Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Slovenski šport v vzponu, hrvaški stagnira
Strani: 1
sporočil: 8.615
Športni klubi in panožne zveze morajo dobiti na vodstvene položaje
ljudi z izkušnjami iz gospodarstva, potem se da kaj narediti
dolgoročno in biti v koraku s časom. Ogromno je prostovoljstva pri
delu v športu in to je danes v Sloveniji ali na Hrvaškem dojeto še
(zmeraj) kot izguba časa, na Zahodu pa vedo, da ni temu tako.
Delo v športu mora biti dojeto kot častno opravilo. Družba mora to razumeti.
sporočil: 2.427
[]Gasilci delamo to že desetletja, resda pa je to domena bolj desno usmerjenih ljudi.
Športni klubi in panožne zveze morajo dobiti na vodstvene položaje ljudi z izkušnjami iz gospodarstva, potem se da kaj narediti dolgoročno in biti v koraku s časom. Ogromno je prostovoljstva pri delu v športu in to je danes v Sloveniji ali na Hrvaškem dojeto še (zmeraj) kot izguba časa, na Zahodu pa vedo, da ni temu tako.
Pri športu vsaj množično, pa je to bolj leva populacija.
Po moje je med gasilci velika večina apolitičnih, tako kot v
športu.
Po mojih izkušnjah je v športu več dela kot v prostovoljnem gasilstvu. Dogodkov je precej več in delo z otroki je stalno, članstvo pa se stalno spreminja. Potem so tu še razpisi, članarine, sponzorska sredstva (če so), delo s sponzorji, srečelovi, mediji... uspešno voditi en športni klub danes je že skoraj kot voditi podjetje.
Po mojih izkušnjah je v športu več dela kot v prostovoljnem gasilstvu. Dogodkov je precej več in delo z otroki je stalno, članstvo pa se stalno spreminja. Potem so tu še razpisi, članarine, sponzorska sredstva (če so), delo s sponzorji, srečelovi, mediji... uspešno voditi en športni klub danes je že skoraj kot voditi podjetje.
[]
Po moje je med gasilci velika večina apolitičnih, tako kot v športu.
Vsekakor je apoliticno, ker to mora bit.
Je pa nekje jasno kaj ljudje volijo in da je večina gasilstva na podeželju.
Vsekakor je dela več, vendar so lahko tudi nagrade višje, če pride do prodaj igralcev, če že govoriva o klubu kot o podjetju.
Plus seveda gasilstvo je zelo lokalna, vaška stvar in vecgeneracijska.
Šport pa bolj mladostniska stvar in širšega pomena.
Seveda je tudi vprašanje ali ima kak širši družbeni pomen se it neko drago špico, osvajati medalje na tekmovanjih ali je bolj pomemben zdrav duh v zdravem telesu.
Že vnaprej v športu odpadejo vsi,ki nimajo določenih predispozicij, nimajo dovolj denarnega zaledja itn
Gasilci pa poberejo vse.
Tako da športni klubi Vsekakor, a družbena odgovornost, sodelovanje se lahko gradi še kako drugače od humanitarnih društev, društev prijateljev mladine, tabornikov, skavtov itn.
Šport kot je danes v Sloveniji, mislim da je pri mladostnikih preveč profesionalen.
Kar sem slišal od kolegov je skoraj nuja 3 do 4 krat na teden trening plus tekmovanja.
Kar je npr tja do 16,17 leta za moje pojme čisto preveč.
Ok če ti je to edina okupacija ok in je infrastruktura blizu.
Sam s tem otroka komot narediš fah idiota.
Vsekakor bolje kot ležanje na kavču in igranje igric.
Sam menim, da je bolje da v tem obdobju otroka naučiš šivanja, uporabo ročnega orodja, varjenja, zaganja drv, kodiranja, risanja, kuhanja itn. dvakrat na teden pa se naj podruzi ob kakem športu.
Ampak ok ljudje smo si različni.
Vsekakor pa je Šport dober za tiste, ki se ga res želijo in za vse v nekih zmernih količinah.
sporočil: 32.686
[odvisnik]
> []
> Športni klubi in panožne zveze morajo dobiti na vodstvene položaje ljudi z izkušnjami iz gospodarstva, potem se da kaj narediti dolgoročno in biti v koraku s časom. Ogromno je prostovoljstva pri delu v športu in to je danes v Sloveniji ali na Hrvaškem dojeto še (zmeraj) kot izguba časa, na Zahodu pa vedo, da ni temu tako.
> Delo v športu mora biti dojeto kot častno opravilo. Družba mora to razumeti.
Gasilci delamo to že desetletja, resda pa je to domena bolj desno usmerjenih ljudi.... ja, in ker gasilci v tvoji vasi večinoma volijo SDS in NSi, so vsi gasilci v Sloveniji bolj desno usmerjeni ... eh, jebiga ...
Pri športu vsaj množično, pa je to bolj leva populacija.
Šport je nujen v mladih letih. Koliko bo kdo sčasoma treniral, je
pa stvar odločitev posameznika in njegove družine. Kasneje preide v
rekreacijo, to itak vemo.
95% klubov nima večjih komercialnih prihodkov, vendar dela v njem je dosti, že da preživi. Če pa ne preživi in zapre vrata, potem sploh je ponudba na mikrotrgu = 0. Zelo slaba izbira.
Pri gasilcih pa kapacitete so in bodo, te težke izbire ni biti ali ne biti, ni.
Več je treba vlagati v nekomercialni šport.
95% klubov nima večjih komercialnih prihodkov, vendar dela v njem je dosti, že da preživi. Če pa ne preživi in zapre vrata, potem sploh je ponudba na mikrotrgu = 0. Zelo slaba izbira.
[]
Šport je nujen v mladih letih. Koliko bo kdo sčasoma treniral, je pa stvar odločitev posameznika in njegove družine. Kasneje preide v rekreacijo, to itak vemo.
Po mojem mnenju je vsak šport, kjer so odzadaj tekmovanja izven šole npr tja do
17 leta lahko tudi napačna vzgoja otroka.
Saj ga učimo, da mora biti najboljši,najhitrejši itn. in da le to šteje.
Že v šoli je tega preveč.
Rabimo več povezovanja, skupnega dela, razumevanja med otroci, ne pa tekmovalnega individualizma.
In da je tudi poraz lahko zmaga.
Všeč mi je npr, da so zadnja leta bolj izpostavljeni para olimpijci npr, to kaže napredek mentalitete naroda.
Pa še kar se tiče gasilcev.
Ni tako enostavno biti ali ne biti.
Zakonodaja je tu jasna in ne bo presenečenje, če se bo kako društvo zaradi racionalizacije zaprlo.
Skoraj ziher pa se ne bo odprlo.
Npr rabiš min 12 ljudi, ki imajo za sabo cca 500 ur izobraževanja in potlej še opremo v vrednosti cca 50k, ki na 10 let zastara in je neuporabna.
Sedaj že par let nisem čisto na tekočem, so pa pred leti društva že dobivala inšpekcijske odločbe z obvestili za prenehanje dejavnosti, če ne odpravijo pomanjkljivosti.
S tem da so bila pregledana primarna društva, v manjših je problem z zagotavljanjem kadra in opreme v standardu z zakonodajo verjetno še večji.
Klubi imate tega mislim da dosti manj.
In menim, da bi morala bit večina klub nekje komercialnih oz s tem nekak povezanih.
Ker šport vsaj tekmovalni je posel.
Drugo pa je rekreacija, ki se jo fura za zraven.
Po moje so največji problemi v vseh drustvih,klubih egi, ponosi posameznikov.
Vsaj kar sem sam imel priložnost videt.
Denar je problem, a po moje ne primaren.
Ta se vedno najde, če so ljudje na mestu.
Hitro pa pride do netransparentnosti in dvomljivih investicij, porabe.
Tule so npr v lokalnem klubu čedalje bolj naklonjeni tujim igralcem v želji po uspehu v ligi,kar je po moje čisto zgrešeno.
Zakonodaja je tu jasna in ne bo presenečenje, če se bo kako društvo zaradi racionalizacije zaprlo.
Npr rabiš min 12 ljudi, ki imajo za sabo cca 500 ur izobraževanja in potlej še opremo v vrednosti cca 50k, ki na 10 let zastara in je neuporabna.
Sedaj že par let nisem čisto na tekočem, so pa pred leti društva že dobivala inšpekcijske odločbe z obvestili za prenehanje dejavnosti, če ne odpravijo pomanjkljivosti.
S tem da so bila pregledana primarna društva, v manjših je problem z zagotavljanjem kadra in opreme v standardu z zakonodajo verjetno še večji.
In menim, da bi morala bit večina klub nekje komercialnih oz s tem nekak povezanih.
Tule so npr v lokalnem klubu čedalje bolj naklonjeni tujim igralcem v želji po uspehu v ligi,kar je po moje čisto zgrešeno.
sporočil: 32.686
Zadnja sprememba: najobj 02.06.2025 13:59
[odvisnik]... evo, in kako naj jaz danes še vedno navijam za Maribor www.flashscore.si/te...ka/postavi , kjer z lastnikom kluba iz Turčije v ekipi 11 igralcev igrata 2 (dva) Slovenca in je 11 igralcev - poglej zastave poleg njihovih imen - iz 10 (deset) različnih držav ...
Pa še kar se tiče gasilcev.
Vidim, da o športu v Sloveniji sila malo veš, pa kar čebljaš še in
še. Bolje, da ne več.
[]To ni ravno v ponos wanabee športnemu zanesenjaku.
Vidim, da o športu v Sloveniji sila malo veš, pa kar čebljaš še in še. Bolje, da ne več.
O športu pač vem toliko kot izvem "na trgu"
Tvoj odgovor mi le še naprej potrjuje, da je na tem področju precej megle.
[najobj]
> [odvisnik]
> Pa še kar se tiče gasilcev.
> Ni tako enostavno biti ali ne biti.
> Zakonodaja je tu jasna in ne bo presenečenje, če se bo kako društvo zaradi racionalizacije zaprlo.
> Skoraj ziher pa se ne bo odprlo.
> Npr rabiš min 12 ljudi, ki imajo za sabo cca 500 ur izobraževanja in potlej še opremo v vrednosti cca 50k, ki na 10 let zastara in je neuporabna.
>
> Sedaj že par let nisem čisto na tekočem, so pa pred leti društva že dobivala inšpekcijske odločbe z obvestili za prenehanje dejavnosti, če ne odpravijo pomanjkljivosti.
> S tem da so bila pregledana primarna društva, v manjših je problem z zagotavljanjem kadra in opreme v standardu z zakonodajo verjetno še večji.
>
> Klubi imate tega mislim da dosti manj.
> In menim, da bi morala bit večina klub nekje komercialnih oz s tem nekak povezanih.
> Ker šport vsaj tekmovalni je posel.
> Drugo pa je rekreacija, ki se jo fura za zraven.
>
> Po moje so največji problemi v vseh drustvih,klubih egi, ponosi posameznikov.
>
> Vsaj kar sem sam imel priložnost videt.
> Denar je problem, a po moje ne primaren.
> Ta se vedno najde, če so ljudje na mestu.
> Hitro pa pride do netransparentnosti in dvomljivih investicij, porabe.
>
> Tule so npr v lokalnem klubu čedalje bolj naklonjeni tujim igralcem v želji po uspehu v ligi,kar je po moje čisto zgrešeno.
... evo, in kako naj jaz danes še vedno navijam za Maribor www.flashscore.si/te...ka/postavi , kjer z lastnikom kluba iz Turčije v ekipi 11 igralcev igrata 2 (dva) Slovenca in je 11 igralcev - poglej zastave poleg njihovih imen - iz 10 (deset) različnih držav ...
Že dolgo ne spremljam športa, kot pravim vse bolj je posel, vsaj tisti najpopularnejši.
Verjamem pa, da je še dosti prostora za vse, ki se želijo z nečim ukvarjat.
Zadnja žalost tega "profesionalizma" so bili izgredi v Franciji.
Ko je ravno govora o slovenskem športu.
Tale fant je skoraj sosed.
siol.net/sportal/avt...nt=related
Tale fant je skoraj sosed.
siol.net/sportal/avt...nt=related
Strani: 1