Zasebnost

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

slovenecnb1 sporočil: 5.709
[lojze1]
Še ena stvar je, in se nas tiče. VDL ima komisarko Jourova, ki se je med obiskom srečala tudi s predsednikom ustavnega sodišča Matejem Accettom, obisk ustavnega sodišča razumemo kot nedopusten politični pritisk v notranje zadve Slovenije.
Sodišče je po obisku Jourove spremenilo svojo odločitev. Takšna odločitev ustavnega sodišča je posledica pogovora z evropsko komisarko. Kar je še posebej katastrofalno in pomeni zanikanje demokratičnih (političnih) načel, je kasnejše ravnanje evropske izvršilne politike.

Evropski poslanec si je vse od obiska komisarke prizadeval pridobiti dokumente v zvezi z njenim obiskom v Sloveniji, zlasti na ustavnem sodišču. Šele po posredovanju evropske ombudsmanke Emily O'Reilly je dobil večji del dokumentov, a so deli še vedno počrnjeni.

Očitek komisarki je, da je politično vplivala na delovanje slovenskih institucij, kar je v nasprotju s pogodbo o delovanju EU in tudi z lizbonsko pogodbo.

Kdo nas bo varoval pred varuhi demokracije, to je zdaj vprašanje.
To sploh nibdemokracija ampak vsiljevanje nekih pravil ki grenijo življenja vsem nam ... in ubijajo voljobdo poštenja in dela