Zasebnost

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

0531Zavar sporočil: 1.579
Zadnja sprememba: 0531Zavar 10.08.2024 13:05
[Endimion]
Heh. Ko je ravno obletnica...

Pred xy leti sem delal v eni BPH, kjer je bil živ obup. Punce so nosile prenosne telefončke s seboj, ko so šle lulat na stranišče, ker bože-nedaj, da se ta starmu nisi na telefon javil. Mobinga kolikor češ.

Pol je pa prišel prvi teden junija. V Nedeljo mu je dal odpoved član uprave. V ponedeljek je dobil po pošti mojo. V torek sta šle 2 punci iz BO, v sredo en upravljavec, in v četrtek ena od računovodkinj. V 4 dneh je ostal brez 1/3 kadra.

In ja, bil je tip, ki je mislil, da je plača edina postavka človeškega zadovoljstva. Ko je mene vprašal, a je tam, kamor grem toliko večja plača, pa da bi se vse dalo zmenit, sem po pravici rekel, da je 1/3 nižja.
Ok, tip je zapretiraval, ampak je vsaj dajal dobro plačo.
Problem so bolj tisti, ki ponujajo (pod)povprečje in pričakujejo ognjemete navdušenja :)
Imaš kolerike na obeh koncih. Tako mezdnike, ki bo dvakrat na dan rekel "bom dal pa odpoved", kot šefe, ki bo dvakrat na dan rekel "Ja sej jih je še velik k bi delal...". Oboji so smotani.

Ampak generacije se menjajo. Današnja mladina, ali mlajši imajo drugačen pogled na svet. Prosti čas jim pomeni. Bolj so zavzeti za hibridne oblike, delo od doma, ljubijo mentorstvo v tisti pravi obliki. In tak ne bo nič kaj dosti jamral, ampak ko mu nekaj ne bo prav, bo enostavno šel. Nekateri šefi to razumejo, in se tudi sami malo prilagodijo, nekateri pa ne. Spet odvisno od dejavnosti in podobnega.
To (da grejo) ali pa delajo na minimalne effortu (in imajo druge projekte v življenju) :)

No, moja izkušnja je taka, da so največji jamrati tisti, ki imajo na čelu inventarne številke.
To pomoje pa pride obvezno z leti, če le nisi nekako izplaval iz sistema :)
V SLO je inventarna številka neizbežno dejstvo, ker si po 50tem nekurantna roba in četudi se tebi še da - te drugi več nočejo.
Torej eino kar ti preostane je da jamraš (kar morda trenutno odleže, ampak dolgoročno ne pomaga prav nič).
greš na svoje (kaj početi če si bil 30 let v sistemu ?) ali pač sprejmeš pravila igre in se igraš naprej :)