Zasebnost

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

mimoidoci sporočil: 6.043
Zadnja sprememba: mimoidoci 15.04.2024 15:14
[najobj]
> [mimoidoci]
> 1. Na kalifornijski univerzi Berkeley bi v tem trenutku še Milan Brglez in Miha Kordiš veljala za zmerno prebujena in dokaj tolerantna podnebna (beri tudi zmerna propalestinska ali pa kapitalizmu prijazna) aktivista.
> 2. O rezultatih raziskave poroča kar njen avtor, ki je popolnoma odvisen od interpretacije rezultatov meritev.
> 3. Kljub navedbam pod 1. in 2. je na Berkeleyu zrastlo in diplomiralo ogromno inženirjev, ki se verjetno nad zasnovo, rezultati in interpretacijo take raziskave kvečjemu zabavajo, če že ne na glas krohotajo.
> 4. Atmosfero sestavlja 0,04% CO2 in samo za 3% od teh emisij je odgovoren človek. Oni pa izmerijo 1,8% zmanjšanja emisij letno (aja lokalno, ok pol pa v redu).
> 5. V oceanih je vezan 50 do 70 kratnik količine CO2, ki se nahaja v atmosferi.
> 6. San Francisco leži ob oceanu, ki se segreva in ohlaja (posledično se spreminja tudi koncentracija raztopljenega CO2 v oceanu) tako, da je meritev zmanjšanja emisije CO2 za 1,8% letno hudo »škakljiva« ne le glede občutljivosti merilnih naprav, ampak tudi glede tega, kdo je za padec ali porast emisije na tisti lokaciji in v določenem delu leta sploh zaslužen. Za tistega ki verjame, naj bodo to pač izpusti pet odstotkov novo registriranih električnih avtomobilov skozi več let (ne vseh naenkrat, na vsakih 20 vozil je nastalo eno električno skozi celo časovno dobo meritev in pri neznanih začetnih pogojih).
> 7. Že en srednje velik kalifornijski požar bi meritve popolnoma zadimil, vsaj za tisti mesec med in po požaru, zadnja leta je pa itak zelo moderno, da gori kar pol Kalifornije hkrati. Skupina izvoljenih iz Berkeleya je očitno postavljala senzorje toliko let in na taka mesta, da se jim rezultat izmerjenih emisij zmanjšuje in hkrati (negativno) korelira ravno s skromnim porastom števila novo registriranih električnih vozil.
> 8. Če več let pazljivo postavljaš senzorje, je tisto kar si meril pred dokončno postavitvijo vseh senzorjev en navaden bul šit, še posebej, če si prva leta postavljal senzorje bolj v bližino cest in letališč, da bi jih potem v drugi fazi postavljal bliže gozdovom (ko ne gorijo), da dobiš zmanjšanje v povprečju.
> 9. Na podlagi priporočil iz raziskav bo z leti zaradi električnih avtomobilov nastala v bližini SF jeba za fotosintezo, če se bo naslednjih 20 let res zmanjševalo emisije CO2 vsaj po 3,5% letno (prištejmo še, da se jih je že do sedaj 5 let zmanjševalo po 1,8%).

... čuj, pozabil si na najpomembnejšo točko 10., in sicer da strici iz ozadja financialpost.com/ne...ial-defeat že 20 let s pomočjo 24/7 medijskega pranja možganov z vsiljenim trgovanjem s CO2 služijo milijarde in tega na totem forumu ne more spremeniti noben ...

P.S.: zdaj samo upam, da ne boš kot vrla Annalena www.youtube.com/watc...jjWq4&t=3s svoje mnenje obrnil za 360%, ker se tudi jaz strinjam s tabo ...

čuj, debate o meritvah CO2 na Berkeleyu nisem hotel razširiti na svetovno natego s CO2 kuponi. Ker prvo nategovanje je le bolj akademskega značaja, ono drugo pa je nategovanje širokih mas. Je pa res, da veliko drobnega nategovanja na akademskem nivoju, če se preko medijev uspešno razširi, sčasoma porodi tudi globalno natego.

Glavna sinteza obojega pa šele prihaja, imenovala se bo ogljični odtis čisto vsakega posameznega izdelka, katerega stroški se bodo prevalili na ............ -lahko ugane vsak-..... slehernika iz vrst davkoplačevalcev. Izgleda, da bomo najprej na vrsti sleherniki iz EU, še posebej, če bo novi parlament zadosti lev.

Upam, da se še strinjava?