Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Koliko so lani zaslužili menedžerji borznih družb in koliko jim je pobrala država
Strani: 1
sporočil: 11.188
Nihce nikoli ne prejme bruto zneska. Zakaj se ne napise, kako
ogromno prispevajo s svojo placo v drzavni proracun.
Pred kakima dvema desetletjema so zajfali direktorja, ker, da ima
skandalozno visoko placo. Pa je na stiri oci pojasnil: mojo placo
doloca predsednik nadzornega sveta. Njegova placa je 80% moje in
ima interes, da je moja cimvisja, da je njegova sorazmerno
cimvisja. Ne vem, ce je res, javno se ni izpostavljal, je molcal.
sporočil: 517
Ja zakaj pa ne dvignejo minimalne pa bojo še oni več prispevali v
državno blagajno.... Kar se mene tiče preveč zaslužijo tega denarja
sploh ne moreš zapraviti za normalno življenje
sporočil: 10.673
[FIN-454644]V Nadzornem Svetu sedijo predstavniki lastnikov, in ponekod še zaposlenih. Nima plače, ker praviloma ni zaposlen, in je upravičen do sejnin, in povračila stroškov. Nikakor pa ni to vezano na plačo uprave. Ker bi ustvarjalo konflikt interesa.
Pred kakima dvema desetletjema so zajfali direktorja, ker, da ima skandalozno visoko placo. Pa je na stiri oci pojasnil: mojo placo doloca predsednik nadzornega sveta. Njegova placa je 80% moje in ima interes, da je moja cimvisja, da je njegova sorazmerno cimvisja. Ne vem, ce je res, javno se ni izpostavljal, je molcal.
[FIN-454644]V Nadzornem Svetu sedijo predstavniki lastnikov, in ponekod še zaposlenih. Nima plače, ker praviloma ni zaposlen, in je upravičen do sejnin, in povračila stroškov. Nikakor pa ni to vezano na plačo uprave. Ker bi ustvarjalo konflikt interesa.
Pred kakima dvema desetletjema so zajfali direktorja, ker, da ima skandalozno visoko placo. Pa je na stiri oci pojasnil: mojo placo doloca predsednik nadzornega sveta. Njegova placa je 80% moje in ima interes, da je moja cimvisja, da je njegova sorazmerno cimvisja. Ne vem, ce je res, javno se ni izpostavljal, je molcal.
Tisti na minimlcu verjetno malo prisparajo in zivijo iz rok v usta,
ce ne zasluzijo se kaj zraven po sihtu. Lahko tudi pridelajo hrano
in so samooskrbni. Direktorji izjemnih podjetij verjetno
investirajo. Ne verjamem, da vse zapravijo.Placujejo pa poleg
visokih prispevkov in dajatev se progresivni davek na dohodek.
sporočil: 3.683
Hmmm, ubogi menedžerji.
Predlagam, da se odpre kak račun pri Rdečem križu ali Karitas, da jim nakažemo kak everček, da bodo lažje živeli.
Uboščku Colariču država pobere več kot polovico težko prigaranega denarja in z 559 tisoč evrov neto itak zelo, zelo težko preživi.
Ali mogoče darovanje preko telefona SMS na 1919 MENEDŽERJI 5 ali MENEDŽERJI 10.
Predlagam, da se odpre kak račun pri Rdečem križu ali Karitas, da jim nakažemo kak everček, da bodo lažje živeli.
Uboščku Colariču država pobere več kot polovico težko prigaranega denarja in z 559 tisoč evrov neto itak zelo, zelo težko preživi.
Ali mogoče darovanje preko telefona SMS na 1919 MENEDŽERJI 5 ali MENEDŽERJI 10.
Strani: 1