Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Najvišje zdravniške plače do 30 tisoč evrov: kaj vse je dal Golob zdravnikom
Strani: 1
sporočil: 4.242
Ehhhh, gospa Andreja, tak hudo pa spet ni treba dramatizirati teh
zdravniških plač.
Številke v prihodnosti pa tudi še ne pomenijo nič.
Kot bi bral nek rumeni tisk.
sporočil: 319
[matjaz.ren]Ne vem, v mnogo poklicih se dodatno izobražujejo in šolajo celo življenje. To v normalnem današnjem svetu ni nič tako izjemnega.
če se celo življenje učiš, logično, da si zuaslužiš največ
sporočil: 319
[]Ne vem, če se jih primerja s plačami drugod po JU, je kar dramatična razlika. Pri čemer je govora o osnovnih plačah, brez vseh dokaj rednih ostalih prejemkih, dopustih in podobno.
Ehhhh, gospa Andreja, tak hudo pa spet ni treba dramatizirati teh zdravniških plač.
sporočil: 8.565
Kaka bedasta misel... češ, da je to razlog za 10x višjo plačo v
istem javnem sektorju. Take razlike so nedopustne.
sporočil: 1.552
[matjaz.ren]Ja, mi v privat sektorju smo pa ostali na nivoju faksa ali kako :)
če se celo življenje učiš, logično, da si zuaslužiš največ
Problem pri zdravnikih je dvoje:
- Sistem se izkorišča z raznimi dodatki, dežurstvi, itd, obenem pa ni nobenih normativov in kriterijev po storilnosti. Celo več, nekateri "domujejo" tudi v privat sektorju naslednjih 8 ur, to praktično pomeni, da večino svoje energije pokurijo tam in ne v javnem zdravstvu
- Plače so jim v zadnjih letih skokovito narasle. In če se strinjam z visokimi plačami za res najboljše zdravnike, potem se ne morem strinjati z visokim statusom nekaterih posameznikov, ki so že dolga leta boki batina na poziciji, obenem pa je njihova storilnost bolj pičla. Ampak to je spet posledica odsotnosti nekih normativov in standardov.
V preteklosti smo lahko videli, da večino zdravnikov zanima le lastna plača, bolj malo pa se jim gre za bolnike. Na drugi strani so se pa vse vlade do sedaj izogibale vezati plačo na učinkovitost in storilnost oz urediti sam sistem, obenem s plačnimi dvigi.
sporočil: 171
Torej "tisti" zdravnik je napredoval na bolj zahtevno delovno
mesto, zaradi zakona dobil priznana prej "zamrznjena" napredovanja,
in potem je novica, da je dobil za 34% višjo plačo?
Pri vseh tistih 20.000+ izplačilih pa me zanima, zakaj ni objavljeno bolj podrobno, kaj ta znesek vsebuje?
Izplačila za nazaj, nadure in dežurstva za nazaj, neizkoriščen dopust, ...?
Pri vseh tistih 20.000+ izplačilih pa me zanima, zakaj ni objavljeno bolj podrobno, kaj ta znesek vsebuje?
Izplačila za nazaj, nadure in dežurstva za nazaj, neizkoriščen dopust, ...?
sporočil: 2.269
50 zdravnikov od cca 5000.
Vi niste resni :).
Ni problema če ima top 5 procentov plačo nad 10k bruto in top 1 procent nad 20k.
Sploh ker to ni osnova.
8k bruto osnova za 160 ur je 80 eur uro za 100 ur efektive.
Mojster po standardu obrtne zbornice ima režijsko uro 40 evrov.
Trenutno delo na črno z vsaj nekaj znanja se začne pri 10 evrov.
8 kratka razlika od najnižjega do najvišjega oz 4 kratna če obrutimo.
Meni se ne zdi velika.
Pač folk naj ne hodi k zdravnikom, če mislijo da so predragi, podobno kot lahko bojkotirajo Kitajske izdelke, tesle, plastiko ali pa domačega kmeta.
Če dela zdravnik 250 ur mesečno in recimo 180 efektive. Bi moral bit plača 12k bruto normalna.
Pa to so not prazniki,nočne itn, ko še prodajalci nočejo delat, ne pa kader, ki ga že tako ni.
Lahko pa gremo v beloruski,severno korejski ,kubanski sistem.
Plače in zdravniki bojo normalni, sam zdravila ali pa zaklopke si prinesite s sabo.
Pa ne mislit, da vam bo kdo šival prstov.
Amputacija je dosti enostavnejša,ali delal plastike po nesrečah.
Vi niste resni :).
Ni problema če ima top 5 procentov plačo nad 10k bruto in top 1 procent nad 20k.
Sploh ker to ni osnova.
8k bruto osnova za 160 ur je 80 eur uro za 100 ur efektive.
Mojster po standardu obrtne zbornice ima režijsko uro 40 evrov.
Trenutno delo na črno z vsaj nekaj znanja se začne pri 10 evrov.
8 kratka razlika od najnižjega do najvišjega oz 4 kratna če obrutimo.
Meni se ne zdi velika.
Pač folk naj ne hodi k zdravnikom, če mislijo da so predragi, podobno kot lahko bojkotirajo Kitajske izdelke, tesle, plastiko ali pa domačega kmeta.
Če dela zdravnik 250 ur mesečno in recimo 180 efektive. Bi moral bit plača 12k bruto normalna.
Pa to so not prazniki,nočne itn, ko še prodajalci nočejo delat, ne pa kader, ki ga že tako ni.
Lahko pa gremo v beloruski,severno korejski ,kubanski sistem.
Plače in zdravniki bojo normalni, sam zdravila ali pa zaklopke si prinesite s sabo.
Pa ne mislit, da vam bo kdo šival prstov.
Amputacija je dosti enostavnejša,ali delal plastike po nesrečah.
[XDONA1]Verjetno tudi to pride, sam kot v proizvodnji imaš določeno stopnjo tolerance.
> [matjaz.ren]
> če se celo življenje učiš, logično, da si zuaslužiš največ
Ja, mi v privat sektorju smo pa ostali na nivoju faksa ali kako :)
Problem pri zdravnikih je dvoje:
- Sistem se izkorišča z raznimi dodatki, dežurstvi, itd, obenem pa ni nobenih normativov in kriterijev po storilnosti. Celo več, nekateri "domujejo" tudi v privat sektorju naslednjih 8 ur, to praktično pomeni, da večino svoje energije pokurijo tam in ne v javnem zdravstvu
- Plače so jim v zadnjih letih skokovito narasle. In če se strinjam z visokimi plačami za res najboljše zdravnike, potem se ne morem strinjati z visokim statusom nekaterih posameznikov, ki so že dolga leta boki batina na poziciji, obenem pa je njihova storilnost bolj pičla. Ampak to je spet posledica odsotnosti nekih normativov in standardov.
V preteklosti smo lahko videli, da večino zdravnikov zanima le lastna plača, bolj malo pa se jim gre za bolnike. Na drugi strani so se pa vse vlade do sedaj izogibale vezati plačo na učinkovitost in storilnost oz urediti sam sistem, obenem s plačnimi dvigi.
V industriji je to izmet, pri zdravnikih smrt.
Ko se gremo učinkovitost, pridemo potlej kmalu do tožb . Več učinkovitosti in bolj primerne plače, lahko pomeni da bojo ostanek pobrale zavarovalnice in odvetniki.
Če imam 4k zdravnikov in vsak dobi 10k bruto mesečno je to 40 milijonov na mesec.
Oz 400 milijonov na leto.
Se vam to zdi veliko?
Meni ne 400miljonov ni niti 10 procentov od zdravstvene blagajne, s tem da brez tega kadra lahko zapreš firmo.
Bodimo pošteni, smrt je skrajna posledica napak, še zdaleč pa ne
najbolj pogosta. Za vse majhne napakice in napake javnost niti ne
izve. Tako, kot imaš dobrega in slabega delavca v proizvodnji, tako
imaš slabega in dobrega zdravnika. Upam si pa trditi, da za večino
napak pa zdravniki nikoli ne odgovarjajo, večinoma samo za tiste,
pri katerih so posledice težje in pride do tožb.
Btw, zdravnikov je trenutno čez 7000, je pa res, da je povpraćna plača manj kot 10.000€.
Vseeno, to ne spremeni dejstva, da je sistem zelo neurejen in podvržen zlorabam.
Da ne govorim o brezplačnih potovanjih /tudi z družinskimi člani , na razne konference in dogodke, vse v organizaciji farmacevtske industrije.
Btw, zdravnikov je trenutno čez 7000, je pa res, da je povpraćna plača manj kot 10.000€.
Vseeno, to ne spremeni dejstva, da je sistem zelo neurejen in podvržen zlorabam.
Da ne govorim o brezplačnih potovanjih /tudi z družinskimi člani , na razne konference in dogodke, vse v organizaciji farmacevtske industrije.
[XDONA1]Ok sem pogledal. 4 k jih je v bolnicah še 2,5 k v zd.
Bodimo pošteni, smrt je skrajna posledica napak, še zdaleč pa ne najbolj pogosta. Za vse majhne napakice in napake javnost niti ne izve. Tako, kot imaš dobrega in slabega delavca v proizvodnji, tako imaš slabega in dobrega zdravnika. Upam si pa trditi, da za večino napak pa zdravniki nikoli ne odgovarjajo, večinoma samo za tiste, pri katerih so posledice težje in pride do tožb.
Itak da je sistem podvržen zlorabam, saj je javni.
In smo v Sloveniji, kjer ljudje ne zahtevajo računa. Rade volje plačujejo z gotovino in volijo kvazi leve stranke.
In zakaj ne bi v takem okolju vsaj zdravnike dobro plačevali.
Po moje je bolje, da vsaj njih dobro plačamo ostalo pa naj crkuje.
Moje mnenje, če je že treba zbirat kam gre denar.
[odvisnik]Ja, saj, ampak mislim, da so zdravniki že sedaj precej dobro plačani za svoje delo, ki ga opravijo. Izjeme so pionirji, ki delajo najzahtevnejše opreacije, ampak takih dvomim, da je več kot 1%.
> [XDONA1]
> Bodimo pošteni, smrt je skrajna posledica napak, še zdaleč pa ne najbolj pogosta. Za vse majhne napakice in napake javnost niti ne izve. Tako, kot imaš dobrega in slabega delavca v proizvodnji, tako imaš slabega in dobrega zdravnika. Upam si pa trditi, da za večino napak pa zdravniki nikoli ne odgovarjajo, večinoma samo za tiste, pri katerih so posledice težje in pride do tožb.
> Btw, zdravnikov je trenutno čez 7000, je pa res, da je povpraćna plača manj kot 10.000€.
>
> Vseeno, to ne spremeni dejstva, da je sistem zelo neurejen in podvržen zlorabam.
> Da ne govorim o brezplačnih potovanjih /tudi z družinskimi člani , na razne konference in dogodke, vse v organizaciji farmacevtske industrije.
Ok sem pogledal. 4 k jih je v bolnicah še 2,5 k v zd.
Itak da je sistem podvržen zlorabam, saj je javni.
In smo v Sloveniji, kjer ljudje ne zahtevajo računa. Rade volje plačujejo z gotovino in volijo kvazi leve stranke.
In zakaj ne bi v takem okolju vsaj zdravnike dobro plačevali.
Po moje je bolje, da vsaj njih dobro plačamo ostalo pa naj crkuje.
Moje mnenje, če je že treba zbirat kam gre denar.
Strani: 1