Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

crt sporočil: 27.995
[Bogomir1]
No, jaz menim, da v sedanjih razmerah zmoremo veliko več in lahko koristneje uporabimo kadrovski potencial in kapitalsko energijo, ki jo imamo
ok... ce ne drugega, je za tvoje pocutje dobro, da imas tako pozitivno prepricanje. jaz se bolj ukvarjam s tem, kolko so pravzaprav ljudje v sestevku pametnejsi od kvasovk ;)
Ne verjamem v brezosebne razredne kvalifikacije. Tudi ideološke klasifikacije me ne prepričujejo več. Povsod vidim ljudi, posameznike, stopnjo njihove integritete, znanje in njihovo odgovornost do lastne družine in družbe v kateri živijo.
vprasal si splosno o tem, kaj da briga "elito", torej nek cel razred, in v tem kontekstu sem ti odgovoril. sicer se povsem strinjam s tvojim per partes pristopom.

pripomnil pa bi vendarle, da so ljudje nekaj sebi specificnega in individualnega, z lastnimi plusi in minusi, toliko casa, dokler - so nekaj posamicnega. ko se imajo priloznost skriti v mnozici (clani komisije, udelezenci protesta, whatever), se to nekako porazgubi, regresira, igrajo bolj zivalski refleksi kot cloveske lastnosti. to seveda ni moja pogruntavscina, to je stara klasika (le bon etc).