Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Bo sprejemanje elektronskih plačil obvezno?
Strani: 1
sporočil: 1.995
Zadnja sprememba: 0430ABAKU 14.10.2024 12:03
Zbrali smo dovolj podpisov, da se gotovina vpiše v ustavo. Očitno
nas bodo peljali žejne čez vodo.V ustavo bodo vpisali zagotovilo, da se gotovina ne sme ukiniti. V zakon pa bodo zapisali, da trgovine obvezno sprejemajo (samo) elektronska plačila.
Nekaj podobnega smo poizkusno že imeli, ko firme z gotovino niso smele plačevati nad 50€.
Takrat sem takoj naletel na mino. Imel sem nujno službeno pot v tujino, službeni telefon se mi je pokvaril, novega pa nisem mogel kupiti, saj je bila zahteva prodajalca: Vam bomo poslali (pred)račun in ko ga boste poravnali, dobite telefon.
sporočil: 1.537
Ne zganjaj panike. Gre se samo zato, da boš pač imel vedno na voljo
možnost plačila s kartico. Je pa res, da to v Sloveniji niti ni tak
problem, bolj bi takšen zakon ptorebovali na Hrvaškem, kjer je
plačevanje z debetno/kreditno za njih španska vas
sporočil: 36
Upam, da bo obveznost veljala tudi za avtobuse in vlake, ker da
leta 2024 nimajo bralcev kartic je pač sramotno.
sporočil: 1.557
[]Ja, boj proti davčnim utajam res uničuje EU.
Banda Bruseljska počasi in vztrajno uničuje EU.
sporočil: 51
Seveda banda bruseljska nagaja vsem, ki plačujete samo z gotovino,
davkov pa ne plačujete, ker uveljavljate ugovor vesti.
V vsaki trgovini vas vidim plačevati s 100 eur bankovci. Seveda ste šli na banko po njih, ker bankomat vam to ne omogoča?
Obenem pa kritizirate slabe storitve gnile države!
Zaposleni zato plačujemo davke.
V vsaki trgovini vas vidim plačevati s 100 eur bankovci. Seveda ste šli na banko po njih, ker bankomat vam to ne omogoča?
Obenem pa kritizirate slabe storitve gnile države!
Zaposleni zato plačujemo davke.
sporočil: 1.626
Vedno sta dva, tisti ki da in tisti, ki vzame.
Obrtniki rade volje pišejo račune, sam večkrat jih stranke ne želijo.
Obrtniki rade volje pišejo račune, sam večkrat jih stranke ne želijo.
sporočil: 39
Meni je prav. Se boš lahko sam odločil, ali boš nosil s seboj
gotovino ali ne. Ampak ko bo tole obvezno, se bodo banke zmenile in
podražile usluge.
Mi je bilo pa zanimivo v Santiago de Chile, še branjevka na tržnici je bila najbolj srečna, če si ji plačal solato s kartico, ne z gotovino. Sklepam da so tam ponudniki plačevanja (banke) ugodnejši kot pri nas, pa tudi če ji kdo ukrade terminal, nima kaj početi z njim.
Mi je bilo pa zanimivo v Santiago de Chile, še branjevka na tržnici je bila najbolj srečna, če si ji plačal solato s kartico, ne z gotovino. Sklepam da so tam ponudniki plačevanja (banke) ugodnejši kot pri nas, pa tudi če ji kdo ukrade terminal, nima kaj početi z njim.
sporočil: 32.396
Zadnja sprememba: najobj 14.10.2024 15:54
[0430ABAKU]... čuj, dokler so naši gospodarji v Bruslju in je naš "topčider" v Frankfurtu, o gotovini v našo ustavo lahko napišemo bolj malo, če mene kaj vprašaš ...
Zbrali smo dovolj podpisov, da se gotovina vpiše v ustavo. Očitno nas bodo peljali žejne čez vodo.
V ustavo bodo vpisali zagotovilo, da se gotovina ne sme ukiniti. V zakon pa bodo zapisali, da trgovine obvezno sprejemajo (samo) elektronska plačila.
Nekaj podobnega smo poizkusno že imeli, ko firme z gotovino niso smele plačevati nad 50€.
Takrat sem takoj naletel na mino. Imel sem nujno službeno pot v tujino, službeni telefon se mi je pokvaril, novega pa nisem mogel kupiti, saj je bila zahteva prodajalca: Vam bomo poslali (pred)račun in ko ga boste poravnali, dobite telefon.
P.S.: malo preveč penzionistov v vedno bolj ostareli Evropi kupuje z gotovino, da bi jo kdo - mi v Sloveniji itak nimamo nobene besede - v Bruslju ukinil ...
sporočil: 1.995
Niti ni zelo nenavadno. Nekoč sem bral za eno afriško državo
(pozabil katero, Zimbabve?), kjer se vse plačuje elektronsko,
gotovine nihče ne mara. Razlog banalen: menda je pri gotovini kar
presenetljivih 85% ponaredkov.
Strani: 1