Zasebnost

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

0531Zavar sporočil: 1.579
[Endimion]
> [lojze1]
> Se pravi, da išče novo službo 500 tisoč Slovencev (najbrž so vštete tudi Slovenke). Ni hudič, da se ne bi našel kdo pri nas, ki tudi iščemo nove delavce. Svetujem pa, da si tisti, ki jko že dalj časa iščejo, dobijo službo na eni od državnih, paradržavnih, javnih, izkoriščevalskih,
> večinoma nepotrebnih in škodljivih institucij. Tam bodo lahko malo (najbolje bi bilo NIČ) delali, sestankovali, sindikalizirali, politizirali, bili moteni in trpinčeni in upravičeni do permanentnih štrajkov in visokih socialnih pravic, dokler podjetnike ne sterajo v morje. Potem se bdo ukvarjali s čisto kulturo. Vrečka jih čaka.

Slovenija ima 650.000 upokojencev, in ima 390.000 delovno neaktivnih prebivalcev od 0 do 26. Teh ni v available work-force. Že tu si falil za polovico.

www.rtvslo.si/gospod...jih/717504

Ta Anketa je bila narejena na vzorcu 627 oseb, ki so hkrati uporabniki portala Moje delo.

Če lahko s 627 oddanih vprašalnikov ekstrapoliraš to "reprezentativno po spolu, starosti od 16 do 64 let, ter lokacijsko po naseljih" na cca 1 milijon zaposlenih in samozaposlenih oseb sem pes in lajam!

Se pravi sta denimo oddala anketo denimo 2 iz Čušperka, eden je rekel da bi menjal, in iz tega izpeljemo sklep da bi polovica Čušperka bi menjala službo.

Malo huda ekstrapolacija.
:)
Moje izkušnje so takšne, da veliko jamramo, polno je "iskalcev", ki na ta način izsiljujejo višjo plačo, malo pa je pravih iskalcev, oziroma to naredijo veliko bolj disretno, edino enega dne dajo odpoved in grejo.
Skratka, tisti, ki veliko govorijo, ponavadi nikoli ne zamenjajo.