Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

rx170 sporočil: 6.398
[hostamox]
Hrana bo imela ceno, ki bo ustrezna.
"Neumnih "kmetov, ki bi delali cel dan za bagatelo zmanjkuje.
Prevladuje industrijska hrana, ki je nekaterim bolj všeč drugim pa manj.
Ima pa pri hrani vsak posameznik možnost, da si z relativno malo znanja sam pridela hrano, ki si jo želi.:) Za vse ostalo obstaja mastercard :)
Hrana že ima svojo ceno vendar jo umetno nižamo s subvencijami in ostalimi elementi sodobne "ekonomije". Osnova kmetijske politike bi morala čim višja samooskrba posameznih držav, tako kot je v Švici; cene pa bi morale biti takšne, da bi bile dostopne za potrošnika kot tudi omogočale dohodek. S trenutno kmetijsko politiko tega ravnovesja ne bomo nikoli dosegli, res pa je da bi to verjetno zajemalo ukrepe, za katere bi nekateri rekli, da ne spadajo v sodobna gospodarstva.

Drugo vprašanje pa je vprašanje sistemskega dumpinga, ki v EU obstaja, konkurenčnosti, ki to ni itd. do npr. dela na plantažah španske zelenjave in za kakšen denar?

Neposredni odgovori na sporočilo št. 3030341

Strani: 1

hostamox sporočil: 8.460
Če prav vem imajo Švicarji samooskrbo po kalorijah, ne po vrstah hrane. To tudi nam ni panike doseči, če gremo racunat in optimizirat.
Pri nas je kmetijska politika dela v smeri preprecevanja zarascsnja, kar jim je kar dobro uspelo.
Kar se tiče Švice, pa je na mestu vprašanje ali se splača spravilo sena s helikopterji :). www.google.com/url?s...Q8kWFcUiYt

Strani: 1