Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Zagreb postaja borzno središče regije
Strani: 1
sporočil: 1.494
Žalostno! Vse te male borzice mini balkanskih državic so bistveno
predragi dinozavri.
In zdaj bodo še na slovenski finančni industriji parazitirali hrvaški tajkuni kot že itak npr. na slovenski živilski industriji.
Po mojem mnenju pa bi itak vse borze v Srednji Evropi morale postati zgolj podružnice frankfurtske. To bi pomenilo bistveno nižje stroške in bi bilo najboljše tako za vlagatelje kot tudi za slovenske blue chipe.
In zdaj bodo še na slovenski finančni industriji parazitirali hrvaški tajkuni kot že itak npr. na slovenski živilski industriji.
Po mojem mnenju pa bi itak vse borze v Srednji Evropi morale postati zgolj podružnice frankfurtske. To bi pomenilo bistveno nižje stroške in bi bilo najboljše tako za vlagatelje kot tudi za slovenske blue chipe.
sporočil: 2.079
Zadnja sprememba: Brane 20.06.2025 15:52
[GV-1113]Ti si malo za časom, v letu 2008 smo prodali LJSE Dunajski borzi in potem dobili frankfurtski trgovalni sistem Xetra. Dunajska Borza je v nekaj letih ugotovila, da slovenski politiki niso naklonjeni trgom kapitala in Ljse prodala hrvatom.
Žalostno! Vse te male borzice mini balkanskih državic so bistveno predragi dinozavri.
Tako da Frankfurt nima niti najmanjšega interesa za take tržnice.
Poleg tega pa tudi to združevanja ne bo imelo velikega smisla, saj je letni promet Bitstampa, ki je vsaj lokacijsko in operativno delno še vedno v Sloveniji, 150 krat večji od prometa Ljubljanske borze. Borze pa živijo od prometa.
Nisam šel seštevati, ampak zdi se mi verjetno, da bo ta konglomerat, če bo sploh kdaj uspel, precej manjši od Bitstampa.
Parodija pa je, da je bila v začetku devetdesetih dokler jo je vodil Veselinović, Ljubljanska jedro in vodilna v tem okrožju (prvo elektronsko trgovanje in prvi elektronski KDD v tej regiji). Zakaj pa ni ohranila vodilne vloge pa se obrnite na prof. Mramorja
Strani: 1