Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kaj je v večji posmeh vladavini prava in EU: center za migrante v Albaniji ali solidarno uničenje šengna
Strani: 1 2
OK, sarkazem je na to temo, ki je tudi nesrečna za mnoge begunce, dovoljen, ker EU ni sposobna te problematike enotno reševati.
A poglejmo v USA. Tudi tam imajo z "begunci", "migranti" ali karkoli že velike težave, vsako leto večje, dotoka ne morejo ustaviti in edini način, ki postaja vse bolj sprejemljiv za vse bo: glej ga zlomka, veliki zid. Great wall na meji z Mehiko.
Kako smešno: Kitajci so ga poznali 1.500 do 2.000 let nazaj, pa v Berlinu, pa že leta v Izraelu...
... pa veliko mrežo je Orban delal pred leti.. no, ko smo mi ograje postavljali na južni meji, so se le levičarji zgražali, da je nehumano...
... pa jokcamo, da imamo premalo kontrole na meji... Ta zgodba o nedelujočem Šengnu je univerzalna, že stoletja problem. Ne samo danes.
Ima človeške plati, ima demografske plati... Merkel je vabila tujce z Wilkommen, ker so ji industrialci prišepnili, da doma ni več dovolj delovne sile... in ker so ji demografi rekli, da so Nemci starajoča družba.
Ameriški kapital je praktično dobil 80% zagona na priseljencih vseh sort. Še danes v USA ignorirajo vse težave, ki pridejo s priseljenci, le zato, ker na njihovih krilih obseg poslovanja korporativnih velikanov nenehno raste.
Kaj pa bi vi, cenjena ga. Simona naredili? Ker je očitno, da se EU uradniki ne znajo več med seboj sporazumeti ali vsaj biti življenjsko konkretni. Orban, npr., se jim ves čas roga...
Glede na kaos vseh sort v javnem sektorju po vsej EU in lepem življenju, ki se ga marsikje na Zahodu privoščijo... potem me nič ne čudi, da jim tudi za to problematiko "visi dol", dokler lahko smučajo oktobra na ledeniku, vsak vikend v gostilni in je vse lepo in prav, gotovi dnarci pa kapljajo, ne glede na to, ali delajo dobro ali slabo... ali pa sploh kaj delajo.
Dokler je tako, bo vsaka država delala po svoje. EU gor ali dol. Kaj je že Juncker sporočal glede EU politike? Kolikor sem razumel, da je vse skupaj en hec... Ali je danes kaj drugače?
Von Leyen je bila obrambna ministrica, sedaj je šefica EU komisije... poklicno kariero pa si je zgradila kot - ginekologinja. Jep. To je to. Kdaj bomo dobili cepivo proti lunatičnosti v EU? No, še pride... :)
Če je bil v 20. stoletju komunizem pot iz »suženjstva" (?) v enakost (ne enakopravnost), svobodo in tovarišijo, se danes kaže kot rešitev islam. Po eni strani se kot rešitev prikazuje na svetovni ravni prek delovanja islamskih držav, ki svoj vpliv širijo in utrjujejo tudi z islamizacijo držav, ki jim finančno pomagajo, predvsem v Afriki in na zahodnem Balkanu, v Evropi pa izdatno financirajo islamske organizacije, še posebej radikalne kar privlači tako mlade muslimane, potomce ekonomske imigracije, kot mnoge Evropejce, ki iščejo smisel življenja, bratsko skupnost in velika dejanja.
Kaj č'mo si pač (mimogrede Jud) trocki Лев »Лейба« Дави́дович Тро́цкий / Бронштейн. Vprašaj najbolj zapuščenega filozofa Žižka.
seveda je hamasov deklarirani cilj pregnati/pobiti vse zide prav tako etnicno ciscenje, le da imajo manj vzvodov za doseganje tega cilja.
najbolj hudokurcni iz ene in druge vrece pa zivijo v simbiozi, ki je ekstremna verzija samodanebojansa.
Če pa dandanes že govorimo o širjenju vpliva, ne moremo brez omembe Kitajske. Islamske države v bistvu svojega vpliva sploh ne širijo. Njihovi šejki se sicer šopirijo in kupujejo nogometne klube, a to je tudi vse.
...., ki je ekstremna verzija samodanebojansa.jansa in samodanebojansa je ista simbioza.
Kako dolgo ima že Avstrija kontrolo na mejah? Kljub temu so novembra 2020 kasirali teroristični napad na Dunaju 1 večer pred začetkom lockdowna.
kaj bi naredila jaz? najprej, zaradi ilegalnih migrantov ziher ne bi šla uničevat šengna... zdaj pa si predstavljajte, da v zda zaprejo meje med državami zaradi beguncev, bi bilo konec sveta -- v eu pa gre to zlahka... pa pol gre zlahka tudi, da ukinemo volitve, ali kaj.. zadnjič je nekdo od ukrajincev palamudil, da ali se vsi, ki so naveličani vojne v ukrajini zavedajo, da to pomeni, da bodo živeli v manj svobodnem svetu.. pa evropejci vendar komaj čakajo, da bi živeli v manj svobodnem svetu, kaj komu ni jasno...
torej kaj: že v vojni v siriji sem rekla, da zakaj zunaj eu ne naredimo prvih sprejemnih centrov in določimo, koliko ljudi kdo rabi in katere profile... celo prepričana sem bila, da bo nemčija prva - ker mi tega itak niti nočemo niti ne znamo - to naredila in pobrala vse zdravnike, strojnike itd... ne, do danes nič.. ostali smo na ravni, da je res grozno, da ljudje umirajo in da je vojna res tragična... deset let po tem je UK sklenila dogovo z ruando in italija dela center v albaniji... in nemčija je zaprla meje in sprejela neke brezvezne ukrepe, ki ne bodo nič pomagali, da folk ne bi nelegalno in legalno hotel ravno v nemčijo...
takrat, 2015, sem napisala hočem črnca -- in tudi to, da rabimo ljudi - kdor je hotel razumeti, je razumel...
Nič od tega, kar si napisal ne drži, kar drži pa napačno tolmačiš (podobno so nacisti utemeljevali pogrom na Judi!). Preprosto, Hamas je teroristična organizacija, ki vlada v Gazi (Palestimni) in, ki je v terorističnem napadu pred mesecem, izzvala legitimen odziv.kot prvo, izrael je drzava, ki je nastala s terorizmom, pogromom nad ljudmi, ki so tam do pred tem prvenstveno britanskim "dekretom" bivali. bil je na ta debilen nastanek, ki je unikum v cloveski zgodovini (tako kot nedeklarirano jedrsko orozje), veckrat delezen oborozenega odgovora sosednjih drzav in terorizem od takrat zganja po okolici z atentati ter zaseda ozemlja sosednjih drzav. ker jim je PLO sla na zivce, so soustvarili hamas in ga dolgo pomagali financirat. www.timesofisrael.co...our-faces/
kaj tocno od tega, kar sem zapisal v prejsnjem postu, ne drzi? stiskajo (in ubijajo, poglej si malo statistiko, 23:1 za izrael, to so stevilke, podobne tistim v ww2 nacisticni okupaciji) palestince toliko casa, dokler se onim ne sfuzla in nardijo debilano kot 7. okt, kar izraelu spet zadosca za izgovor za "mowing the lawn" in jovo nanovo palestinci ostanejo z vedno manj ozemlja in pravic. zahodna propaganda vedno sledi hasbari, ponavljajo se stari vzorci od samega zacetka izraela. temu se rece sistematicno etnicno ciscenje, pa govori ti o nacistih kar hoces (berem, da rad polagas besede v tuja usta: Moskvo, Meko, reinkarnacijo Marxa, Talibane, teror nad zenskami,...), to z antisemitizmom nima nobene zveze.
Poglejte, rešitev je enostavna, a podlaga je v velikem mednarodnem dogovoru: Vsaka razvita (EU) država se pobrati z eno od revnejših držav v Afriki in z njo razvija vse sorte odnosov, seveda prednjačijo gospodarski.
Vsaka taka razvita država prevzame skrb, da bo "dvignila" afriško državo na nek nivo, obratno bo to en dan zelo koristilo razviti državi. Gre za prenos izkušenj razvitega na nerazvitega... ko se ta razvije, bo prijateljsko vračal. V vseh smislih. Povezava bo močna in dolgotrajna.
Koncept neuvrščenih je bil dober, ampak preobsežen... Gremo parcialno reševati problem za problemom.
V Arabiji se najde koncept, kdo bo koga dvigoval. Samo poglejmo Jordance in preudarnost njihovega vodstva. Da se. Je ogromno bogarih arabskih držav, ki bi lahko prevzele patronažo nad revnejšo, bogati zahod pa razvija odnose npr. z Arabsko ligo, ki je bolj uravnoteženih mnenj, kot je bila v preteklosti. Izrael ravno sedaj sili Arabce v enotenje stališč.
Zakaj o vsem tem pišem? Ker če Zahod ne pošilja cheap rice lačnim, ampak vsaka razvita država drugi, nerazviti državi pomaga se dvigovati... seveda, pošiljamo trnke, znanje, vlagamo kapital (z nekim jamstvom)... (seveda, imaš mednarodne pogodbe, nekatere skupne policijske in vojaške strukture) potem lačni in neizobraženi ne bodo rinili sem k nam, kjer je že gužva. Simple as that. Ne gre za kolonizacijo, gre za prijateljski pristop... če je mogoč.
Obratno pa imamo mi "bogati" Evropejci en velik potencialni kapital v tisti državi. Na zelo dolgi rok. Tito je vedel, mi smo pa na te osnove pozabili.
Morda ste tudi vi ga. Simona pozabili na to, ker berem, da bi šotore, riž in odsluženo pašteto pošiljali nekam na sredino migrantske poti do EU. Le da ne pressing pri nas. To ni rešitev problema.
Problem se rešuje v državi izvora.
Parodij v EU politiki je mnogo na to temo. Še najbolj je to razkrinkal Orban že pred leti... a hkrati tega Orbana ves Zahod napada že leta kot despota. JJ pa je tudi naenkrat zbežal iz Orbanove sence... Sploh ne vem, zakaj jo rabil, ampak to je že druga zgodba. Da ne bo spet JJ česa kriv... ker na tem forumu on mnogim predstavlja edino upanje, pa potem to rata delikatna tema...
(Ko o nečem splošno debatiramo, smo lahko parodični - ker je itak zahodna politika na najvišji ravni vse bolj en blef, igra, sprenevedanje, besede se izrekajo brez tehtnega premisleka... višje greš, huje je - a ko je treba biti konkreten, ni problem, evo tu sem, pa napišem, da ne bo očitka.)
[simona2]jaz poznam migracijsko problematiko iz prve roke, fizicno. od samega zacetka (pod cerarjem) smo delali nasilni pushback, za katerega ve celotna vertikala MNZ. vecina ilegalnih prestopnikov niti ni iz vojnih obmocij, ampak so to ekonomski migranti, med katerimi je najti od albancev in kosovarjev, ki jim trimesecna viza ne zadostuje, ampak se za ostalih devet mesecev prebijejo v italijo ilegalno (in to so hkrati tudi bolj ali manj edini "zaposleni" v tej mnozici), potem je tu kopica turkov, prebivalcev bangladesa in srilanke, pakistancev, egipcanov, alzircev, tadzikov in kirgizov(!), libijcev,... zraven so tudi sirijci, iracani in afganistanci, ampak v manjsi meri. afrika vstopa najbrz mimo nas, skozi italijo in ji ne poznam strukture. vecini je bilo receno, da se v EU denar pobira po tleh. vecina tudi ima s seboj nesorazmerno veliko gotovine in najnovejse telefone, tako da je zadaj slutiti organizirano zdruzbo, pa nocem izpast islamofob (vidimo, kaj se dogaja skandinavcem)...
kako je bilo med vojno v bih? iz avtobusne postaje v sarajevu so šli avtobusi: v stockholm, v munchen, v hamburg, v ljubljano... ne, da je bilo simpl, ne, da ni bilo obupno, ne, da so nekatere zavrnili, ne da so se morali potem zafrkavati, ko so prišli sem -- ampak je vsaj razmeroma funkcioniralo, k so vstopili na avtobus so bili pod zaščito, ne pa pod snajperji...
kaj bi naredila jaz? najprej, zaradi ilegalnih migrantov ziher ne bi šla uničevat šengna... zdaj pa si predstavljajte, da v zda zaprejo meje med državami zaradi beguncev, bi bilo konec sveta -- v eu pa gre to zlahka... pa pol gre zlahka tudi, da ukinemo volitve, ali kaj.. zadnjič je nekdo od ukrajincev palamudil, da ali se vsi, ki so naveličani vojne v ukrajini zavedajo, da to pomeni, da bodo živeli v manj svobodnem svetu.. pa evropejci vendar komaj čakajo, da bi živeli v manj svobodnem svetu, kaj komu ni jasno...
torej kaj: že v vojni v siriji sem rekla, da zakaj zunaj eu ne naredimo prvih sprejemnih centrov in določimo, koliko ljudi kdo rabi in katere profile... celo prepričana sem bila, da bo nemčija prva - ker mi tega itak niti nočemo niti ne znamo - to naredila in pobrala vse zdravnike, strojnike itd... ne, do danes nič.. ostali smo na ravni, da je res grozno, da ljudje umirajo in da je vojna res tragična... deset let po tem je UK sklenila dogovo z ruando in italija dela center v albaniji... in nemčija je zaprla meje in sprejela neke brezvezne ukrepe, ki ne bodo nič pomagali, da folk ne bi nelegalno in legalno hotel ravno v nemčijo...
takrat, 2015, sem napisala hočem črnca -- in tudi to, da rabimo ljudi - kdor je hotel razumeti, je razumel...
ce res hocemo v EU dobit kader (ki bo delal kaj? prvenstveno shit jobe - negovalce za ostarele, fizicne delavce,..., za kar ne rabis filtra visoko usposobljenih ljudi), najbolje, da nehamo druzno z ZDA srat z demokraticnimi bombami po tretjem svetu, ampak jim tam odpremo naborne centre, ce jih ze ne moremo pustiti pri miru, da si organizirajo svojo druzbo. zakaj se sploh cutimo poklicani organizirat jim kulturo in druzbo in zakaj gre to samo skozi vojaske prijeme (ali s tajnimi sluzbami, ko gre za drzavo z mamljivimi resursi, ki ji je treba vzpostavit puppet rezim)? mimogrede, irak in libija sta imela v primerjavi z danasnjim stanjem precej dobro funkcionalno drzavo, tko da se je tu za vprasat, a so motivi zahoda legitimni al gre zgolj za sprenevedanje v korist tlacenja drugih, da si sam na vrhu.
sicer pa "fuck the EU", ce citiram viktorijo.
Da ne bo pomote, cel eu jug je nekaj takega bil Nemčiji.
Syrian President Bashar al-Assad arrives in Saudi Arabia to attend an emergency Arab summit on the Gaza war.
ali malo drugace:
Syrian President Bashar Assad, a ruthless killer & torturer of Palestinians, attends summit to condemn killing of Palestinians.
x.com/NTarnopolsky/s...36282?s=20
Nafta zaenkrat pravi, da ni panike, lahko pa ta zelo hitro postane.
Glede na to kaj delajo izraelci po Gazi bo tole zelo težko ostalo lokalno.
[hostamox]temu se rece tudi "no jews no news" -- v zadnjem casu je cuda enih primerov, ko so bili jebena stranka muslimani, vendar je prislo res v prvi plan sele, ko so spravili v igro se izrael.
To gre skup s tem, da je treba imet sovražnike blizu.
Tudi ne vem, kaj poročajo svetovni mediji.
A kar slišim je 10k mrtvih in pol od tega otrok. Nimam pojma koliko je to normalno za tiste kraje.
Men se zdi brutalno.
A če sestejes tiste ilegalne migrante v sredozemlju mogoče malo.
Spomnim se zalivske vojne in cnn, takrat o čem takem ni bilo sluha.
Čez palec bi rekel, da se nekdo trudi nekaj skuhat. Ali je samo čas tak, nimam pojma.
Sem nekaj gledal casovnico covida. Konec februarja smo opazovali wuhan, v roku meseca je bil bergamo.
Mislim, da se mora tole v glavnem rešit v roku meseca, v katerokoli smer že.
Mogoče ne bo nič, mogoče resna vojna.
Kakorkoli vesolje zgleda si "želi" vojne, na našo nesrečo ima še kar nekaj časa in če tokrat ne uspe, bo priložnost iskalo drugje.
[hostamox]v mrtvem, zaprtem in nasilno preseljenem smislu. vojna v siriji, jemnu, afganistanu, pakistanska obravnava afganskih beguncev, kitajsko ravnanje z ne-kitajci. s tem sploh ne zelim reci, da saj prava rec, kaj je pa ena gaza kaj takega. nikakor ne. pravim samo, da je odziv po obsegu in tonu bistveno drugacen glede na to, kaj vse so arabske drzave doslej tako rekoc tiho prezrle.
V kakšnem smislu jebene in v kakem časovnem okvirju.?
seveda niso zaradi tega, a nekdo tretji je ali pa ni povzdignil glas, kdaj ja in kdaj ne - ljudje nic manj mrtvi in tega, cigavi mrtvi so bolj mrtvi, se tudi tokrat ne grem.
[hostamox]kar se tice nafte, v zadnjem tednu je bila zgodba, da nenavadno hitro in obsezno padajo znane zaloge "na vodi" - nafta, uskladiscena na tankerjih; kar je tudi prispevalo k interpretaciji padca cene. enostavno tolmacenje je, da je to iranska nafta, ki se odhaja prodat na kitajsko, dokler se se lahko, ker iran meni, da bi se lahko kaj dodatno zakompliciralo.
Nafta zaenkrat pravi, da ni panike, lahko pa ta zelo hitro postane.
pravkar je bil sestanek arabske lige (cca 25 drzav), kjer je bilo predlagano:
- zahtevati takosnjo prekinitev ognja
- pretrgati stike z izraelom
- in tudi letalski promet
- zapreti ameriska oporisca
- zagroziti z naftnim embargom
ni slo skozi, ker so bili proti: saudi, bahrein, maroko, zdruzeni emigrati (se nekaj pa se jih je vzdrzalo).
www.newarab.com/news...mit-riyadh
Strani: 1 2