Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

info24 sporočil: 285
Netmetering pogodba ostane. in se ne plačuje omrežnine za oddajo v omrežje. Pri novih bo pa drugače, boš slej ko prej plačeval tudi omrežnino za oddajo v omrežje, kar je tudi prav. Netmetering je izjemno nepravičen in tudi škodljiv, če bi zrasel preveč. PRed leti je trenutni PV zlobiral, da so ga dovolili, seveda zaradi njegovih poslovnih interesov. Bodo pa male sončne, ki so na net meteringu skozi leta predstavljale vedno manjši delež izpada omrežnine, tako da se bo to počasi porihtalo. Folk bo tudi prodajal nepremičnine z sončno na netmeteringu in takrat z novo pogodbo izpade vsaka ven.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 3029725

Strani: 1

OgnjenAnto sporočil: 220
Zadnja sprememba: OgnjenAnto 20.10.2023 13:10
[info24]
Netmetering pogodba ostane. in se ne plačuje omrežnine za oddajo v omrežje. Pri novih bo pa drugače, boš slej ko prej plačeval tudi omrežnino za oddajo v omrežje, kar je tudi prav.
TEŠ plačuje omrežnino za oddajo v omrežje?
NEK plačuje omrežnino za oddajo v omrežje?
HE Formin plačuje omrežnino za oddajo v omrežje?
...

Bi rekel, da nekdo nekoga nateguje, ker mu sončnice počasi in vztrajno kradejo biznis.
Čez 10 let bodo še baterijski hranilniki poceni in jih bo folk uporabljal za doma tudi mimo sončnic - polni v nizki tarifi, prazni v visoki tarifi, če bodo cenovne razlike previsoke.

Omrežnino plačujejo odjemalci električne energije glede na njihov odjem. In tako bo tudi ostalo. Lahko se samo pogovarjamo o tarifnih razredih glede na čas, zagotovljene moči in pretočeno energijo. Kdor bo več odjemal v času obremenitvenih konic, bo tudi plačal več.

Sončna elektrarna, pa ko je omrežje do tilta nafilano s soncem itak zmanjša oddajo energije v omrežje. Mikroprocesor in tranzistorji oddelajo svoje, ne rabi Jožko iti na roke preklapljat zadeve.

Imam občutek, da je elektro sektor imel malo preveč privilegijev zadnji dve desetletji in se je navadil samo kasirat, pa zelo malo delat. Management se je bohotil in si talal bonuse, tehničnega kadra, predvsem razvojnega, na infrastrukturnem proizvodno-transportnem delu, pa ni.

Imamo pa seveda bohotenje trejderjev in drugih čarovnikov pretakanja iz šupljega v votlo, z nula dodane vrednosti za sistem.

Strani: 1