje sodnic na obravnavah, čudni zaključki oz. upoštevanje zgolj dejstev, ki obremenjujejo, v izrekih se niti ne omenja dokazov, ki so v prid obtoženim, kot da jih ni...).

Ena malenkost, ki pa kaže razkroj tudi navzven, pa čeprav zgolj miselni in moralni; če so se pred 15. leti še vsaj s haljami navzven trudili kazati resnost, organiziranost in spoštovanje institucije, danes sodnice kar v kajbojkah, dekoltirane in flower-power majčkah in v "šlapnih" vodijo postopke.
kzupanc sporočil: 10.663
[#3066530] 16:14
Odgovori   +    1
Se strinjam. Evropska komisija je res brezzobi sanjajoči tiger.

Strani: 1