Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Usodni torek: demokracija ali fašizem?
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
sporočil: 32.426
[Glavni forum]
Tema: Usodni torek: demokracija ali fašizem?
[#3050827] 03.11.24 18:42 · odgovor na: (# 3050814)
[#3050827] 03.11.24 18:42 · odgovor na: (# 3050814)
Zadnja sprememba: najobj 03.11.2024 18:57
[Bogomir1]
> [najobj]
> > [Bogomir1]
> > > [najobj]
> > > > [Bogomir1]
> > > > > [najobj]
> > > > >
> > > > > ... ja, ker je boljše biti brez, kot pa biti odvisen ... eh, jebiga ...
> > > > >
> > > P.S.: na tvojem mestu bi se vprašal, kdo je z "demokratično" propagando v resnici zaslepljen ...
>
> ... holy shit ! ... alzo, če jaz zdaj tebe prav razumem, je šef nemškega kemijskega giganta BASF Martin Brudermüller www.spiegel.de/wirts...d34fef864b v resnici zasvojen Putinov aktivist, ki nima pojma, ko pravi oziroma je že leta 2022 napovedal "Zerstörung der »gesamten Volkswirtschaft« Öl und Gas sind zentral für die Chemieindustrie. Sollte ihre Einfuhr aus Russland gestoppt werden, prophezeit BASF-Chef Martin Brudermüller die »schwerste Krise seit Ende des Zweiten Weltkriegs«.", tako da so Nemci danes - ne zgolj gospodarstvo, ampak od gospodarstva odvisna celotna družba - v kurcu (predvsem) zaradi samomorilskih sankcij proti Rusom, ko so njihove na več kot pol stoletja trajajoči poceni ruski energiji postavljene domine začele padat ... eh, jebiga ...
>
>Rusija je zaradi vojne obubožana in pisanje ruskih študentov na nekem anonimnem forumu pač ni kaj dosti vredno
Res je škoda, da ruski vladajoči krogi z vojno uničujejo svojo državo. Namesto tega bi jo lahko skladno in v miru razvijali. Kaže pa, da so imeli prevelik apetit in visoko letečo samopredstavo. »Zahod« jih ni življenjsko ogrožal. To predstavo so si verjetno zgradili, ker so potrebovali zunanjega sovražnika, kar je značilno za take režime. Z vojno pa so pokazali kaj dejansko so.... eh, pred časom so pri nas na veliko govorili, da je Putin za rusko propagando - v EU so vsi ruski mediji od prvega dne vojne "demokratično" prepovedani - najel ruske študente in kdo je na totem forumu boljši "ruski študent", kot sem jaz ...
Ko poslušam g. Grimsa imam vedno občutek, da ima čir na želodcu. Jaz ga nimam.
Kakor vedno bistvo mojih odgovorov nočeš razumet in jih sprevračaš na vse mogoče načine. Martin Brudermüller je poslovnež in ima v okviru svojih kompetenc prav. Čeprav Nemčija sedaj bolje premaguje težavo od napovedi, bi država morala prej spregledati strateško nevarnost vsake prevelike enostranske odvisnosti in le to primerno omejiti.
Tvoji odgovori so v nekaterih delih težko razumljivi. Če sem prav dojel, praviš, da si študent. Hmm, moraš biti pa precej star študent
P.S.: res ne vem, kaj v tvojih komentarjih nočem razumeti - da ne bo pomote, niti slučajno se nemška odvisnost od Rusov ni začela s Schröderjem in njegove s sinekuro v Rosneftu nagrajene "ljubezni" do Putina, ampak so Nemci dobesedno živeli na račun poceni ruske energije več kot pol stoletja in ne vem, kako bi se z drago energijo od drugje v konkurenci z drugimi državami glih Nemci tako hitro in uspešno razvijali - in kaj v tvojih komentarjih sprevračam - BTW, mogoče bi mi postregel s kakšnim primerom sprevračanja tvojih besed, ker ravno nasprotno ti selektivno izpuščaš dele mojih komentarjev - vsekakor pa nič drugega v tvojem postu ne bom komentiral, ker sem razloge za svoje razmišljanje na totem forumu napisal že neštetokrat in jih tebi še enkrat - noben ni tako slep kot tisti, ki noče videt in noben ni tako gluh kot tisti, ki noče slišat - ne bom ponavljal, sploh ker jih zaradi moje nerazumljive artikulacije - kot si zdaj povedal - ti itak ne bi razumel ... no, kljub temu pa moram napisat, da se je moje zanimanje in simpatije do Rusov začelo nekaj let pred sponzoriranim www.youtube.com/watc...e49860510f leta 2014 "demokratičnim" državnim udarom nacifašistov v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini, ko sem bil kot športni navdušenec - več kot za "common knowledge" me niti zgodovina niti politika ni pretirano zanimala - dobesedno zgrožen nad primitivnim izživljanjem ameriških plačancev od "demokratičnega" zahoda kontrolirane protidopinške organizacije WADA - njihovi "dokazi" so večinoma bili pričevanja za drag denar podkupljenih v Ameriko prebeglih nekdanjih ruskih športnih funkcionarjev - z absurdnimi obtožbami o dopingu ruskih športnikov - npr. Rus se je v smučarskih tekih moral dopingirat za 10.mesto, Norvežan pa je za prvo mesto jemal dovoljena zdravila (WTF, astma in smučarski teki) za astmo - z diskvalifikacijo ruskih športnikov kar počez in posledično s prepovedjo državnih simbolov ob nastopanju vseh preostalih ruskih športnikov ... khmm, in ko so pred aktualno diskvalifikacijo zaradi vojne - Židi zaradi genocida nad Palestinci z nastopanjem svojih športnikov nimajo problemov - na vseh svetovnih športnih tekmovanjih Rusi morali vsaj 10 let trpeti odkrito poniževanje brez ruske zastave - Slovenci se pizdimo, ko polpismeni organizatorji slovensko zastavo včasih zamenjajo za slovaško - in ruske himne ob številnih osvojenih medaljah, ki so jih kot športna velesila Rusi osvajali ne vsem mogočih tekmovanjih ...