Zasebnost

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

simona2 sporočil: 2.206
vsakemu po potrebah: sloveniji državni turistični holding v nacionalnem interesu, hrvaški pa turistični globalni raziskovalno razvojni center; v sloveniji sava pa čatež, na hrvaškem pa rovinj, valamar in drugo ... kako smo mi dramatično zaj... ni čudno, da se prepoznamo samo v mantri "odrasti" (degrowth), če smo zaj.. mi, naj še vsi

Neposredni odgovori na sporočilo št. 3040124

Strani: 1

FIN-379669 sporočil: 8.071
Torej mi stavimo precej na državne investicije, na Hrvaškem na zasebne.

Ja, v praksi se potem pokažejo razlike, ker kot po pravilu zasebni turistični investitor bolj pazi na kvaliteto ponudbe.

Je pa res, da tudi pri nas počasi vse več zasebnikov gre v orenk namestitveno ponudbo (svaka čast Merlaku glede Bohinja), res pa je, da zelo počasi.

A ne pozabimo, Terme Olimje in Terme Tuhelj so pod pretežnim okriljem države oz. paradržave in gre tej naložbi dobro. Hotel Histrion v Bernardinu dobro dela. Delfin v Izoli je 100% napolnjen, na Bledu državni hoteli od Save kar solidno delajo, kamp Adria se solidno razvija v danih možnostih...
... torej ni vse tako slabo, če je državno...

... kot tudi ni vse žlahtno, kar je privat. Res pa je, da privatnik bolje upravlja.

A imamo tudi unikatne hibride, kot je Turistično društvo Lesce, ki upravlja s Šobcem, in je nekaj med javnim in zasebnim, v njem so zbrani ljudje, ki imajo pamet. In Šobec je dober primer, kako se da, če se hoče.

Na Hrvaškem pa so se zlasti razpasli kampi, marine in zasebne male (tudi butične) naložbe. Imajo danosti (to je ogromno lepe obale), zato je večji zasebni kapital logično zainteresiran za vlaganje.

Mi smo pa še zmeraj prevečkrat mentaitetno razdrobljeni... in če že, bi morali za zgled vzeti Avstrijce. Ali pa, kot omenjeno Šobec. Torej se da. Tudi pri nas.

Strani: 1