Zasebnost

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

FIN-544124 sporočil: 3.189
Digitalne kompetence ???

Kakšni veleumi si lahko izmislijo take norosti ?

Drugače pa iz prve roke.

Sin ima, kot izbirni predmet en dan v tednu zadnjo uro RAČUNALNIŠTVO.

Zadnjič pride domov malo prej in ga vprašam, kako to, da je že doma.

In pove, da je RAČUNALNIŠTVO odpadlo, ker je učitelj nekam šel.

Ko sem ga enkrat vprašal kaj so počeli pri RAČUNALNIŠTVU mi je rekel, da je vsak na svojem računalniku počel, kar je hotel.

Večina so igrali igrice, nekateri so surfali po netu.

In dodal, da je učitelj nekaj delal na svojem računalniku in jim je rekel naj pač vsak dela kar želi, samo mir v razredu mora biti.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 3028460

Strani: 1

Tonja1 sporočil: 671
vse je prepuščeno učiteljevim preferencam ter staršem, ki danes (razen redkih izjem) pravzaprav edini res dajo nekaj znanja svojim otrokom, če ga seveda imajo. Po drugi strani pa recimo v javni upravi, kjer je večina žensk, ne glede na starost, nimajo praktično nobenih digitalnih kompetenc, razen teh, kar je nujno potrebno za opravljanje nalog. Že navadni Excel nekaterim povzroča težave. Na koncu pa vemo, da smo ljudje zelo različni, kot doma nekateri znajo samo žarnico zamenjati, drugi pa popravljajo gospodinjske aparate, menjavajo vodovodne cevi, polagajo ploščice,... bi se kot družba morali zavedati teh razlik in tega, da bo določen del populacije, ne glede na višino izobrazbe, vedno potreboval pomoč tudi pri teh stvareh. Saj vidimo, kakšne težave nastajajo s tem, ko se zahtevajo vedno bolj kompleksna gesla. Neobvladljivo za kar veliko ljudi.

Strani: 1