Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

info76 sporočil: 3
Ja, res, v Veliki Britaniji imajo B&B, ampak tam te počaka uglajen starejši par ali par srednjih let, ki v hiši tudi živi in ti gospa zjutraj lepo postreže angleški zajtrk. Imata mogoče eno ali dve sobi in to počneta izključno zato, da zraven pokojnine še nekaj zaslužita. Sama opravila pred leti tako rezevacijo v Bathu v Angliji preko Bookinga, sicer hodim v hotele. Airbnb pa zame ne obstaja, saj imam v Sloveniji tudi sama manjši hotel od katerega živim in je to vsem nam nelojalna konkurenca. Moje podjetje plača elektriko in vodo ter komunalo kot poslovni uporabnik, vsi ti na Airbnb pa plačujeo gospodinjski tok. Ogrevam se na plin ali toplotno črpalko, pa izračunajte kako visoke stroške za ogrevanje plačujemo vsi mi pošteni! To, kar pa se dogaja zadnjih nekaj let po Evropi in svetu, pa je to, da te pričaka pred vrati naprava, kjer vtipkaš kodo, ki jo prejel preko sms. Pa še država prikrajšana za DDV in davek od dobička podjetij, občina pa prikrajšana za turistično takso, saj večina njih dela na črno. Nihče pa me ne bo prepričal, da lahko lastnik stanovanja!!, dela kar hoče, saj je stanovanje namenjeno za bivanje, ne pa za opravljanje gospodarske dejavnosti, saj imajo vsi ostali stanovalci ustavno pravico do bivanja, ne pa poslušati turistov, ki se menjajo vsak dan in po možnosti še žurirajo pozno v noč. Ne razumem vlade, da še kar čaka z Zakonom o gostinstvu, namesto, da bi to v zakonu POPOLNOMA PREPOVEDALA in potem poslala na teren vse možne inšpekcije, ki naj napišejo visoke kazni in se bodo takoj nabrali miljoni v državno blagajno, ki jih lahko država porabi za gradnjo stanovanj. Seveda, je preveč politikov, ki se gredo prav tako Airbnb, pa še na črno, kajne?