Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Lastniški razhod Ericha Cossutte in Fratelli Cosulich: kako so si razdelili posle v regiji?
Strani: 1
sporočil: 32.338
Zadnja sprememba: najobj 28.11.2024 13:05
... Erich Cossutta, zamejski Slovenec, ki živi v Beogradu, je v
zadnjih 20 letih skupaj z družino Cosulich ustanovil in razvil
serijo 24 logističnih podjetij v 10 državah. ...... OK, zaradi mene se toti Erik Košuta v Beogradu lahko imenuje po italijansko Erich Cossutta, da pa so ga Financarji proglasili za zamejskega Slovenca, pa je to v posmeh vsem zamejskim Slovencem, ki so kljub fašistični italijanizaciji s slovenskimi imeni ohranili svojo slovensko zavest, čeprav so po WW2 ostali na italijanski strani meje ... alzo, če skrajšam in se vrnem k pravim problemom "demokratičnega" zahoda in v njem propadanja Slovencev kot naroda, se sploh ne čudim Financarjem, ki so zaradi ugajanja svojim švedskim lastnikom navdušeni nad nacifašisti iz Kijeva in ukrajinizacijo avtohtonih Rusov v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini ...
sporočil: 1.476
Mogoče so poitaljancili ze prednike, mogoče so to storili sami, da
so lažje živeli sami.
Na youtube imaš polno posnetkov, da ne gre obsojat v naprej.
Da ne bom ravno biblije citiral. :)
Zadnja sprememba: najobj 28.11.2024 15:58
[odvisnik]... ja, ker bi Eriku Košuti v Beogradu biznis ziher propadel zaradi slovenskega imena ... eh, jebiga ...
Mogoče so poitaljancili ze prednike, mogoče so to storili sami, da so lažje živeli sami.
P.S.: kot sem napisal, jaz Erika Košuto ne obsojam, da si je namesto očitno slovenskega imena izbral italijansko ime Erich Cossutta, ampak se zgražam nad Financarji, ki so nekega italijanskega - glede na svoje ime Erich Cossutta s Slovenci noče imeti nič - poslovneža v Beogradu proglasili za zamejskega Slovenca ...
sporočil: 1.476
glede na svoje ime Erich Cossutta s Slovenci noče imeti nič
Tega ne veš.
Dont judge.
www.finance.si/trans.../a/9020321
Tega ne veš.
Dont judge.
sporočil: 408
Tako je sam povedal v intervjuju:
Lepo sicer, da se posvečate vsebinskim temam.
Zadnja sprememba: najobj 28.11.2024 19:46
[odvisnik]... OK, če bi italijanski poslovnež Erich Cossutta res hotel imeti kaj s Slovenci, bi svoj slovenski priimek sl.wikipedia.org/wik..._(priimek) napisal po slovensko ...
glede na svoje ime Erich Cossutta s Slovenci noče imeti nič
Tega ne veš.
Dont judge.
P.S.: včasih na svojo nacionalnost nisem bil občutljiv, zaradi sprovocirane vojne med Slovani za interese "demokratičnega" zahoda - BTW, tisti ameriški "diplomat" Mussomeli z italijanskimi koreninami en.wikipedia.org/wik.../Mussomeli in po njegovem do manjvrednih Slovanov rasistična izjava "Mislim, to je popolna vojna za nas (smeh). Umirajo Rusi in Ukrajinci. Noben Američan ne umre, mi pa izpademo dobro." več kot jasno kaže izprijenost v svojo večvrednost prepričanega "demokratičnega" zahoda - pa sem zadnje cajte postal občutljiv na svoje slovensko (= slovansko) poreklo in enostavno ne maram tistih, ki ga s spremenjenim italijansko zvenečim priimkom zaradi svojega posla zanikajo ...
[Korazijan]... ja, ker če podobno kot italijanski poslovnež Erich Cossutta kakšen kitajski poslovnež vlaga v neki posel v Sloveniji, ga njegov posel (= vsebinska tema) zanima, ker ima Slovence rad ... eh, jebiga ...
Tako je sam povedal v intervjuju: www.finance.si/trans.../a/9020321
Strani: 1