Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Usodni torek: demokracija ali fašizem?

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

najobj sporočil: 32.413
[Glavni forum] Tema: Usodni torek: demokracija ali fašizem?
[#3050806] 03.11.24 13:11 · odgovor na: Bogomir1 (#3050795)
Odgovori   +    6
Zadnja sprememba: najobj 03.11.2024 13:20
[Bogomir1]
> [najobj]
> > [Bogomir1]
> > > [najobj]
> > >
> > > ... ja, ker je boljše biti brez, kot pa biti odvisen ... eh, jebiga ...
> > >
> > > P.S.: just couldn't resist ...
>
.. eh, jebiga ...
>
> P.S.: na tvojem mestu bi se vprašal, kdo je z "demokratično" propagando v resnici zaslepljen ...
O tem, da je avtoritarni in militaristični režim povzročil tvoj aktivizem ni dvoma. Ali si zasvojen, plačan ali te kdo drži za jajca, pravzaprav ne vem. Se pa strinjam s teboj, da je na »demokratičnem« zahodu nastalo precej bolezni, ki uničujejo slovensko in evropsko pamet, bodisi da so uvožene, ali nastale v Evropi sami. Naj jih poskusim samo nekaj naštet:

- Doktrina razvoja gospodarstva na osnovi poceni energije ne glede od kod prihaja in pri tem ignoriranje lastnih vrednot ter dolgoročno pretečih nevarnosti. (to ni samo Nemčija)
- Pretirano na izvozu temelječe gospodarstvo.
- Spodbujanje svojega gospodarstva s kreditiranjem drugih držav, ne glede na vedenje, da niso sposobne vračati kreditov. (tipično Nemčija – Italija)
- Ogromne malverzacije s pomočjo finančnih derivatov. (primer Deutsche Bank)
- Prevzem teorije toplogrednih plinov (Thatcherjeva)
- Prevzem prevelike količine neprilagodljivih migrantov (Soros)
- Prevzem WOKE ideologije osvobajanja (Klintonova, Obama)
- Podedovanje ali prevzem metod opisanih v teoriji »Forum Sao Paulo«
- Učinki odlično organiziranih »mehkih« vplivov s strani avtokratskih režimov, kot so: Rusija, Kitajska in nekatere muslimanske države.

V spodnjo alinejo bolezni spada tudi tvoj aktivizem. Ne ženi se preveč, si samo en majhen .... v celotnem spektru. Za tistega, za katerega navijaš, si hitro pogrešljiva roba. Kot karakter pa v njegovi domovini ne bi dolgo preživel.
... holy shit ! ... alzo, če jaz zdaj tebe prav razumem, je šef nemškega kemijskega giganta BASF Martin Brudermüller www.spiegel.de/wirts...d34fef864b v resnici zasvojen Putinov aktivist, ki nima pojma, ko pravi oziroma je že leta 2022 napovedal "Zerstörung der »gesamten Volkswirtschaft« Öl und Gas sind zentral für die Chemieindustrie. Sollte ihre Einfuhr aus Russland gestoppt werden, prophezeit BASF-Chef Martin Brudermüller die »schwerste Krise seit Ende des Zweiten Weltkriegs«.", tako da so Nemci danes - ne zgolj gospodarstvo, ampak od gospodarstva odvisna celotna družba - v kurcu (predvsem) zaradi samomorilskih sankcij proti Rusom, ko so njihove na več kot pol stoletja trajajoči poceni ruski energiji postavljene domine začele padat ... eh, jebiga ...

P.S.: če dodam še nekaj iz arzenala simptomov moje aktivistične bolezni, ki uničujejo slovensko in evropsko pamet, namreč če razumeš nemško, poslušaj Putinov govor www.youtube.com/watc...045889f797 v nemškem jeziku - BTW, Putin je bil prvi od vseh svetovnih državnikov - v nemškem Bundestagu 25.septembra 2001 o nemško-ruskih odnosih in ruskem predlogu gospodarskega sodelovanja(!) od Lizbone do Vladivostoka ... no, če pa nemško ne razumeš, pa prosi nekoga, da ti Putinov govor - le kaj se je zgodilo od takrat do danes - davnega leta 2001 prevede, da boš še boljše poznal vzroke moje aktivistične bolezni ... aja, in da ne pozabim, če ne bi vedel, da je Branko Grims poslanec EU parlamenta in v Bruslju za blagor neukih evropskih ljudi za svoje delo z več kot 10 tisoč evri plačan nima časa sodelovati na forumu Financ in se ukvarjati z nekaj kopejkami - jebiga, Rusija je zaradi vojne obubožana in pisanje ruskih študentov na nekem anonimnem forumu pač ni kaj dosti vredno - plačanimi ruskimi študenti, bi sodeč po zgoraj natančno naštetimi simptomi moje bolezni - bolje rečeno s simptomi, po katerih prepoznamo sovražnike "demokratičnega" zahoda - bi jaz bil zdaj prepričan, da je forumaš Bogomir1 v resnici naš slavni Branko Grims osebno ...

Neposredni odgovori na sporočilo št. 3050806

Strani: 1

Bogomir1 sporočil: 122
[Glavni forum] Tema: Usodni torek: demokracija ali fašizem?
[#3050814] 03.11.24 15:19 · odgovor na: najobj (#3050806)
Odgovori   +    4
[najobj]
> [Bogomir1]
> > [najobj]
> > > [Bogomir1]
> > > > [najobj]
> > > >
> > > > ... ja, ker je boljše biti brez, kot pa biti odvisen ... eh, jebiga ...
> > > >
> > P.S.: na tvojem mestu bi se vprašal, kdo je z "demokratično" propagando v resnici zaslepljen ...

... holy shit ! ... alzo, če jaz zdaj tebe prav razumem, je šef nemškega kemijskega giganta BASF Martin Brudermüller www.spiegel.de/wirts...d34fef864b v resnici zasvojen Putinov aktivist, ki nima pojma, ko pravi oziroma je že leta 2022 napovedal "Zerstörung der »gesamten Volkswirtschaft« Öl und Gas sind zentral für die Chemieindustrie. Sollte ihre Einfuhr aus Russland gestoppt werden, prophezeit BASF-Chef Martin Brudermüller die »schwerste Krise seit Ende des Zweiten Weltkriegs«.", tako da so Nemci danes - ne zgolj gospodarstvo, ampak od gospodarstva odvisna celotna družba - v kurcu (predvsem) zaradi samomorilskih sankcij proti Rusom, ko so njihove na več kot pol stoletja trajajoči poceni ruski energiji postavljene domine začele padat ... eh, jebiga ...

Rusija je zaradi vojne obubožana in pisanje ruskih študentov na nekem anonimnem forumu pač ni kaj dosti vredno
Res je škoda, da ruski vladajoči krogi z vojno uničujejo svojo državo. Namesto tega bi jo lahko skladno in v miru razvijali. Kaže pa, da so imeli prevelik apetit in visoko letečo samopredstavo. »Zahod« jih ni življenjsko ogrožal. To predstavo so si verjetno zgradili, ker so potrebovali zunanjega sovražnika, kar je značilno za take režime. Z vojno pa so pokazali kaj dejansko so.

Ko poslušam g. Grimsa imam vedno občutek, da ima čir na želodcu. Jaz ga nimam.

Kakor vedno bistvo mojih odgovorov nočeš razumet in jih sprevračaš na vse mogoče načine. Martin Brudermüller je poslovnež in ima v okviru svojih kompetenc prav. Čeprav Nemčija sedaj bolje premaguje težavo od napovedi, bi država morala prej spregledati strateško nevarnost vsake prevelike enostranske odvisnosti in le to primerno omejiti.

Tvoji odgovori so v nekaterih delih težko razumljivi. Če sem prav dojel, praviš, da si študent. Hmm, moraš biti pa precej star študent

Strani: 1