Strani: 1 2

MatevzGroboljsek sporočil: 311
[#3061307] 11.05.25 20:34
Odgovori   +    3
Kakšna "zmaga" za demokracijo, 25% udeležba.

Pustimo ob strani kaj sem sam volil (ker sem verjetno eden redkih, ki si je mnenje oblikoval na podlagi prebranega zakona), prav "norca se delamo" iz dolžnosti, ki jo imamo v demokraciji.
odvisnik sporočil: 2.305
[#3061309] 11.05.25 21:48 · odgovor na: MatevzGroboljsek (#3061307)
Odgovori   +    2
[MatevzGroboljsek]

Pustimo ob strani kaj sem sam volil (ker sem verjetno eden redkih, ki si je mnenje oblikoval na podlagi prebranega zakona), prav "norca se delamo" iz dolžnosti, ki jo imamo v demokraciji.
Mogoče zato ker imamo tule kvazi demokracijo, predvsem pa zato, ker je večini jasno, da ljudje na oblasti skrbijo bolj zase kot narod.
Ampak ok tudi v narodu je veliko tega.

Očitno tako mora bit in to je naš domet.
0313EKINX sporočil: 811
[#3061310] 11.05.25 22:05
Odgovori   +    25
Tole je bil kar konkreten samar sedanji povampirjeni Vladni koaliciji. Je pa zanimivo. Zelo malo komentarjev je na to novico na tem forumu. Spominjam se, kako "burno" je bilo, ko so levicarji "zmagali" na referendumu za "vodo". Takrat so pisali, da so Vizjakov zakon zavrnili s plebiscitarno vecino. No, danes smo ta zakon se bolj prepricljivo zavrnili. Z vec kot 92%
ccc784 sporočil: 121
[#3061312] 11.05.25 22:11 · odgovor na: 0313EKINX (#3061310)
Odgovori   +    20
[0313EKINX]
Tole je bil kar konkreten samar sedanji povampirjeni Vladni koaliciji. Je pa zanimivo. Zelo malo komentarjev je na to novico na tem forumu. Spominjam se, kako "burno" je bilo, ko so levicarji "zmagali" na referendumu za "vodo". Takrat so pisali, da so Vizjakov zakon zavrnili s plebiscitarno vecino. No, danes smo ta zakon se bolj prepricljivo zavrnili. Z vec kot 92%
Levičarje zdaj kar naenkrat stroški skrbijo.. prej ko so pa tri leta razmetavali z denarjem pa ni bilo nobenega problema
0313EKINX sporočil: 811
[#3061313] 11.05.25 22:13 · odgovor na: ccc784 (#3061312)
Odgovori   +    20

Levičarje zdaj kar naenkrat stroški skrbijo.. prej ko so pa tri leta razmetavali z denarjem pa ni bilo nobenega problema
Se strinjam. Ampak, denar je sel ljudem, ki so danes delali na referendumu. Bi pa bilo pametno, da se doloci referendumski dan in se vec referendumov zdruzi.
Muzlo sporočil: 6
[#3061314] 11.05.25 22:20 · odgovor na: 0313EKINX (#3061310)
Odgovori   +    20
Asta Vrečko adijo iz politike za zmeraj. Odgovarjaj za svoje napake. 92% volivcev tako želi.
FIN-544124 sporočil: 4.254
[#3061315] 11.05.25 22:27
Odgovori   +    17
V bistvu je pri tem referendumu šlo za glasovanje PROTI vladi.

Ljudje so šli izrazit NESTRINJANJE s to vlado.

Nekaterim tako kulturniki, kot Janša dol visijo.

V normalni demokraciji bi ob razglasitvi rezultatov ministrica Vrečkova takoj odstopila.

Kakšna huda klofuta bo še čez eno leto, ko bodo parlamentarne volitve.

Vmes bodo ljudje dojeli koliko plačujejo za dolgotrajno oskrbo.

In še kaj se bo našlo, ko ljudje plačujejo in nič ne dobijo.
0430ABAKU sporočil: 2.064
[#3061320] 11.05.25 23:07 · odgovor na: MatevzGroboljsek (#3061307)
Odgovori   +    2
[MatevzGroboljsek]

Na podlagi zakona je bilo težko glasovati, saj je bilo referendumsko vprašanje: Ali ste za to, da kulturniki dobijo denar v levi ali v desni žep, kar na koncu ni prav zelo pomembno.
[#3061321] 11.05.25 23:26 · odgovor na: FIN-544124 (#3061315)
Odgovori   +    21
Npr. 30 milijonov letno za 3 nova ministrstva za katera nihče ne ve niti, da obstajajoz kaj šele kje so...
FIN-379669 sporočil: 8.582
[#3061325] 00:02 · odgovor na: 0313EKINX (#3061310)
Odgovori   +    3
Glede na to, da nisi samo volivec SDS, ampak kar angažiran aktivist te stranke, je razumljivo, da si pozitivno vznemirjen zaradi rezultata.

Meni se za obstoječo bedno ponudbo na politični sceni hebe in nisem šel volit. In tako je razmišljalo 74% volilcev. Torej sem del zmagovite večine in tako se počutim.

No, glej, ne gre za te bedne dodatke k penziji, gre za princip... kot je šlo tu pri SDS za testiranje volilstva. In 74% Slovencev se hebe za te posiljene referendume. Tale današnji je bil neumen.

No, imaš odgovor vrhunskega intelektualca. Če ti ni všeč, sprijazni se. Upam, da je "zmagovita" stran danes ugotovila, da narod zanima kaj drugega, ne pa referendum, kdo je za ali proti vladi.

Še enkrat Trstenjakovc, da boš razumel: Meni in drugim, večini državljanov, se hebe za to Vlado, in ta bo imela drugo leto slabo podporo, ampak nismo pa ofce. Ne nas imeti za ofce, prosim.

Politika je v Slo padla na najnižjo raven.
[#3061327] 06:12 · odgovor na: FIN-379669 (#3061325)
Odgovori   +    12
Zadnja sprememba: Muzlo 12.05.2025 06:13
Samo eno vprašanje: Kako veste kaj želi 74% volilcev, če so oni mumije in ne želijo niti glasovati? Apatične mumije naj bi po vašem bili zmagovalci in ne nas 92%, ki smo glasovali proti? V to pa še Komunistična partija ne bi verjela
[#3061328] 06:57 · odgovor na: Muzlo (#3061327)
Odgovori   +    2
Imajo kaj boljšega za početi v življenju ali za vikend kot pa iti glasovati za nekaj, kar je manifest nizke politične kulture in nikakršnega sodelovanja med desnico in levico v parlamentu. Ta kritika velja za obe strani. Takih referendumov sploh ne bi smeli imeti. So le čisti minus za državo.
Drugo leto bo druga vlada in bo priložnost bolj na desnici.

Še enkrat, 74% volilcev smo razočarani nad obstoječo ponudbo. Med njimi sem tudi sam. Katastrofa od nivoja. Za levico in desnico. Eni in drugi vlečejo na svoje... in manjka samo še "politično pametovanje" na tem poslovnem forumu.
MatevzGroboljsek sporočil: 311
[#3061329] 07:01 · odgovor na: 0430ABAKU (#3061320)
Odgovori   +    3
[0430ABAKU]
Na podlagi zakona je bilo težko glasovati, saj je bilo referendumsko vprašanje: Ali ste za to, da kulturniki dobijo denar v levi ali v desni žep, kar na koncu ni prav zelo pomembno.

Prav gotovo bi se lahko v istem času glasovalo še za eno vprašanje, kot npr "Ali ste za, da se ukinejo vsi dodatki k pokojninam".
Ali pa "Ali ste za da se ukine tudi zakon iz leta 1974".

Zakaj temu ni bilo tako, zakaj je bilo tako levici kot desnici ok, da se s tem referendumom prav nič ne reši ... očitno imaš vsaj deloma prav.
[#3061330] 07:02 · odgovor na: Muzlo (#3061314)
Odgovori   +    2
[Muzlo]
Asta Vrečko adijo iz politike za zmeraj. Odgovarjaj za svoje napake. 92% volivcev tako želi.
Tale in njej podobni so zanimivi.
Komunisti 3.0.
Je ena naslednice Bratuškova.

Meseca ni za opazit zadnje tedne.
Je po moje eden redkih resnih iz te struje, ki je tudi zaslužen, da jih je pripeljal tja kjer so.

Za levico bo težko zdržati še ene volitve s takimi ljudmi.
Ampak ok volilske pameti ne gre podcenjevati:).
Tudi pol sdsa gre komot smeti pobirat ;).
[#3061331] 07:05 · odgovor na: FIN-379669 (#3061325)
Odgovori   +    1
[]
Glede na to, da nisi samo volivec SDS, ampak kar angažiran aktivist te stranke, je razumljivo, da si pozitivno vznemirjen zaradi rezultata.

Meni se za obstoječo bedno ponudbo na politični sceni hebe in nisem šel volit. In tako je razmišljalo 74% volilcev. Torej sem del zmagovite večine in tako se počutim.

No, glej, ne gre za te bedne dodatke k penziji, gre za princip... kot je šlo tu pri SDS za testiranje volilstva. In 74% Slovencev se hebe za te posiljene referendume. Tale današnji je bil neumen.

No, imaš odgovor vrhunskega intelektualca. Če ti ni všeč, sprijazni se. Upam, da je "zmagovita" stran danes ugotovila, da narod zanima kaj drugega, ne pa referendum, kdo je za ali proti vladi.

Še enkrat Trstenjakovc, da boš razumel: Meni in drugim, večini državljanov, se hebe za to Vlado, in ta bo imela drugo leto slabo podporo, ampak nismo pa ofce. Ne nas imeti za ofce, prosim.

Politika je v Slo padla na najnižjo raven.

;)
Kenix je daleč od zagrizenega, bi moral videti one taprave.
Je bolj simpatizer.
[#3061332] 07:16 · odgovor na: FIN-379669 (#3061328)
Odgovori   +    8
[]
Imajo kaj boljšega za početi v življenju ali za vikend kot pa iti glasovati za nekaj, kar je manifest nizke politične kulture in nikakršnega sodelovanja med desnico in levico v parlamentu. Ta kritika velja za obe strani. Takih referendumov sploh ne bi smeli imeti. So le čisti minus za državo.

Še enkrat, 74% volilcev smo razočarani nad obstoječo ponudbo. Med njimi sem tudi sam. Katastrofa od nivoja. Za levico in desnico. Eni in drugi vlečejo na svoje... in manjka samo še "politično pametovanje" na tem poslovnem forumu.

74%ljudi je polno samih sebe in mislijo, da se je svet začel z njimi.

Strankarstvo,politika je ena redkih profesij, ki zahteva relativno malo kapitala ,a veliko časa in zavzetosti.
Ker te žilice Slovenci nimajo in podobno kot s podjetništvom mislijo, da bo denar takoj, ko odprejo doo.
Realnost je pač bolj pisana.
Na desni to vsaj približno vejo, da brez dela ni jela.

Na levi pa se zatakne že pri definiciji dela.
Kjer je tezaško delo že vsako razmišljanje:).
Ko je poleg razmišljanja treba vklopit še roke in noge,pa je skoraj nemogoče.
rx170 sporočil: 6.672
[#3061337] 08:22 · odgovor na: odvisnik (#3061332)
Odgovori   +    2
[odvisnik]
> []
> Imajo kaj boljšega za početi v življenju ali za vikend kot pa iti glasovati za nekaj, kar je manifest nizke politične kulture in nikakršnega sodelovanja med desnico in levico v parlamentu. Ta kritika velja za obe strani. Takih referendumov sploh ne bi smeli imeti. So le čisti minus za državo.
> Drugo leto bo druga vlada in bo priložnost bolj na desnici.
>
> Še enkrat, 74% volilcev smo razočarani nad obstoječo ponudbo. Med njimi sem tudi sam. Katastrofa od nivoja. Za levico in desnico. Eni in drugi vlečejo na svoje... in manjka samo še "politično pametovanje" na tem poslovnem forumu.

74%ljudi je polno samih sebe in mislijo, da se je svet začel z njimi.

Strankarstvo,politika je ena redkih profesij, ki zahteva relativno malo kapitala ,a veliko časa in zavzetosti.
Ker te žilice Slovenci nimajo in podobno kot s podjetništvom mislijo, da bo denar takoj, ko odprejo doo.
Realnost je pač bolj pisana.
Na desni to vsaj približno vejo, da brez dela ni jela.

Na levi pa se zatakne že pri definiciji dela.
Kjer je tezaško delo že vsako razmišljanje:).
Ko je poleg razmišljanja treba vklopit še roke in noge,pa je skoraj nemogoče.
SEveda, v politiki so sami altruisti in dobrodelneži, tisti, ki nimamo poslanskih plač pa smo navadne egoistične barabe...
miholinc sporočil: 29
[#3061338] 08:23 · odgovor na: MatevzGroboljsek (#3061307)
Odgovori   +    2
[MatevzGroboljsek]

Na žalost pa je to norčevanje del oblasti celo spodbujal....
mimoidoci sporočil: 6.277
[#3061340] 08:32 · odgovor na: FIN-379669 (#3061328)
Odgovori   +    5
[]

Če te lahko opomnim si ravno ti eden redkih, ki tule politično pametujejo.

Še posebej z modrovanjem o tem, kaj si misli preostalih 74% volilcev. Z infiltriranjem v možgane dobrega milijona ljudi v bistvu presegaš katastrofo od nivoja levice in desnice.
alpha7B5sn sporočil: 1.198
[#3061345] 09:08 · odgovor na: 0313EKINX (#3061313)
Odgovori   +    2
[0313EKINX]
>
> Levičarje zdaj kar naenkrat stroški skrbijo.. prej ko so pa tri leta razmetavali z denarjem pa ni bilo nobenega problema

Se strinjam. Ampak, denar je sel ljudem, ki so danes delali na referendumu. Bi pa bilo pametno, da se doloci referendumski dan in se vec referendumov zdruzi.
Predlogov za volitve in redferendume bi bila še cela množica, in za njihovo optimizacijo (nenazadnje)! Tole Slovenijo bi lahko naredili bistveno bolj in resničo demokratično in globalno referenco na tem področju. Smo ravno dovolj veliki za to. (...)

Sicer pa - BRAVO Slovenija!!!

Še nas je nekaj vsaj približno normalnih v tej deželici. Sinoči pa sem vsekakor bil prijetno presenečen, po zelo dolgem času! (Ob stanju družbe sem namreč pričakoval vse kaj drugega oziroma za zadnje čase običajne volilno referendumske mučke ...)

P.S.: Žal, najbž, zdaj ne bomo nikoli izvedeli, razen, če se ne bo opogumil kakšen živžgač, kdo so bili onih 17 nerazkritih skrivnostnežev veleumetnikov. :-/ Še zanimiveje bi bilo izvedeti, če je kdo izmed omnjenih morda vedel, da je na zadevnem seznamu.
alpha7B5sn sporočil: 1.198
[#3061346] 09:22 · odgovor na: FIN-379669 (#3061328)
Odgovori   +    2
[]

Oj, strinjam se s teboj glede obstoječe 'politične ponudbe'! Sam tako že dlje časa, vsaj zadnjih 5 let, ko se je, v vmesnem času, pokazalo in razkrilo marsikaj, na vseh straneh. In še se razkriva, skoraj dnevno, pri večini sicer v skladu z njihovim dosedanjim ali preteklim slovesom, skoraj izključno negativnim!

Ne vem, Slovenija bi nujno potrebovala neko 'Alternativo za Slovenijo'! S tem za marsikoga najbrž zavajujočim nazivom pa še zdaleč ne namigujem na kakršnokoli usmerjanje ali omejevanje na desno ali levo, ker vsaj zame takšne omejene usmeritve po klasičnem načelu divide et impera ne obstajajo(!). (...)
[#3061353] 10:08 · odgovor na: mimoidoci (#3061340)
Odgovori   +    1
Predvsem sem sit čakanja, da bo kdo politično obrt obvladal. Pa dialoga med desnico in levico ni tam, kjer bi pričakoval, da je in bi moral biti.

Državljanom se je ponudil ta referendum, ki ga nismo želeli. Gre za čisto tehnična vprašanja, kdo dobi dodatek k penziji in zakaj. Ne pa prestiž, kdo ima sedaj daljšega. Levica in desnica se gre to slednjo igro pred volitvami drugo leto in se preštevajo.

Kot politično resigniran človek, ki dela v gospodarstvu, sem razočaran nad sedanjo bedno politično ponudbo oportunistov, ki naj raje odmaglijo kaj konkretnega delat kot pa afne guncat.
Muki sporočil: 1.216
[#3061356] 10:26 · odgovor na: FIN-379669 (#3061328)
Odgovori   +    0
Da nisi ti morda ofca, ki je poslušala Goloba in ni šla voliti. Ne ve, ugibam. Ampak ugibaš TUDI TI.
[#3061357] 10:34 · odgovor na: Muki (#3061356)
Odgovori   +    0
Sploh ne poslušam te vlade, razmišljam s svojo glavo. :)
PAC89 sporočil: 188
[#3061358] 10:40 · odgovor na: Muzlo (#3061327)
Odgovori   +    1
[Muzlo]
Samo eno vprašanje: Kako veste kaj želi 74% volilcev, če so oni mumije in ne želijo niti glasovati? Apatične mumije naj bi po vašem bili zmagovalci in ne nas 92%, ki smo glasovali proti? V to pa še Komunistična partija ne bi verjela
Ostati doma ne pomeni nujno biti apatična mumija. Ostati doma je lahko tudi odločitev nekoga zelo razgledanega, ki je sit glasovanja za manjše zlo, ki je sit glasovanja na referendumih z abotnimi vprašanji, ki jih večinoma postavljajo politiki, ki so za svoje delo zelo dobro plačani.

Ostati doma prav tako ne pomeni, da abstinent nima svojega mnenja. Največkrat ga ima, in to zelo jasnega, zelo jasno tudi razlikuje med pristnostjo in fejkom in prav zaradi tega ostane doma: ker je globoko in iskreno sit navidezne polarizacije, ker mu je jasno, da se po 35 letih močvirja ne bo korenito spremenilo prav nič, ker se zaveda, da je sranje na oblasti v resnici odsev sranja v družbi in obratno, ker njegove vrednote niso jasno polarizirane in deljene na levo/desno, ker ni (več) toliko naiven, da bi denarja in vaške slave željnih kandidatov podpiral s svojim glasom.

Tak abstinent še vedno državi da, kar država zahteva od njega, noče pa se več igrati igrice "naši vs vaši", ne za ceno svojih vrednot.
PAC89 sporočil: 188
[#3061359] 10:41 · odgovor na: FIN-379669 (#3061353)
Odgovori   +    0
To.
rx170 sporočil: 6.672
[#3061363] 11:59 · odgovor na: PAC89 (#3061358)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: rx170 12.05.2025 12:01
[PAC89]
> [Muzlo]
> Samo eno vprašanje: Kako veste kaj želi 74% volilcev, če so oni mumije in ne želijo niti glasovati? Apatične mumije naj bi po vašem bili zmagovalci in ne nas 92%, ki smo glasovali proti? V to pa še Komunistična partija ne bi verjela

Ostati doma ne pomeni nujno biti apatična mumija. Ostati doma je lahko tudi odločitev nekoga zelo razgledanega, ki je sit glasovanja za manjše zlo, ki je sit glasovanja na referendumih z abotnimi vprašanji, ki jih večinoma postavljajo politiki, ki so za svoje delo zelo dobro plačani.

Ostati doma prav tako ne pomeni, da abstinent nima svojega mnenja. Največkrat ga ima, in to zelo jasnega, zelo jasno tudi razlikuje med pristnostjo in fejkom in prav zaradi tega ostane doma: ker je globoko in iskreno sit navidezne polarizacije, ker mu je jasno, da se po 35 letih močvirja ne bo korenito spremenilo prav nič, ker se zaveda, da je sranje na oblasti v resnici odsev sranja v družbi in obratno, ker njegove vrednote niso jasno polarizirane in deljene na levo/desno, ker ni (več) toliko naiven, da bi denarja in vaške slave željnih kandidatov podpiral s svojim glasom.

Tak abstinent še vedno državi da, kar država zahteva od njega, noče pa se več igrati igrice "naši vs vaši", ne za ceno svojih vrednot.
V konkretnem primeru pač velja zakon iz 1974, ki teh posebnih pokojnin ne onemogoča zgolj sistem podeljevanja je različen. Res pa je tudi, da klofuta oholim oblastem ne škodi (predvsem Maljevac in Vrečkova s to levičarsko kvazi intelektualni vzišenostjo), čeprav je v tem primeru cost benefit glede na porabljen denar zelo vprašljiv
[#3061369] 12:45 · odgovor na: FIN-379669 (#3061353)
Odgovori   +    0
[]
Predvsem sem sit čakanja, da bo kdo politično obrt obvladal. Pa dialoga med desnico in levico ni tam, kjer bi pričakoval, da je in bi moral biti.

Državljanom se je ponudil ta referendum, ki ga nismo želeli. Gre za čisto tehnična vprašanja, kdo dobi dodatek k penziji in zakaj. Ne pa prestiž, kdo ima sedaj daljšega. Levica in desnica se gre to slednjo igro pred volitvami drugo leto in se preštevajo.

Kot politično resigniran človek, ki dela v gospodarstvu, sem razočaran nad sedanjo bedno politično ponudbo oportunistov, ki naj raje odmaglijo kaj konkretnega delat kot pa afne guncat.

To, da imaš ti kaj delat, je zaslužna predvsem spravljiva politika.
Pojdi malo v mislih dol po Balkanu in naprej okoli Sredozemlja.
Pa si v mislih razčisti, kake ase imaš.
Ko grem sam, so za biznis še najboljši Izraelci.
Sam kolikor te berem, tudi ti niso po tvojem okusu.
[#3061376] 14:22 · odgovor na: PAC89 (#3061358)
Odgovori   +    0
[PAC89]
> [Muzlo]
> Samo eno vprašanje: Kako veste kaj želi 74% volilcev, če so oni mumije in ne želijo niti glasovati? Apatične mumije naj bi po vašem bili zmagovalci in ne nas 92%, ki smo glasovali proti? V to pa še Komunistična partija ne bi verjela

Vsekakor da ne vemo, ali si apaticna mumija.
A če ne prihajaš na veselice, je verjetnost da si mrtev večja,kot pa če prideš.
Sedaj lahko,da si veseljak, ampak rock koncertov na vasi ni oz so redko.
najobj sporočil: 32.634
[#3061392] 16:03 · odgovor na: odvisnik (#3061330)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 12.05.2025 16:12
[odvisnik]
> [Muzlo]
> Asta Vrečko adijo iz politike za zmeraj. Odgovarjaj za svoje napake. 92% volivcev tako želi.

Tale in njej podobni so zanimivi.
Komunisti 3.0.
Je ena naslednice Bratuškova.

Meseca ni za opazit zadnje tedne.
Je po moje eden redkih resnih iz te struje, ki je tudi zaslužen, da jih je pripeljal tja kjer so.

Za levico bo težko zdržati še ene volitve s takimi ljudmi.
Ampak ok volilske pameti ne gre podcenjevati:).
Tudi pol sdsa gre komot smeti pobirat ;).
... čuj, zadnje cajte naši "umetniki" v vladi radi muzicirajo - tukaj www.youtube.com/watc...eP1-x1y93I je Mesec, tukaj www.youtube.com/watc...DbJW2YlVfU pa Golob - zato jih pri poročilih o politiki na TV ne moremo videt glih vsaki dan ... no, zakaj pa ti oba mojstra sploh ne vidiš, pa si kriv čisto sam, ker za TV - če ti na informativnem programu TV Slovenija kaj ne paše, pač prešaltaš nekam drugam - nočeš plačat oderuških 14,02 evra ...

P.S.: na totem forumu sem večkrat napisal, da sem po svojih vrednotah in pogledu na svet konzervativni gradualistični levičar in sem na zadnjih volitvah volil Levico - kdo bo poskrbel za deprivilegirane mlade, če ne mladi sami - ampak sem se ne glede na visokoleteče obljube v programu stranke v praksi predvsem za svojo rit skrbeče "politike" Levice očitno zajebal, tako da mene na raznih volivah in referendumih - OK, takoj bi glasoval za izstop iz NATO pakta, ampak tega referenduma ne bom videl - ne vidijo več nikoli ... aja, in da ne pozabim, vsestranski umetnik Tilen Artač je res izjemen, ampak od za visoko kulturo skrbeče slovenske države nikoli ne bo dobil kakšne nagrade za izjemne dosežke, tako da ni v nevarnosti za kakšne dodatke pri pokojnini, proti katerim si včeraj glasoval na referendumu ... khmm, če bo Tilen svojo pokojnino - če kot akademsko izobraženi violončelist ni redno zaposlen v orkestru ljubljanske opere - kot verjetno samozaposleni v kulturi sploh kdaj dobil ...

Strani: 1 2