Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kako so nas pohrustali Balti?
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
[#3045561] 04.08.24 09:04 · odgovor na: (# 3045553)
[tanja34]Moja prva reakcija je bila, da se naj avtor preseli tja. Potem sem šeč gledat podatke o BDP in komentarje ter videl, da sta to oslarijo že učinkovito debunkala že 2 uporabnika pred mano in ni nobene potrebe, da se ponavljamo.
Lahko kakšen pozitiven članek o naši ljubi državi?
Članek napisan tako rekoč kot roman o baltskih državah...
Neposredni odgovori na sporočilo št. 3045561
Strani: 1
[#3045568] 04.08.24 09:53 · odgovor na: (# 3045561)
[#3045586] 04.08.24 14:10 · odgovor na: (# 3045561)
[rx170]Stari, lahko noč in mirno spanje ti želim :)
> [tanja34]
> Lahko kakšen pozitiven članek o naši ljubi državi?
>
> Članek napisan tako rekoč kot roman o baltskih državah...
Moja prva reakcija je bila, da se naj avtor preseli tja. Potem sem šeč gledat podatke o BDP in komentarje ter videl, da sta to oslarijo že učinkovito debunkala že 2 uporabnika pred mano in ni nobene potrebe, da se ponavljamo.
www.finance.si/topjo.../a/9025496
Sicer pa je eno trenutni BDP (per capita), drugo je če upoštevaš še povprečne plače in cene (v članku) , tretje še razvojni potencial (to je vidno edino na terenu) ..
In tukaj nam balti zelo hudo dihajo za vrat. Počakaj še 25 let, pa boš zelo presenečen :)
Edino kar Baltske države res jebe je usihanje prebivalstva. V Latviji se je od leta 1990 prebivalstvo zmanjšalo iz 3,7 na 2,7 miljona (večinoma so se res odselili sovjetsko naseljeni Rusi, ampak tudi veliko Latvijcev, procentualno mogoče 1,5 Rusa na enega Latvijca), njihov razvojni potencial je zato ogrožen.
V SLO je rodnost podobno slaba kot pri njih (aki katerikoli drugi EU državi), ampak smo SLOvenci očitno veliko bolj vezani na domači grunt (manj je izseljevanja).
Strani: 1